COAL MINER’S DAUGHTER

Sissy Spacek “Country Müziğinin Kraliçesi Loretta Lynn”in hayatını canlandırdığı filmde muhteşem bir performans sergiliyor. Tommy Lee Jones ise Loretta’yı çok genç yaşta karısı olmak üzere yaşadığı maden kasabasından koparan hırslı kocası Mooney rolünde.
Tür: Biyografi / Dram
Süre: 119 dk.
Yapım Yılı: 1980
Yönetmen: Michael Apted
Oyuncular: Sissy Spacek, Tommy Lee Jones
Ses: İngilizce DD 5.1, İngilizce DD 2.0
Altyazı: Türkçe
Ekran: 1.78:1
Lisans Sahibi: Universal
Sınıflandırma: Almadı

COME SEPTEMBER

60’lı ve 70’li yılların yıldızı Rock Hudson ve büyüleyici aktrist Gina Lollobrigida bu filmde başrolleri paylaşıyor. Motion Picture Herald dergisinin “…eğlenceli, romantik oyun” olarak tanımladığı film eşsiz güzellikteki İtalyan rivyerasında geçiyor.

Her eylül, New York’da yaşayan başarılı iş adamı (Hudson) Romen sevgilisiyle (Lollobrigida) dinlenmek için İtalya’daki evine gider. Fakat bu sefer temmuz ayında haber vermeden gidince çok büyük bir sürprizle karşılaşır. Lüks evi otel olarak kullanılmaktadır. Daha da fazlası, müşteriler arasında, peşlerinde ısrarcı genç erkekler olan bir grup gürültücü Amerikalı kız vardır. Ümitsizce kontrolu tekrar eline almaya çalışırken, Hudson mahremiyetini, kız arkadaşını ve aklını kaybeder; ta ki yeni planıyla ortaya çıkıncaya dek.

Bu filmde, içinde “Mack The Knife” parçasının da bulunduğu “That’s All” albümüyle 1959’da Grammy ve Yılın Plağı ödüllerini almış ünlü performans sanatçısı Bobby Darin ilk oyunculuk deneyimini yaşadı. Darrin filmin bitiminden 10 gün sonra başrolü paylaştığı, Grease müzikalindeki “Look At Me, I’m Sandra Dee” parçasının ilham kaynağı olan Sandre Dee ile evlendi. Come September’da görüntü yönetmenliğini Greta Garbo’nun da gözdesi olan William Davis yapıyor. Lollobrigida’nın muhteşem kıyafetlerinin tasarımı ise Morton Haack’a ait.
Tür: Romantik
Süre: 109 dk.
Yapım Yılı: 1961
Yönetmen: Robert Mulligan
Oyuncular: Rock Hudson, Gina Lollobrigida, Sandra Dee, Bobby Darin
Ses: İngilizce
Altyazı: Türkçe, İngilizce
Ekran: 2.35:1
Lisans Sahibi: Universal
Sınıflandırma: Almadı

DEAD MEN DON’T WEAR PLAID

İşsiz güçsüz özel detektif Rigby Reardon’ın kapısı günün birinde açılır ve içeri gizemli ve çekici bir kadın girer. Juliet Forrest adındaki bu kadın, babasının bir cinayete kurban gittiğine inanmaktadır ve Rigby’ye olayı araştırması için 200 dolar teklif eder. 17 klasik Hollywood filminden parçaların kullanıldığı Dead Men Don’t Wear Plaid, birçok ünlü yıldızın boy gösterdiği bir film. ‘Eski suç filmlerine saygı’ niteliğindeki filmin başrol oyuncusu Steve Martin, aynı zamanda filmin senaristlerinden biri.
Tür: Romantik
Süre: 84 dk.
Yapım Yılı: 1961
Yönetmen: Carl Reiner
Oyuncular: Steve Martin, Rachel Ward
Ses: İngilizce
Altyazı: Türkçe, İngilizce
Ekran: 4:3 Geniş Ekran
Lisans Sahibi: Universal
Sınıflandırma: Almadı

HOW HIGH / SÜPER OT

Albümleri iki milyondan fazla satan Hip Hop ve Rap dünyasının süperstarları Method Man ve Redman’den uçuran bir komedi.

