Kampüste Çıplak Ayaklar
Yönetmen – Cansel Elçin

Kırık Kanatlar, Hatırla Sevgili, Harem Suare, Küçük Kıyamet, 120  gibi pek çok başarılı dizi ve sinema filmlerinde oyunculuğu ile dikkatleri üzerine çeken Cansel Elçin, bu kez kendisinin yönettiği ilk uzun metraj filmi Kampüste Çıplak Ayaklar ile  yönetmen koltuğunda izleyicinin karşısına geçecek. 2003 yılında çektiği kısa filmi Papillon/Kelebek ile yönetmen
olarak eleştirmenlerin beğenisini kazanan Cansel Elçin, Kampüste Çıplak Ayaklar filmi ile yine yönetmen olarak izleyiciyle buluşacak.  Film  2 Ekim 2009’da vizyona giriyor. Yapımcılığını Kiproko Film’in, dağıtımını Medyavizyon’un üstlendiği Kampüste Çıplak Ayaklar’ın senaryosu, yönetmen Cansel Elçin ve Meltem İnan’a ait. Cansel Elçin’in yönetmenliğinin yanı sıra, 4 farklı rolde izleyicinin karşısına çıktığı filmin başrollerini, Ezgi Asaroğlu, Melza Burcu İnce, Damla Sönmez, Türkü Hazer, Ahmet Olgun Sunear, Emrah Akduman, Güven Kütük ve Altan Erkekli paylaşıyor. Binnur Kaya, Berk Hakman, Nihat İleri, Laçin Ceylan ve Aliye Uzunatağan filmde konuk oyuncu olarak yer alıyor. Filmin müzikleri ise Portecho grubunun üyesi Deniz Cuylan tarafında yapıldı. Hindistan, Fransa, ve Türkiye olmak üzere 3  ayrı ülkede çekilen Kampüste Çıplak Ayaklar filmi için Jipur, Radjikistan, Paris, Alp Dağları ve İstanbul’da özel çekim platoları
oluşturuldu.
İstanbul’da bir üniversite okuyan bir grup genç üniversitelinin zorlu hayat mücadelelerinde geçirdikleri değişimlerin anlatıldığı filmde, günümüz gençliğinin sorunları, sosyal hayatları, hayattan beklentileri tüm gerçekliği ve samimiyetiyle izleyiciye aktarılıyor.
Deniz (Ezgi Asaroğlu) İstanbul’da bir üniversitede okuyan bir genç kızdır. Hayal ettiği bölümde değil, ailesinin ve çevresinin gelecek kaygısıyla yönlendirildiği bölümde istemeyerek okumaktadır. Asıl isteği, film çekmek ve yönetmen olmaktır. Eski sevgilisi Arda (Ahmet Olgun Sünear)’ya hala aşıktır. Yakın arkadaşı Ebru (Damla Sönmez) ise içine kapanık, mutsuz bir genç kızdır ve karşı cinsle hep sorunlu birliktelikleri olmuştur. Arzu (Türkü
Hazer) ve Burak (Emrah Akduman) ise ailelerinin baskısı yüzünden üniversitede okurken evlenmek zorunda kalmışlardır ve evliliğin zorlukları ile çok genç yaşta mücadele etmek zorunda kalmışlardır.

Farklı sorunları olan bu gençlerin bulunduğu sınıfın kapısı bir gün açılır ve içeri adı Şiva olan Hintli bir kız girer. İlk başta herkesin giysileri ve görünüşünden dolayı alay ettiği kız, sonradan herkesin arkadaşı olacak ve farklı kültürden gelmenin verdiği farklı bakış açısı, inançlar, mitolojik hikâyelerin yardımıyla onların hayatını değiştirecek ve onları olgunlaştıracaktır.
VİZYON TARİHİ: 02 Ekim 2009
Yönetmen: Cansel Elçin
Oyuncular: Ezgi Asaroğlu, Altan Erkekli, Binnur Kaya, Melza Burcu İnce, Cansel Elçin, Berk Hakman
Yapımcılar: Kipriko Film
Senaryo: Meltem İnan
Görüntü Yön.: Refik Çakar
Müzik: Deniz Cuylan
Yapım Yeri: Türkiye

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Jurassic World: Hakimiyet - Jurassic World: Dominion (2022) Bir Dilim Aşk - My Bakery in Brooklyn (2016) Dengesiz - Unhinged (2020) Hayatla Barış (2024) Kolonya Cumhuriyeti (2017) Kabus Evi - Haunt (2020)

Leave a comment