KANADA’NIN “BULAŞIKÇILAR”I İLK DEFA TÜRKİYE’DE!

Kanadalı oyun, Türkiye prömiyerini Kadıköy’de yapacak!

Son dönemin dikkat çeken Kanadalı oyun yazarı Morris Panych’ten yepyeni bir kara komedi: ‘Bulaşıkçılar’. Bodrum katında enteresan bir bulaşıkhane ve 3 sıra dışı bulaşıkçının hikayesi!

Türkiye’de ilk defa seyirciyle buluşacak olan oyun, 15 Kasım Cuma günü, Kadıköy Theatron’da prömiyerini yapacak.

Dünyanın dört bir yanında sahnelenen ve ilgiyle takip edilen oyunun yönetmeni Berna Adıgüzel. Dramaturgluğunu Filiz Adıgüzel’in üstlendiği ‘Bulaşıkçılar’ın, kostümleri Onur Uğurlu imzası taşırken, ışık tasarımı da Kemal Yiğitcan’a ait. Oyunun dikkat çeken dekor tasarımını da yönetmen Berna Adıgüzel üstleniyor.

USTA OYUNCU İSMET ÜSTEKİN DE KADRODA!

Sanatseverler ile buluşmak için gün sayan oyun ‘Bulaşıkçılar’da, Candaş Çetinkaya (Dressler), Ahmed Saka (Emmett), Arda Bozada (Burroughs) ve usta oyuncu İsmet Üstekin (Moss) rol alıyor. Yapımını Seksendokuz’un üstlendiği oyunun Kasım ayı takvimi ise şöyle:

15 Kasım Cuma 20:00 Kadıköy Theatron
16 Kasım Cumartesi 20:00 Kadıköy Theatron
22 Kasım Cuma 20:00 Kadıköy Theatron
23 Kasım Cumartesi 20:00 Kadıköy Theatron

“Bulaşıkçılar” Kısa Hikaye:

Neyin önemli neyin önemsiz olduğuna; kimin başarılı kimin başarısız olduğuna; hangi mesleğin değerli hangisinin değersiz olduğuna kim karar veriyor? Doğru bilinen yanlış, yanlış bilinen doğru olabilir mi?.. Bodrum katında bir bulaşıkhane ve 3 bulaşıkçı…

Bulaşıkçıbaşı Dressler’ın, krallığını kurduğu bulaşıkhanede bu sorulara ezberlerimizi bozacak cevapları var. Paraya hızla kavuşan ve aynı hızla onu kaybeden genç Emmett ise, onun deyimiyle bu bataklığa yeni düştü. 100 yaşına merdiven dayamış Moss, kaç senedir orada çalıştığının bile farkında değil, hatta ne kadar ömrü kaldığının da.

İşte ödüllü yazar Morris Panych’in kara komedi türündeki son oyunu: “Bulaşıkçılar”.

Dressler: “İnsanın hırsı, hayatının en son dakikasında uyandığı bir rüyadır”.

Emmett: “Hayatta kim daha mutludur? Sonradan kör olan bir adam mı, yoksa doğuştan kör olan bir adam mı?”

Moss: “İnsanın serbest zamanının olması var oluşunun bir ziyanıdır.”

‘Bulaşıkçılar’ Künye:

Yazan: Morris Panych
Çeviren: Ceren Aksakal
Yöneten: Berna Adıgüzel
Dramaturg: Filiz Adıgüzel
Dekor: Berna Adıgüzel
Kostüm: Onur Uğurlu
Işık: Kemal Yiğitcan
Koreografi: Arda Bozada
Dressler: Candaş Çetinkaya
Emmett: Ahmed Saka
Moss: İsmet Üstekin
Burroughs: Arda Bozada
Yönetmen Yardımcısı: Azime Ak
Asistan: Arda Bozada
Grafik Tasarım: Mehmet Orhan Dal ( Gobi Experience Design Studio)
Yapım: Seksendokuz

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Erkekler Ne Söyler Kadınlar Ne Anlar / He's Just Not That Into You (2009) My Little Pony: Equestria Girls – Arkadaşlık Oyunları - My Little Pony: Equestria Girls – Friendship Games (2015)  Fame (2009) Otel Transilvanya - Hotel Transylvania (2012) Seni Şimdiden Özledim - Miss You Already (2016) Jane Eyre (2011)