DONNIE DARKO

Tür: Bilim Kurgu
Süre: 113 dakika
Yapım Yılı: 2001
Yönetmen: Richard Kelly
Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Maggie Gyllenhaal, Jena Malone, Drew Barrymore
Ses: İngilizce – Türkçe
Altyazı: Türkçe
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod:
Lisans Sahibi: BİR FİLM
Sınıflandırma: ——
80’lerin sonunda geçen öyküde, Donnie Darko adında 16 yaşında bir genç, bazı gerçek olmayan görüntüler görmeye başlar. Özellikle de tavşan kostümlü bir adam belirir sık sık. Çevresiyle uyum sorunu yaşayan genç, ailesinin ve okulun kendisi için çizdiği yoldan ayrılıp, esrarengiz misafirinin izinden gider…

80’lerin gençlik filmleri, bilim kurgu ve korku filmlerinin, tüyler ürpertici karışımı olarak tanımlanabilecek film, son 10 yılın en ilgi çekici bağımsız yapımlarından biri.

Yönetmenin ilk filmi olan Donnie Darko, 2001 Sundance Film Festivali’nde de gösterildi.

PAN’S LABYRINTH / PAN’IN LABİRENTİ

Tür: Gerilim-Bilim Kurgu
Süre: 90 dakika
Yapım Yılı: 2006
Yönetmen: Guillermo Del Toro
Oyuncular: Ivan Baquero, Ariadna Gil, Maribel Verdu, Sergi Lopez
Ses: İspanyolca – Türkçe
Altyazı: Türkçe
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod:
Lisans Sahibi: BİR FİLM
Sınıflandırma: —–
1944 yılı İspanya’sında, sivil savaş kargaşası sona ermiş görünse de, Navarra’nın kuzeyindeki dağlık bölgelerde çatışmalar sürmektedir. Kendi hayal dünyasında yaşayan 10 yaşındaki Ofelia, hamile annesi Carmen’le birlikte, Navarra’ya, üvey babası Kaptan Vidal’in yanına gider.

Kaptan Vidal, faşist yönetimin emrinde çalışan ve sınırları isyancılardan temizlemekle görevli bir memurdur. Sert mizacı ve otoriter tavrı nedeniyle üvey babasıyla en ufak bir yakınlık kuramayan Ofelia, bir gün arka bahçelerinde, esrarengiz bir labirent keşfeder. Bu labirentin içinde tanıştığı, gövdesinin yarısı insan yarısı yaratık olan Pan’la yaşayacakları, Ofelia’nın bütün yaşamını değiştirecektir.

SKYLINE / YUKARIDAKİ TEHLİKE

Tür: Gerilim-Bilim Kurgu
Süre: 90 dakika
Yapım Yılı: 2010
Yönetmen: Colin Strause & Greg Strause
Oyuncular: Brittany Daniel, Eric Balfour, Donald Faison, David Zayas
Ses: İngilizce – Türkçe
Altyazı: Türkçe
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: 8697762822548
VCD Barkod: 8697762822555
Lisans Sahibi: TMC / IM GLOBAL
Sınıflandırma: Korku Şiddet 13 Yaş
Vizyon Tarihi: 12 Kasım 2010

12 KASIM 2010’DA VİZYNONA ÇIKTI

Los Angeles’ta gizemli bir ışık belirir. Kaynağı belirlenemeyen bu ışık, insanları hipnotize edermişçesine kendine çekmektedir. Ateşi gören pervane misali insanlar ışığa ulaşmak için dışarı çıkarlar. Ancak çıkmaları ile kaybolmaları bir olur. Daha sonra fark edecekleri gibi, bu durum dünya dışı yaratıkların istila planının bir parçasıdır.