Silas (Method Man) ve Jamal’ın (Redman) hayatı kızlarla ve kafa bulmakla geçmektedir. Tek sıkıntıları okula gitmektir. Bir gün Silas’ın eline bir parça “süper ot” geçer. Bu otu kullandıklarında zeka seviyeleri artan iki kafadar Harvard Üniversitesi’ne girerler. Ancak yaşam tarzları orada büyük bir kaosa yol açar. “Süper ot”ları da tükenen ikili tüm sorunlarından kurtulabilmek için kendi zekalarıyla baş başa kalırlar.
Tür: Komedi
Süre: 90 dk.
Yapım Yılı: 2001
Yönetmen: Jesse Dylan
Oyuncular: Method Man, Redman
Ses: İngilizce 5.1, Türkçe 2.0
Altyazı: Türkçe
Ekran: 1.78:1
Ekstralar: Kamera Arkası, Çıkartılmış Sahneler, Çekim Hataları, Video Klipler, Fragman
Lisans Sahibi: Universal
Sınıflandırma: +18

PINK FLOYD – LIVE AT POMPEII / PINK FOLYD – POMPEII’DEN CANLI

Efsane geri dönüyor… Live at Pompeii ve Yönetmen Kurgusu her yaştan müziksever için vazgeçilmez bir arşiv parçası olacak.Pink Floyd’un renkli, sürreel ve farklı tarzı şüphesiz görsel anlatımlara da çok müsait. Pompeii harabelerinde ve antik amfitiyatrosunda çekilen bu konser Pink Floyd hayranlarına görsel ve işitsel bir şölen sunuyor.
Tür: Konser
Süre: 171 dk.
Yapım Yılı: 2001
Yönetmen: Adrian Maben
Ses: İngilizce 5.1
Altyazı: İngilizce
Ekran: Yönetmen Kurgusu 16:9, Orijinal Film 4:3
Ekstralar: Yönetmen Kurgusu, Orijinal Versiyon, Şarkı Seçimi, Belgesel, Pompeii Haritası ve Tarihçesi, Şarkı Sözleri, Fotoğraf Galerisi, Albüm Grafikleri, Ivır Zıvır
Lisans Sahibi: Universal
Sınıflandırma: Almadı

ROLLERCOASTER / LUNAPARKTA TERÖR

EĞLENCE PARKLARI TERÖR ALANLARINA DÖNÜYOR!

Heyecanı bol ve son sürat bu gerilimde bir terörist (Timothy Bottoms) Amerika’nın lunaparklarını savaş alanlarına çeviriyor. Teröristin yeni hedefiyse ülkedeki en popüler rollercoaster. Kontrolör Harry Calder (George Segal) yerel polisle ve FBI ajanı Hoyt’la (Richard Widmark) işbirliği içinde sabotörün izini sürmeye başlar. Onlarca insanın hayatı bu zorlu takibin sonucuna bağlıdır. Film izleyenleri keskin virajlarla dolu unutulmaz bir maceraya çıkartıyor. Richard Widmark ve Henry Fonda’nın yardımcı rollerde olduğu film Helen Hunt’ın ilk sinema filmi.
Tür: Gerilim
Süre: 113 dk.
Yapım Yılı: 1977
Yönetmen: James Goldstone
Oyuncular: George Segal, Richard Widmark, Henry Fonda
Ses: İngilizce
Altyazı: Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Çekçe
Ekran: 2.35:1
Lisans Sahibi: Universal
Sınıflandırma: Şiddet / +13

RUMBLE FISH / SİYAM BALIĞI

Zamanını kasabanın bilardo salonunda geçiren işsiz güçsüz Rusty James, yıllardır Kaliforniya’da bir nevi sürgün hayatı yaşayan ağabeyi Motorcycle Boy’un dönmesini beklemektedir. Motorcycle Boy, Rusty için hep bir rol modeli olmuştur.

Motorcycle gerçekten de döner ama işler Rusty için daha iyiye gitmez. Çünkü hem gençler arasında çete savaşlarının dönemi kapanmaktadır hem de dünya iki kardeşin birlikte büyüdüğü dünya değildir. Motorcycle bunun farkındadır ama ya Rusty?

Film ileride yıldızlaşacak yetenekli genç oyuncuların resmi geçidiydi. Coppola bu filmi siyah beyaz çekerek, estetiğin yanısıra içerik adına da bir sanatsal tavır içindeydi.
Tür: Suç / Dram
Süre: 90 dk.
Yapım Yılı: 1983
Yönetmen: Francis Ford Coppola
Oyuncular: Matt Dillon, Mickey Rourke, Diane Lane
Ses: İngilizce
Altyazı: İngilizce, Türkçe
Ekran: 1.85:1
Lisans Sahibi: Universal
Sınıflandırma: Belli Değil

SGT. BILKO

Ordular ülkelerini korumak için disiplinli ve hataya yer vermeyen askerler yetiştirirler. Fakat Fort Baxter’da bir birim vardır ki, düz bir çizgi bile oluşturamazlar…

Bu muhteşem komedide Steve Martin, Dan Aykroyd ve Phil Hartman başrolleri paylaşıyor. Martin anlatılması ve anlaşılması güç, uslanmaz, yenilmez Teğmen Ernie Bilko rolünde.

