KAPTAN FEZA

Tür: Aksiyon
Süre: 100 Dakika
Yapım Yılı: 2011
Yönetmen: Ümit Ünal
Oyuncular: Hakan Karahan, Meral Okay, Ahmet Mümtaz Taylan, Mine Tugay,
Dila Bölükbaş
Ses: Türkçe 2.0
Altyazı: yok
Ekran: Tam ekran
Ekstralar: Kamera Arkası, Video Klip, Set Fotoğrafları, Fragman
DVD Barkod: 8697762821046
VCD Barkod: 8697762821053
Lisans Sahibi: Narsist Film
Sınıflandırma: 13 Yaş, Şiddet / Olumsuz Örnek

Ömer, 40 yaşlarında bir mafya tetikçisidir. Henüz neredeyse bebekken annesini kaybetmiştir. İkinci sınıf bir artist olan babası Ömer daha çok küçükken, Kaptan Feza filminde tek başrolünü oynadıktan sonra itibar görmeyip yoksulluk içinde kendini alkole verip bir otel odasında ölmüştür. Ortada kalan Ömer, babasına sempati duyan bir mafya patronunun himayesine alınıp yıllar içerisinde sağ kolu olarak yetiştirilmiştir. Ömer patronuna ya da manevi babasına minnet borcunu ödemek için hayatı boyunca ona sadık kalmıştır. Ta ki patron vefat edene kadar…

TRUE LEGEND / GERÇEK EFSANE

Tür: Aksiyon
Süre: 115 Dakika
Yapım Yılı: 2010
Yönetmen: Woo-ping Yuen
Oyuncular: Man Cheuk Chiu, Xun Zhou, Michelle Yeoh
Ses: Mandarin – Türkçe
Altyazı: Türkçe
Ekran: 1.85:1
Ekstralar: Fragman
DVD Barkod: 8697762823620
VCD Barkod: 8697762823637
Lisans Sahibi: TMC
Sınıflandırma: 15 Yaş Şiddet

Bir iftira sonucu tüm servetini ve itibarını kaybeden Su Qi Er’in hikayesinin konu edildiği bu uzak doğu aksiyon filmi olan True Legend’ın yönetmeni ise The Matrix üçlemesinin ve Kill Bill filmlerinin dövüş koreografı olarak tanınan Yuen Woo-Ping. Sokaklarda yaşamaya başlayan Su Qi Er , kendini Begger (Dilenci) Su olarak bulur. Ve King of Beggers (Dilenciler Kralı) olmaya giden öyküsüne tanık olacağız.

Begger Su da aynen Wong Fei-hung ve Fong Sai-yuk gibi dövüş sanatlarının halk kahramanlarındandır. Bu karakter birçok uzak doğu filminde kendine yer bulmuştur.

BUNRAKU

Tür: Aksiyon
Süre: 124 Dakika
Yapım Yılı: 2010
Yönetmen: Guy Moshe
Oyuncular: Josh Hartnett, Woody Harrelson, Gackt, Kevin McKidd, Ron Perlman, Demi Moore
Ses: İngilizce 2.0 – Türkçe 2.0
Altyazı: Türkçe
Ekran: 1.85:1
Ekstralar: Fragman

BUNRAKU: 1684 yılında Japonya’nın Osaka kentinde doğmuş geleneksel Japon kukla tiyatrosu türüdür.

Egzotik doğu ile vahşi batı karışımı bir şehirde geçen film bilgisayar animasyonları ve muhteşem görüntü yönetmenliği ile dikkat çekiyor.

Hiper geçeğin egemen olduğu gelecekte, ateşli silahlar yasaklanmıştır. Silah olarak kral tahtına yeniden kılıçlar oturmuştur. Bu dünyanın en güçlü silahşörü ise Nicola The Woodcutterr’dır.

Nicola, 9 suikastçiden oluşan Red Gang’in üyesidir ve bunlar özellikle Atlantik’in doğusuna hakim olmuş durumdadırlar. Ancak onların hakimiyetine bozacak bir yabancı şehre adım atar. Bu esrarengiz adamın kafasındaki tek şey Nicola’yı öldürmektir. ”

LOVE WEDDING MARRIAGE / İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE

Tür: Romantik Komedi
Süre: 111 Dakika
Yapım Yılı: 2011
Yönetmen: Dermot Mulroney
Oyuncular: Kellan Lutz, Mandy Moore, Jessica Szohr
Ses: İngilizce 5.1 – Türkçe 2.0 – 5.1
Altyazı: Türkçe
Ekran: 2.40:1
Ekstralar: Fragman

Evlilik danışmanı olan Ava’nın hayatı, hiç beklemediği bir anda anne ve babasının boşanma haberini alarak altüst olur. Kendi düğünün üzerinden çok az bir vakit geçmişken, henüz “cicim ayları”ndayken ve anne-babasının evliliklerinin 30. yılı şerefine bir davet vermek üzereyken, yaşanan bu gelişme tüm planları mahvedecektir. Fakat Ava engel tanımayacaktır. Ne yapıp edip bu evliliği kurtaracaktır. Ava’nın çabaları başarıya ulaşmasını sağlayacak mıdır yoksa hem kariyeri hem de kendi evliliği tehlike altında mı kalacaktır?

