“KALBİN ANAHTARI” AYVALIKLILARLA BULUŞTU.
GENÇER, “SEVGİYİ HİSSEDİN, AYVALIK’TASINIZ”

Ayvalık’ı sanat ve kültür kenti yapma vizyonuyla birçok sergi, söyleşi ve tiyatro gösterilerine ev sahipliği yapan Ayvalık Belediyesi; gazeteci, Yazar, Televizyoncu Aynur Tartan ve Davranış Bilimleri Uzmanı, Yazar Aşkım Kapışmak’ı Ayvalıklılarla buluşturdu.
“Kalbin anahtarı” başlıklı kavram sohbetlerinde Yalnızlık hissi, stres, öfke, kaygı ve mutsuzluk duygularının anlatıldığı sohbeti duygularından uzaklaşmanın yollarının anlatıldığı sohbetleri izlemek isteyen Ayvalıklılar İsmet inönü Kültür Merkezi’ni doldurdu.
“Aşk nedir?”, Tanımadan sevmek mi, sevdikten sonra tanımak mı?” bu ve bunun gibi doğru bilinen yanlışlar Davranış Bilimleri Uzmanı, Yazar Aşkım Kapışmak’la öğrenildi.
Sevgi kavramının ele alındığı, Aynur Tartan gazeteci kimliği ile sorup, Aşkım Kapışmak’ın uzman gözüyle yanıtladığı sorulardan oluşan interaktif gösteri Ayvalık İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.
Mutlu, huzurlu ve stresten uzak bir yaşama ulaşmanın sırlarını veren Aşkım Kapışmak, küçük dramalar, egzersizler, yazılı ve sözlü farkındalık ödevleri ile Ayvalıklıların kalplerine dokunup yaşamlarını sorgulama fırsatı verdi.
Aşkım Kapışmak gösterinin başında “Unuttuğumuz, içini boşalttığımız kavramları yeniden hatırlamalı ve derinlemesine konuşmalıyız. Çünkü onlar bizim köklerimiz, bizi biz yapan değerlerimiz” ifadelerini kullandı,
Sevginin derinlemesine konuşulduğu Ayvalık’ta Aşkım Kapışmak ve Aynur Tartan, izleyenlerin kalplerini sevginin anahtarıyla aralayarak onlarla sevmek ve aşk üzerine hoş sohbetler yaptılar.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Bundan sonra birbirimizi daha çok seveceğiz, daha çok sarılacağız. Her şey aileden başlıyor. Aile sevgisiyle başlıyor. Ailemizde daha büyük sevgi yaşatacağız. Sevgiyi hissedin Ayvalık’tasınız” dedi.
Başkan Gençer, konuşmasını “Zeytin ağacı gibi uzun ömür, zeytin tanesi gibi bereketli, zeytinyağı kadar sağlıklı ve zeytin ağacının dalı gibi simgesi olan barışı” diliyorum” sözlerini içeren “Zeytin duası” ile tamamladı.
Kapışmak, sohbet sonunda kendilerine çiçek takdim eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e ilgi ve desteği için teşekkür etti.
“Kalbin anahtarı” başlıklı kavram sohbetlerini Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençeri izleyicilerin arasında oturarak dinlerken, belediye meclis üyeleri Yalçın Taş ve Salman Kayral’ın yanı sıra çok sayıda Ayvalıklı izledi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Saksı Olmanın Faydaları - The Perks of Being a Wallflower (2013) Gecenin Kanunu - Live by Night (2017) American Honey (2017) Alfa ve Omega: Eve Dönüş Macerası - Alpha and Omega (2011) Stargazer – Astroscope: Bir Konser Filmi - Stargazer: Astroscope (2023) Fatih’in Fedaisi: Kara Murat (2015)

Leave a comment