Teğmen Bilko, şimdiye dek orduya alınmış en acınacak durumdaki askerlerden oluşan grubun lideridir. Emrindeki askerleri olası bir savaş durumuna karşı eğiteceğine birliği kumarhaneye çevirmiştir. Birliğin kapatılma olasılığı ve binbaşı Thorn’un (Hartman) Bilko’yu rütbesini elinden almakla tehdit etmesi sonucu işler zorlaşır. Şimdi, Teğmen Bilko hem Fort Baxter’ı kurtarmak hem de kendi sicilini temize çıkartmak için çalışmaya başlamak zorundadır.
Tür: Komedi
Süre: 90 dk.
Yapım Yılı: 1996
Yönetmen: Jonathan Lynn
Oyuncular: Steve Martin, Dan Aykroyd
Ses: İngilizce
Altyazı: İngilizce, Türkçe
Ekran: 1.78:1
Lisans Sahibi: Universal
Sınıflandırma: Belli Değil

SHANGHAI EXPRESS

OSCAR ÖDÜLÜ® – 1932
“EN İYİ GÖRÜNTÜ”

Yönetmenliğini Joseph von Sternberg’in yaptığı bu egzotik dramda gelmiş geçmiş en iyi kadın oyunculardan birisi olarak kabul edilen Mavi Melek Marlene Dietrich nefes kesen Shanghai Lily rolünde.

Albay Donald Harvey (Clive Brook) tarafından terk edildikten sonra Lily maceraperest bir kadın olarak ün salar. Eski aşıklar Şangay’a gitmekte olan trende karşılaşırlar. Her ikisi de birinci sınıfta farklı ülkelerden gelen yolcularla seyahat etmektedirler. Çinli isyancılar treni ele geçirirler ve Albay Harvey’yi rehin alırlar. Lily sevmekten hiçbir zaman vazgeçmediği adamı kurtarabilmek için her şeyi yapmaya hazırdır.

Avusturya asıllı Amerikalı yönetmen Joseph von Sternberg “Shanghai Express” ve “Morocco” filmleriyle En İyi Yönetmen dalında iki kez Oscar’a aday gösterildi.

Uzun ve başarılı kariyerine kabare şarkıcısı olarak başlayan Marlene Dietrich oyunculuğa 1920’li yıllarda Berlin’de başladı. Güzel oyuncu yönetmenliğini Sternberg’in yaptığı Blue Angel / Mavi Melek filmiyle Hollywood’a transfer oldu. Farklı ses tonuyla dikkat çeken Dietrich oyunculuğuyla olduğu kadar albümleriyle de başarı sağladı.
Tür: Dram
Süre: 78 dk.
Yapım Yılı: 1932
Yönetmen: Josef Von Sternberg
Oyuncular: Marlene Dietrich, Clive Brook
Ses: İngilizce
Altyazı: İngilizce, Türkçe
Ekran: 1.33:1
Lisans Sahibi: Universal
Sınıflandırma: Almadı

SNOW FALLING ON CEDARS / AŞKIN SIRLARI

Washington sularında balıkçılık yapan Carl (Eric Thal) kendi ağlarına sarılı bir şekilde, kafasında ciddi bir yarayla ölü bulunur. Savaş sonrası Japon karşıtı fikirlerin yoğun olarak hissedildiği Amerika’da, Kazuo (Rick Yune) isimli bir Japon balıkçı, zamanında Carl’ın ailesine kin duyduğu için cinayetin baş şüphelisi olur. Kasabanın gazetecisi Ishmael (Ethan Hawke), Kazuo’yu aklayacak bilgiler bulur ancak Kazuo’nun karısı Hatsue (Youki Kudoh) için beslediği duygular zihnini meşgul eder…
Tür: Dram
Süre: 128 dk.
Yapım Yılı: 1999
Yönetmen: Scott Hicks
Oyuncular: Ethan Hawke, Youki Kudoh
Ses: İngilizce
Altyazı: İngilizce, Türkçe
Ekran: 2.35:1
Ekstralar: Filmin Çekildiği Mekanla İlgili Detaylar, Silinmiş Sahneler, Yönetmen Yorumu, Menü Müziği, Fragman, Web Bağlantıları, Yapım Notları, Ekip ve Yapımcıların Notları
Lisans Sahibi: Universal
Sınıflandırma: +7

SOMEWHERE IN TIME / ZAMANIN BİR YERİNDE

Aşkı düşlerin ötesinde, tutkuların ötesinde, zamanın ötesinde bulacak!