I ME WED / EVLEN BENİMLE

Tür: Romantik-Komedi
Süre: 90 Dakika
Yapım Yılı: 2007
Yönetmen: Craig Pryce
Oyuncular: Erica Durance, Paul Popowich, Cara Pifko
Ses: Türkçe 2.0
Altyazı: Yok
Ekran: Tam Ekran
Ekstralar: Yok

Isabel Darden güzel, başarılı, çekici, 30 yaşında bir kadındır. Hayatında her şey yolunda gözükmektedir. Pek çok arkadaşı ve güzel bir kariyeri vardır ancak, annesi ve arkadaşları evlenmesi konusunda sürekli baskı yapmaktadırlar. Bu baskılardan sıkılan Isabel, herkesi susturmak için bir karar verir. Bu dünyada onu en iyi tanıyan insanla evlenecektir, yani kendisiyle. Annesinin hayal kırıklığı ve en iyi arkadaşı Amy’nin onaylamamasına rağmen Isabel hazırlıklara başlar. Kararından çok memnundur. Ta ki, yakışıklı ve zeki Colin’le tanışana dek…

PLOY

Tür: Drama
Süre: 105 Dakika
Yapım Yılı: 2007
Yönetmen: Pen-Ek Ratanaruang
Oyuncular: Ananda Everingham, Lalita Panyopas, Porntip Papanai
Ses: Türkçe
Ekran: Tam Ekran
VCD Barkod: 8697762824078
Lisans Sahibi: D Yapım / Fortissimo

Her ilişkinin bir son kullanma tarihi vardır. Her ilişki fantezilere ihtiyaç duyar… bazılarının ihtiyaçları ise diğerlerininkine göre daha gerçektir.

Bir akrabalarının ölümü Taylandlı çift Wit ve Dang’ı yedi yıl sonra ilk defa, bir Thai restaurantının sahibi oldukları Amerika’dan Bangkok’a getirir. Saat sabah 5:30’ta Bangkok’a vardıkları gibi Wit ve Dang şehir merkezindeki bir beş yıldızlı otelde bir oda tutarlar. Odaya girdiğinde hiç sigarası kalmadığını fark eden Wit, aşağıya, otelin lobi barına iner.

Barmenden sigara alan Wit, bir kahve sipariş etmeye ve sigarasını orada içmeye karar verir. Karanlıkta kalmış bir köşedeki masadan kalkan bir kız, Wit’ten çakmağını ister. Wit çakmağını kıza verince, kız bir sigara alıp alamayağını sormaktan da çekinmez. Artık Wit’in masasında yeni bir arkadaşı vardır; Wit, isminin PLOY olduğunu öğreneceği dostuyla bir sohbete dalar.

PLEASURE FACTORY

Tür: Drama
Süre: 105 Dakika
Yapım Yılı: 2007
Yönetmen: Ekachai Uekrongtham
Oyuncular: Kuei-Mei Yang, Ananda Everingham, Zihan Loo
Ses: Türkçe
Ekran: Tam Ekran
VCD Barkod: 8697762824092
Lisans Sahibi: D Yapım / Fortissimo

Gerçek olaylara ve gerçek insanlara dayalı filmde, Singapur’un en az bilinen genelev mahallesi Geylang’ın hikâyesi anlatılmaktadır. Bir gece içinde genç bir asker bekaretini yitirir, genç bir kız “zevk üreticiliği”ne ilk adım atar, ve eski bir “zevk üreticisi” bir sokak çalgıcısına asla söyleyemeyeceği bir şarkı için para öder…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
New York’a Hoşgeldiniz - Welcome to New York (2014) Kaçış Planı 3 - Escape Plan: The Extractors (2019) Tavşan Okulu - Rabbit School: Guardians of the Golden Egg (2017) Zamanda Aşk - About Time (2013) Osmanlı Subayı - The Ottoman Lieutenant (2017) El Hass: Cinden Olan İnsandan Doğan (2022)

Leave a comment