Kan Bağı / Işıkyaratan Serisi – 4

“Brent Weeks’in bu kadar iyi olması canımı sıkıyor.”
— PETER V. BRETT

Gavin Guile kaybolmuştu.

Kip ve müttefikleri Akça Kral’ın ordusuyla yüzleşmek zorundaydı. Prizmasız kalan Yedi Satraplık dört parçaya bölünmüş, Akça Kral’ın orduları karşısında birer birer yıkılıyordu.

Eski imparator, eski Prizma, eski kürek mahkûmu ve bir zamanlar savaşı önleyebilecek tek adam olan Gavin Guile ise kaybolmuş, çökmüş ve tüm sihir yeteneğini kullanarak kendi elleriyle inşa ettiği hapishanede sıkışıp kalmıştı. Gavin’in artık hiç sihri yoktu. En fenası ise hücresinde yalnız olup olmadığını kestirememesiydi.

Gavin özgürlüğüne kavuşma mücadelesi verirken Kip de Akça Kral’ın büyüyen ordusunu durdurmak için son ve umutsuz bir girişimde bulunacak, Karris dağılmakta olan imparatorluğu hain ve katil olduğundan şüphelendiği Andross Guile’ın yardımıyla bir araya getirmeye çalışacaktı. Teia ise karanlık bir yola sapacaktı ve bu yolun sonu katlanılamayacak kadar ağır bedeller ödetebilirdi. Lekelenmiş bir imparatorluğun daha da kötü bir şeye dönüşmesini önlemek için her biri kendi cephesinde savaş verecekti.
Çevirmen: Kerem Sanatel

Marry Grave 4

GEÇMİŞTEKİ BÜTÜN ÜMİTLER VE ÜMİTSİZLİKLER ORTAYA ÇIKIYOR.

Genç Sawyer ve Rosalie, Cape Side’da mutlu mesut yaşamaktadır.
Derken aralarında özel duygular filizlenir. Ne var ki kısacık bir mutluluğun ardından trajedi çıkagelir. İki sevgilinin kaderi bu öyküde ortaya seriliyor.
Ve günümüze döndüğümüzde ise şoke edici bir karşılaşma Sawyer’ı bekliyor.
Çevirmen: Özlem Mete

Rougonların Gülen Talihi

“Çağımızın en iyi yazarı.” – VINCENT VAN GOGH

Émile Zola’nın en ünlü romanlarını barındıran, 20 kitaplık Rougon-Macquart dizisinin ilk kitabı Rougonların Gülen Talihi bu büyük ailenin iki koluyla tanıştırıyor bizi. “İkinci İmparatorluk Döneminde Bir Ailenin Doğal ve Toplumsal Tarihi” alt başlığını taşıyan dizide tıpkı imparatorluğun şiddet yoluyla kurulması gibi, Rougonların “gülen talihi” de kanla ödenir. Cinayet, ihanet ve açgözlülük döneme damgasını vuran unsurlardır.

Napoléon Bonaparte’ın Aralık 1851’deki darbesine karşı cumhuriyetçi direnişin destekçisi Silvère ve Miette’in hikâyesini anlatır Rougonların Gülen Talihi.
Bu iki genç direnişçi, kasabanın kontrolünü ellerine geçirmek için odunculara
ve köylülere katılırlar, karşılarında da Silvère’in amcası Pierre Rougon’un liderliğindeki Bonaparte’çılar vardır. Zola, meşru ve gayrimeşru bu iki aile üzerinden, âdeta bir bilim insanı titizliğiyle ve kendisiyle özdeşleşen realist bir üslupla Fransız toplumunu mercek altına alır.
Çevirmen: Alev Er

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Haile 2 Var Mı Yok Mu?! (2023) TOMRİS (2021) Mavi Pansiyon (2011) Korku Gecesi - Fright Night (2011) Tanrının Unuttuğu Yer - Godland (2023) Sıradan İnsanlar - Ordinary People (2010)