Bu hikaye geçmişte onu bekleyen gerçek aşkını bulmak için hayatını feda eden genç bir yazara ait…

Bir gün kendisinden yaşça büyük bir kadın Richard’a antika altın bir saat verir ve birlikte zamanda yolculuk yapmaları için onu ikna etmeye çalışır. Yıllar sonra Richard güzeller güzeli genç bir bayanın resmini görerek ona hayran kalır. Bayanın daha ileriki yaşlarda çekilmiş başka bir fotoğrafı gerçekleri ortaya çıkarır. Richard 1912’ye onu dönüp bekleyen aşkını bulmayı kafasına koyar.
Tür: Dram
Süre: 99 dk.
Yapım Yılı: 1980
Yönetmen: Jeannot Szwarc
Oyuncular: Christopher Reeve, Jane Seymour
Ses: İngilizce
Altyazı: İngilizce, Türkçe
Ekran: 1.85:1
Ekstralar: Yapım Fotoğrafları, Fragman
Lisans Sahibi: Universal
Sınıflandırma: Belli Değil

THE BURBS / MERAKLI KOMŞULAR

Barışsever bir adam, vahşi bir ülkede… Banliyöye hoş geldiniz…

Ray Peterson’ın (Tom Hanks) tek isteği, evinde huzurlu ve sakin bir hafta geçirmektir. Ancak bu hayalleri çok kısa süre içinde yerle bir olacaktır…
Çünkü mahalleye yeni bir komşu gelmiştir – Klopek ailesi. Ve bu ailenin evinde yolunda gitmeyen bir şeyler vardır… Üstüne üstlük mahalledeki başka bir komşu da ortadan kaybolunca, Ray ve arkadaşları, tuhaf Klopeklerin bu işte parmakları olduğuna karar verir. Böylece dürbünlerini, küreklerini ve silahlarını alırlar ve operasyon başlar… Klopek evinin esrarı her ne pahasına olursa olsun çözülecektir…
Tür: 1989
Süre: 97 dk.
Yapım Yılı: 1989
Yönetmen: Joe Dante
Oyuncular: Tom Hanks, Carrie Fisher
Ses: İngilizce
Altyazı: İngilizce, Türkçe
Ekran: 1.85:1
Ekstralar: Alternatif Son, Fragman
Lisans Sahibi: Universal
Sınıflandırma: Almadı

THE COOK THE THIEF HIS WIFE HER LOVER / AŞÇI, HIRSIZ, KARISI, SEVGİLİSİ

Georgina Spica, en iyi yerlerde yemek yer, en pahalı kıyafetleri giyer, kocası zengin olduğundan çalışmasına gerek yoktur, ama mutsuzdur. Eşi George Spica, sonradan görme ve kaba bir gangsterdir, ve şiddet dolu mizacıyla tüm çevresine terör salmaktadır. Dolayısıyla, bir gün Georgina, eşinin restoranının müdavimlerinden biri ile aşk yaşamaya başlayınca tehlikeye giren tek şey evliliği değildir. Çünkü Georgina her ne kadar yakaladığı bu mutluluğu bırakmamaya kararlı olsa da, bu ilişkinin ortaya çıkması kesinlikle sonu olacaktır… Peter Greenway’in efsanevi filmi, komediyle harmanlanmış trajik bir intikam hikâyesi, ve şüphesiz vazgeçilmez bir arşiv parçası…
Tür: Komedi
Süre: 119 dk.
Yapım Yılı: 1989
Yönetmen: Peter Greenaway
Oyuncular: Hellen Mirren, Michael Gambon, Tim Roth
Ses: İngilizce
Altyazı: İngilizce, Türkçe
Ekran: 2.35:1
Lisans Sahibi: Universal
Sınıflandırma: Cinsellik / Şiddet / +18

