SCRE4M / ÇIĞLIK 4

Tür: Korku
Süre: 111 Dakika
Yapım Yılı: 2011
Yönetmen: Wes Craven
Oyuncular: David Arquette, Neve Campbell, Courtney Cox, Emma Roberts, Hayden Panettiere
Ses: İngilizce
Altyazı: Türkçe
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod:
VCD Barkod:
Lisans Sahibi: D Yapım / Weinstein
Sınıflandırma: 15 Yaş Şiddet Korku
Vizyon: 15 NİSAN 2011

Scre4m’de kişisel gelişim kitapları yazarı olan Sidney Prescott (Neve Campbell), kitabının tanıtım turunun son durağı olarak Woodsboro’ya geri döner. Artık evli bir çift olan Şerif Dewey (David Arquette) ve Gale (Courteney Cox-Arquette) ile tekrar iletişime geçen Sidney, kuzeni Jill (Emma Roberts) ve teyzesi Kate’i (Mary McDonnell) de ziyaret eder.

Ne yazık ki Sidney’in yeniden ortaya çıkışı Hayalet Maske’nin de geri dönmesine sebep olur. Sidney, Gale, Dewey, Jill ile arkadaşları ve nihayetinde tüm kasaba artık tehlike altındadır.

Kasta eklenen çarpıcı isimlerse Hayden Panettiere, Kristen Bell ve Anna Paquin.

BİR AVUÇ DENİZ

Tür: Romantik – Dram
Süre: 100 Dakika
Yapım Yılı: 2010
Yönetmen: Leyla Yılmaz
Oyuncular: Engin Altan Düzyatan, Berrak Tüzünataç, Can Gürzap, Ayda Aksel, AhuYağtu, Tuğrul Tülek, Zeynep Özden
Ses: Türkçe
Altyazı: Belli Değil
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod:
VCD Barkod:
Lisans Sahibi: Görsel Fikri Sanatlar
Sınıflandırma: Belli Değil
Vizyon: 11 MART 2011

11 MART’TA VİZYON’DA
Uzun yıllar Amerika’da okuyan ve çalışan Mert (Engin Altan Düzyatan), şirketin Türkiye yöneticisi olmak üzere İstanbul’a döner. Burada arkadaşı Bora (Tuğrul Tülek) ve Bora’nın eşi Aylin (Ahu Yağtu) ile birlikte bir tekne turuna çıkar. Geziye Göcek’te, Mert’in kız arkadaşı Dilek (Zeynep Özder) katılır.

Grup keyifli bir tatil geçirirken bir gün teknelerine İstanbul’un en varlıklı ailelerinden birinin kızı olan Deniz (Berrak Tüzünataç) gelir.
Deniz’in alaycı ve pervasız havası Mert’i etkiler. O güne dek hep yapması gerekeni yapan, ailesinin çizdiği rotada giden Mert, kendini sorgulamaya başlar. Bir avuç denizin gerçekten de bir deniz olup olmadığını öğrenmek için, önünde uzun bir yolculuk vardır.

MİSAFİR

Tür: Dram – Romantik
Süre: 100 Dakika
Yapım Yılı: 2011
Yönetmen: Ozan Aksungur
Oyuncular: Halit Ergenç, Lale Mansur, YeşimCeren Bozoğlu, Erdem Güney, Yılmaz Meydaneri
Ses: Türkçe
Altyazı: Belli Değil
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod:
VCD Barkod:
Lisans Sahibi: D Yapım
Sınıflandırma: Belli Değil

Oktay, uzun yıllardır yaşadığı Paris’ten memleketi Kütahya’ya geldiği ilk gece, bunca yıldır onu evinden uzakta tutan nedenlerle bir kez daha yüzleşir. Şehri yeniden terk etmek üzereyken, tesadüf eseri kapısından içeri girdiği bir uzak akraba evinde Ayşe ile karşılaşır.

Ayşe, dört duvar arasından ibaret olan küçük dünyasına sığamayan, evliliğinde mutsuz, taşralı bir kadındır. Oktay ve Ayşe, yıllar sonra birbirlerinde mutluluğu bulurlar. Mutluluğu sürdürebilmenin tek yolu ise, Ayşe’nin Oktay ile birlikte Paris’e gitmesidir.

Ayşe, belki de ilk kez mutlu olabilme fırsatıyla, hayat diye bildiği her şey arasında bir tercih yapmak zorunda kalır. Ayşe’nin kararı, hiçbir yerde evinde hissedemeyen Oktay’ın, kendi hayatındaki “misafir”liğinin sona erip ermeyeceğini de belirleyecektir.

LOVE WEDDING MARRIAGE / İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE

Tür: Romantik Komedi
Süre: 111 Dakika
Yapım Yılı: 2011
Yönetmen: Dermot Mulroney
Oyuncular: Kellan Lutz, Mandy Moore, Jessica Szohr
Ses: İngilizce
Altyazı: Türkçe
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod:
VCD Barkod:
Lisans Sahibi: D Yapım / Echobridge
Sınıflandırma:
Vizyon: 22 TEMMUZ 2011

Evlilik danışmanı olan Ava’nın hayatı, hiç beklemediği bir anda anne ve babasının boşanma haberini alarak altüst olur. Kendi düğünün üzerinden çok az bir vakit geçmişken, henüz “cicim ayları”ndayken ve anne-babasının evliliklerinin 30. yılı şerefine bir davet vermek üzereyken, yaşanan bu gelişme tüm planları mahvedecektir. Fakat Ava engel tanımayacaktır. Ne yapıp edip bu evliliği kurtaracaktır. Ava’nın çabaları başarıya ulaşmasını sağlayacak mıdır yoksa hem kariyeri hem de kendi evliliği tehlike altında mı kalacaktır?