CENNETİ BEKLERKEN

Tür: Dram
Süre: 107dakika
Yapım Yılı: 2006
Yönetmen: Derviş Zaim
Oyuncular: Mesut Akusta, Serhat Tutumluer, Melisa Sözen, Nihat İleri, Altan Erkekli
Ses: Türkçe
Altyazı: —–
Ekran: —–
Ekstralar: —–
DVD Barkod:
VCD Barkod: ?????
Lisans Sahibi: ——
Sınıflandırma: —–
On yedinci yüzyılda, Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti İstanbul’da yaşayan minyatür ustası Eflatun (Serhat Tutumluer), ustalarının kendisine öğrettiklerine karşı gelerek, eşinin ve oğlunun ölümü sonrasında, Batılı tarzda portrelerini çizer. Bu tarz portrelerin İslam dinine aykırı olduğunu düşündüğü için, içinde çelişkili duygular kabaran Eflatun, bir gün zorla bir Osmanlı vezirinin konağına götürülür. Vezir, Eflatun’dan, Osmanlı İmparatorluğu’na karşı ayaklanan Danyal (Nihat İleri) adlı sözde bir şehzadenin, idamından önce Batılı tarzda portresini yapmasını ister.
Çırağı rehin alınan Eflatun, bu emir karşısında vezirin bir grup silahlı adamıyla birlikte Anadolu bozkırlarına doğru tehlikeli bir yolculuğa çıkar. Yolda rastladığı köle kızı Leyla’yı (Melisa Sözen) acıyarak yanına alan Eflatun, taht kavgasının ortasında bir yandan varolma mücadelesi verirken diğer yandan da bu güzel köle kız ile gizliden gizliye bir aşk yaşamaya başlar. Verdikleri kayıplara rağmen şehzade Danyal’ın hapsedildiği kaleye vardıklarında grubu büyük bir sürpriz beklemektedir.
Kavganın ve aşkın imparatorluğunda hayatta kalma savaşı veren Eflatun ve Leyla, hayalle gerçeğin harmanlandığı bu büyülü masalda kendi cennetlerini yaratırlar.

NOKTA

Tür: Dram
Süre: 85 dakika
Yapım Yılı: 2008
Yönetmen: Derviş Zaim
Oyuncular: Mehmet Ali Nuroğlu, Serhat Kılıç, Settar Tanrıöğen, Şener Kökkaya
Ses: Türkçe
Altyazı: —–
Ekran: —–
Ekstralar: —–
DVD Barkod: —–
VCD Barkod: ?????
Lisans Sahibi: ??????
Sınıflandırma: —–
Derviş Zaim’in geleneksel minyatür sanatını içeren Cenneti Beklerken’den sonra çektiği, üçlemenin ikinci filmi Nokta, bir zamanlar işlediği bir suç yüzünden azap çeken ve çektiği azaptan kurtulmaya çalışan bir adamın hikâyesini anlatıyor. Ahmet, yakın bir arkadaşının ön ayak olması ile tarihi değeri yüksek bir Kur-ân’ın çalınmasına istemeden bulaşır. Ancak kalkıştığı iş onu hiç istemediği bir noktaya sürükler. Geleneksel Osmanlı hat sanatının da organik bir biçimde dâhil olduğu film, tıpkı bu sanat gibi tek ve kesintisiz bir plandan oluşuyor.

BEAT THE DRUM / DAVULUN SESİ

Tür: Drama
Süre: 114 dakika
Yapım Yılı: 2003
Yönetmen: David Hickson
Oyuncular: Junior Singo, Mary Twala, Adelaide Shabalala
Ses: İngilizce
Altyazı: Türkçe
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: 8697762822678
Lisans Sahibi: Aqua
Sınıflandırma: Belli Değil
Vizyon Tarihi: —–
Genç musa, KwaZulu Natal köyünü gizemli bir salgın hastalığın vurması sonucu yetim kalır.
Johannesburg’a büyükannesine yardım etmek için babasından kalan son miras olan davuluyla birlikte yola çıkar. Bu yolculuk onu, kent yaşamının çıplak gerçekliğiyle yüz yüze bırakır.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hadi Ya (2018) Görünmeyen Kadın - The Invisible Woman (2014) Pek Yakında - Coming Soon (2009) Cadı (2024) Cumali Ceber: Allah Seni Alsın (2017) Yüce Adalet - The Whole Truth (2016)

Leave a comment