SABİT KANCA

Tür: Komedi
Süre: 81 Dakika
Yapım Yılı: 2013
Yönetmen: Alper Mestçi
Oyuncular: İsmail Baki Tuncer,
Volkan Kantoğlu ve Orhan Aydın
Ses: Belli Değil
Altyazı: Belli Değil
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: 8697762826249
VCD Barkod: 8697762826256
Lisans Sahibi: Muhteşem Film
Sınıflandırma: Belli Değil

Sabit Kanca köpeği ile yaşayan bekar ve yalnız bir adamdır ama zekası zehir gibidir. Mahallede, her şeyi bilmesiyle ünlenen ve iyilerin dostu Kanca, zekasını ulusal bir kanalda yayınlanan bilgi yarışmasında ölçmek ve büyük ödülü almak için yola koyulur. Etapta her soruyu bilir, yükseldikçe karşısındaki program sunucusuyla da atışmaktan geri kalmaz. Bu kadar kendisine güvenen, hazır cevap haline rağmen Kanca’nın da bir gönül yarısı, açılıp da sevdiğini söyleyemediği bir kadın vardır…
Bir özel televizyon kanalı için yarattığı bilgi programı yarışmacısı “Sabit Kanca” karakteri ile kısa süre içerisinde fenomenleşen İsmail Baki’nin başrolde olduğu filmin senaristliğini ve yönetmenliğini ise Alper Mestçi üstleniyor. Her soruya verdiği hazır cevaplarla ünlenen Sabit Kanca öykü içerisinde keskin zekası ve bitmeyen espri yeteneği ile seyirciyi de anılarına götürüyor. Filmin konuk oyuncuları arasında Halil Sezai, Sinan Çalışkanoğlu, Hayri Hiçler, Burak Topaloğlu ve Feyyaz Yiğit Çakmak gibi isimler yer alıyor.

AŞK KIRMIZI

Tür: Romantik Dram
Süre: 114 Dakika
Yapım Yılı: 2013
Yönetmen: Osman Sınav
Oyuncular: Nurgül Yeşilçay, Ezgi Asaroğlu ve Tayanç Ayaydın
Ses: Belli Değil
Altyazı: Belli Değil
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod:
VCD Barkod:
Lisans Sahibi: Sinegraf
Sınıflandırma: Belli Değil

Film, üç kişilik aşk olur mu sorusunu soruyor. Ferhat ve Zeynep evli ve mutlu bir çifttir. Karlıdağ çiftinin dışarıdan mutlu görünen evliliği, hayatlarına Fırat’ın yıllar öncesinde kalmış ilk aşkı Nazlıgül’ün yeniden girmesiyle alt üst olacaktır. Zeynep bir gece bile ayrı kalmaya dayanamadığı kocasının eski aşkı Nazlıgül ile karşılaşmasına ve yüreğinde küllenmiş bu aşkın yeniden alevlenmesine engel olamaz. Ferhat ile Nazlı birbirlerine karşı koyamazlar; ertesinde Zeynep de aldatıldığını öğrenir. Şimdi üçünün de yüreği acı ile yanar. Bir zamanlar o adamın ilk aşkıyken, şimdi “öteki kadın” olmanın sancısını çeken Nazlıgül’ün karşısında, çok sevdiği kocasının ihanetine uğrayan ve onu başka bir kadınla paylaşmanın imkansızlığını sorgulayan Zeynep vardır. Ferhat ise bu iki kadının arasında arafa düşmüş gibidir. Herkesin masum olduğu bu aşk hikayesinde, Zeynep’le Nazlıgül’ün birbirlerini çok sevmeleri ise, bildiğimizi sandığımız cevapları yeniden düşünmemize yol açıyor: Üç kişilik bir aşkı yaşamak mümkün müdür? Sadakat bu aşk üçgeninin neresindedir? Birini çok seviyorsan, onun sevdiğini de sever misin? Seninle aynı adamı sevdiği için onu suçlayabilir misin?

Senaristliğini ve yönetmenliğini Osman Sınav’ın üstlendiği filmin başrollerini Nurgül Yeşilçay, Ezgi Asaroğlu ve Tayanç Ayaydın paylaşıyor. Kadrodaki diğer isimlerse Teoman Kumbaracıbaşı, Sait Genay, Şebnem Dilligil, Renan Karagözoğlu ve Güneş Çağlar Hüseyin

TOMORROW YOU’RE GONE – YARIN ÖLECEKSİN

Tür: Gerilim
Süre: 93 Dakika
Yapım Yılı: 2013
Yönetmen: David Jakobsen
Oyuncular: Stephen Dorff, Michelle Monaghan ve Willem Dafoe
Ses: İngilizce 5.1 – Türkçe 2.0
Altyazı: Türkçe
Ekran: 2.35: 1 Geniş Ekran
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: 8697762826263
Lisans Sahibi: D yapım, Echobridge
Sınıflandırma: Belli Değil

Charlie Rankin (Dorff) hapisten yeni çıkmıştır ve tek bir amacı vardır; hapiste ona zor günler yaşatanlardan öcünü almak. Yolu, Florence Jane (Monaghan) adında güzel bir genç kadınla kesişir. İkili, zorlu bir yolculuğa çıkacaklardır.
Özellikle 2005 yılında çektiği ve çok iyi eleştiriler almış olan, gerilim-suç tarzındaki filmi “Down in the Valley” (Edward Norton, Ewan Rachel Wood) ile tanınan yönetmen David Jacobson, iyi bildiği bir türde yine başarılı bir filme imza atıyor. Mission:Impossible filmlerinde Tom Cruise’un eşini canlandıran, geçen sezonlarda da “Due Date” ve “Source Code” gibi önemli filmlerde başrol oynamış olan Michelle Monaghan, bu sefer Stephen Dorff ile kamera karşısına çıkıyor.