CONTROL

Tür: Biografi-Drama
Süre: 122 Dakika
Yapım Yılı: 2007
Yönetmen: Anton Corbijn
Oyuncular: Samantha Morton, Sam Riley, Alexandra Maria Lara
Ses: İngilizce
Altyazı: Türkçe
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod:
Lisans Sahibi: Barbar
Sınıflandırma: ———–

Efsanevi punk grubu Joy Division’un heyecan ve hüzün dolu hikayesi…
Ian Curtis adlı genç müzisyen dönemin ve punk tarihinin en ünlü grubu olan Sex Pistols’ın bir konserinden çıktıktan sonra, aynı tarz müzik yapmaya karar verir ve Joy Division adlı grubu kurar. Curts’in liderliğindeki bu yeni punk grubu kısa sürede Manchester müzik piyasasını etkileyecektir. Bir anda yükselen ve 24 yaşında intihar eden Ian Curtis’in hikâyesi eşi Debbie Curtis’in anıları eşliğinde anlatılıyor.

BAĞIMSIZLAR SERİSİ
LES AMOURS IMAGINAIRES / HAYALİ AŞKLAR

Tür: Drama-Romantik
Süre: 95 Dakika
Yapım Yılı: 2010
Yönetmen: Xavier Dolan
Oyuncular: Xavier Dolan, Monia Chokri, Niels Schneider, Anne Dorval
Ses: Fransızca
Altyazı: Türkçe
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod:
Lisans Sahibi: Adrenal
Sınıflandırma: 18 Yaş Cinsellik
Vizyon: 13 MAYIS 2011

Yakın arkadaş olan Francis ve Marie bir yemekte taşradan şehre yeni taşınmış olan yakışıklı ve gizemli Nicolas la tanışırlar. Buluşmalar birbirini takip eder ve Nicolas ın her seferinde yolladığı farklı işaretler Francis ve Marie nin kafasını karıştırmaktan ziyade saplantılı hayallerini daha da güçlendirir. İki yakın dost, bu arzu nesnesinin peşinde dibe doğru sürüklendikçe aralarındaki bağlar da acı verici bir şekilde kopmaya başlar.

PARALEL YOLCULUKLAR

Tür: Belgesel
Süre: 120 Dakika
Yapım Yılı: 2004
Yönetmen: Derviş Zaim
Oyuncular:
Ses: Türkçe
Altyazı: İngilizce
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod:
Lisans Sahibi: ——-
Sınıflandırma: ———–

Paralel Yolculuklar, Doğu Akdeniz’de yaklaşık yarım yüzyıldır Türkler ve Yunanlılar arasında sorun teşkil eden Kıbrıs adasının insan dramına, Türk ve Rum yönetmenlerin perspektifinden mercek tutuyor… Rum yönetmen Panicos Chrysanthou, Kıbrıslı Rumların 1974 yılındaki sıcak savaş esnasında yaşadığı deneyimlere kamerasını yöneltirken, Derviş Zaim de Türklerin benzer deneyimlerini açığa çıkarmaya çalışıyor. Adanın duygu ve acı haritasının bir izdüşümünü belleklere nakşetmeye çalışan belgeselde, toplu kıyımlara maruz kalmış köyleri, kocası kayıp kadınları, altı yaşında babasını kaybeden çocukları, savaşta sakat kalmış ama yine de yaşama bağlılığını kaybetmemiş eski askerleri, babası Rumlar tarafından öldürüldüğü halde barış için iki toplumlu koroda şarkı söyleyen insanların deneyimlerini bulmak mümkün. Kıbrıs sorununun çözümlenmesine yönelik çabaların doruğa ulaştığı bir dönemde, konuyla ilgili ortak bir perspektifle kotarılmış çok ender yapımlardan biri.

DERVİŞ ZAİM KIBRIS ÜÇLEMESİ
ÇAMUR – BELGESEL – GÖLGELER VE SURETLER

Tür: Politik Dram
Yönetmen: Derviş Zaim
DVD Barkod: ??????
Lisans Sahibi: Marathon Film

BAĞIMSIZ KUTU 8
HEARTBEATS – EL PASADO – ????

Tür: Dram
Ses: İngilizce-Fransızca
Altyazı: Türkçe
DVD Barkod:

MICHELLE WILLIAMS KUTU
HAWK IS DYING – WENDY AND LUCY – INCENDIARY

Tür: Dram
Ses: İngilizce
Altyazı: Türkçe
DVD Barkod:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kuzular Firarda: Uzay  Parkı -A Shaun The Sheep Movie:  Farmageddon (2020) Deadpool (2016) Eyvah Karım (2018) 12 Savaşçı - 12 Strong (2018) Çakallarla Dans (2010) Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası - Alvin and the Chipmunks: Road Trip (2015)

Leave a comment