THE ELECTRIC HORSEMAN / ELEKTRİK ATLI

Bir zamanların Dünya rodeo şampiyonu Norman Steele (Robert Redford), artık ünü kaybetmiştir  ve bulabildiği en iyi iş, Las Vegas’ta bir casinoda üzerinde renkli ışıklar olan bir kostüm ve bir atla mısır gevreği tanıtımı yapmaktır. Bir gün, hiçbir açıklama yapmadan ata atlar ve casinodan çıkarak çölde kaybolur. Tuttuğunu koparan bir TV muhabiri olan Alice Martin (Jane Fonda), bu olaydan iyi bir hikâye çıkacağını düşünerek peşine düşer, ve onu izleyen polisi atlatarak Utah dağlarının tepesinde onunla buluşur… Ama oraya varana kadar kovboyun da ideallerinin de kalbindeki yeri çok farklı olacaktır …
Tür: Komedi/Western
Süre: 116 dk.
Yapım Yılı: 1979
Yönetmen: Sydney Polak
Oyuncular: Robert Redford, Jane Fonda
Ses: İngilizce
Altyazı: İngilizce, Türkçe
Ekran: 2.35:1
Ekstralar: Fragman
Lisans Sahibi: Universal
Sınıflandırma: Almadı

TO KILL A MOCKINGBIRD / BÜLBÜLÜ ÖLDÜRMEK

3 DALDA OSCAR ÖDÜLLÜ

Harper Lee’nin Pulitzer ödüllü romanının, En İyi Erkek Oyuncu dahil tam üç dalda Oscar Ödülü ® alan bu uyarlamasını seyrederken gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız…
1930’lu yıllarını Alabama’sı, Amerika’da ırkçılığın en yüksek olduğu yerlerden biridir. Ancak bu, idealist avukat Atticus Finch’in (Gregory Peck) beyaz bir kadına tecavüz etmekle suçlanan genç bir siyah adamı savunmayı kabul etmesini engellemez. Her ne kadar dostları ona davayı bırakması konusunda baskı yapsa, ve tamamen beyazlardan oluşan jüri, siyah müvekkilini suçlu bulmaya kararlı olsa da Finch, davasını bırakmaz. Bakalım hem çevresine hem de iki küçük çocuğuna bir hoşgörü dersi vermeye kararlı olan Finch’in çabaları, masum bir adamı kurtarmaya yetecek mi?…
Tür: Suç/Dram
Süre: 129 dk.
Yapım Yılı: 1962
Yönetmen: Robert Mulligan
Oyuncular: Gregory Peck
Ses: Türkçe 2.0, İngilizce 2.0
Altyazı: Türkçe
Ekran: 1.85:1
Lisans Sahibi: Universal
Sınıflandırma: Almadı

TRUE LIES / GERÇEK YALANLAR

Helen Tasker’a (Jamie Lee Curtis) göre kocası Harry (Arnold Schwarzenegger) sıradan bir satış elemanı. Oysa Harry gerçekte bir hükümet ajanı ve karısına kendisiyle ilgili söylediği herşey yalanlardan ibaret…
ABD hükümeti, Ortadoğulu teröristlerin dağılan Sovyetler’den nükleer bomba aldıklarını öğrenir ve çok gizli bir operasyon düzenler. Bu arada Helen kocasıyla ilgili gerçekleri öğrenir ve Harry hem teröristlerle hem de karısıyla uğraşmak zorunda kalır.
Tür: Macera
Süre: 136 dk.
Yapım Yılı: 1994
Yönetmen: James Cameron
Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis
Ses: İngilizce
Altyazı: İngilizce, Türkçe
Ekran: 2.35:1
Ekstralar: Fragman
Lisans Sahibi: Universal
Sınıflandırma: Şiddet / +13

WINCHESTER ‘73

Klasik Amerikan sinemasını ve Western’i sevenler, Anthony Mann’ın, John Ford’un hemen yanına konması gereken bir usta olduğunu bilirler. Bu film, iki düşman kardeşin öldürülmüş bir baba ve çalınmış çok değerli bir eski silah çerçevesinde gelişen mücadelesini anlatır. Bu şiddet yüklü intikam öyküsünün sinema tarihi açısından önemi, Mann’ı ilk kez James Stewart’la buluşturmasıdır.
Tür: Western
Süre: 93 dk.
Yapım Yılı: 1950
Yönetmen: Anthony Mann
Oyuncular: James Stewart, Shelley Winters
Ses: İngilizce
Altyazı: İngilizce, Türkçe
Ekran: 1.33:1
Ekstralar: James Stewart’la Özel Röportaj, Orijinal Fragman
Lisans Sahibi: Universal
Sınıflandırma: Belli Değil

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Prenses Kaguya Masalı - The Tale of the Princess Kaguya (2015) ARCTIC (2019) Hızlı ve Öfkeli 4 / Fast and Furious (2009) Kara Deniz - Black Sea (2015) Hayalet Sevgililerim - Ghosts of Girlfriends Past (2009) Mavka: Ormanın Şarkısı (2023)

Leave a comment