UNCERTAINTY – ŞÜPHE

Tür: Romantik-Dram
Süre: 101 Dakika
Yapım Yılı: 2009
Yönetmen: Scott Mcghee, David Siegel
Oyuncular: Joseph Gordon Levitt ve Lynn Collins
Ses: İngilizce 5.1 – 2.0 / Türkçe 2.0
Altyazı: Belli Değil
Ekran: 16×9 Geniş Ekran
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: 8697762823941
Lisans Sahibi: D Yapım, Myriad
Sınıflandırma: Belli Değil

Temmuz günü güneşli bir sabah Brooklyn Köprüsü’nde birbirine çılgınca aşık bir çift olan Bobby Thompson ve Kate Montero hayatlarının en önemli kararını vermek üzeredirler. Kate hamiledir ve ne yapacağına dair en ufak bir fikirleri yoktur. Kate’in ailesinin organize ettiği haftasonu pikniğine gidip bu haberi onlarla paylaşmak konusunda kararsızlardır.
Bobby bir anda bir bozuk para çıkarır ve havaya fırlatır. Yazı-tura sonucunda sıradan görünen bu gün ikiye bölünecek ve her birinin yapacağı seçimler sonucunda iki farklı hikaye izlenecektir.
Brooklyn tarafında, Bobby ve Kate pikniğe katılırlar. Burada umutlar, hayaller, hayal kırıklıkları ve aile yaşantısının baskısı anlatılacak ve genç çift ebeveyn olmaya karar verirlerse neler karşılaşabilecekleriyle yüzleşirler.
Manhattan tarafındaysa, Bobby ve Kate pikniğe gitmek yerine bir Çin lokantasında atıştırmayı tercih ederler. Takside giderken arka koltukta bir cep telefonu bulan çift, kendilerini para ve cinayetle sarmalanmış bir entrikanın ortasında bulurlar.
Bir yaz günü, basit bir sorunun iki farklı açılımı Bobby ve Kate’in aradıkları cevapları bulmalarını sağlar.

DON’T TELL – YÜREĞİMDEKİ CANAVAR

Tür: Dram
Süre: 120 Dakika
Yapım Yılı: 2005
Yönetmen: Cristina Comencini
Oyuncular: Giovanna Mezzogiorno, Luigi Lo Cascio ve Alesio Boni
Ses: İtalyanca 2.0 – Türkçe 2.0
Altyazı: Türkçe
Ekran: 1.76 Geniş Ekran
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: 8697762826287
Lisans Sahibi: D Yapım, TF1
Sınıflandırma: Belli Değil

Çocukken yaşadıklarınız asla peşinizi bırakmaz!
“Karşı Pencere” ve “Son Öpücük”ün güzel yıldızı Giovanna Mezzogiorno başrolde. Oyuncu, bu filmdeki “Sabina” rolüyle 2005 Venedik Film Festivali’nde “En İyi Kadın” dalında Altın Aslan’a layık görüldü.
Sabina, işini ve erkek arkadaşını seven güzel bir kadındır. Ama gerçekten de mutlu mudur? Kısa süre önce görmeye başladığı tuhaf kâbuslar canını sıkmaktadır. Hamile olduğunu öğrenmesiyle birlikte iç dünyasına doğru bir yolculuğa çıkar: hatıraları, gençliği, ailesi, burjuva alışkanlıkları renkli ve güven vericidir. Ancak, bunlar sadece yüzeydeki anılardır. Daha derinlerdeki çok daha karanlık ve rahatsız edici bir gerçek su yüzüne çıkmak üzeredir.
Film, yönetmenin kendi hikayesi olan “La Bestia nel Cuore”nın sinema uyarlaması.

A COMMON MAN – SIRADAN BİR ADAM

Tür: Aksiyon
Süre: 86 Dakika
Yapım Yılı: 2012
Yönetmen: Chandran Rutnam
Oyuncular: Ben Kingsley, Ben Cross ve Mohammed Adamaly
Ses: İngilizce 5.1 – Türkçe 2.0
Altyazı: Türkçe
Ekran: 1.78 Geniş Ekran
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: 8697762826294
Lisans Sahibi: D Yapım, Myriad
Sınıflandırma: Belli Değil

Bir terörist, Sri Lanka’nın Colombo şehrinde birden fazla yere bomba yerleştirmiştir.
Mahkûmların bırakılmaması halinde ise hepsini patlatacağını söyler…
Başrolde Oscar ödüllü oyunucu Ben Kingsley var…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024)
Arşivden Seçkiler:
San Andreas Fayı - San Andreas (2015) Erkekler (2013) Troll: Kuyruklu Macera (2022) Jumanji: Vahşi Orman - Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) The Gentlemen (2020) Skandal - Bombshell (2019)

Leave a comment