Kakadya ve Paylaşmayı Unutan Ardıç Kuşları

Yemyeşil, harika bir adanın en yaşlı kuşu olan Kakadya, bir kakadu papağanıydı. Hayat tecrübesinden dolayı, adadaki diğer kuşlar bir sorun yaşadıklarında sıklıkla ona danışırlardı.
Bir gün, güzel ötüşleriyle dikkat çeken beş ardıç kuşuna denk geldi Kakadya. Dört tane ardıç ağacının yanında tartışıyorlardı. Kakadya çok geçmeden anlamıştı, bu kuşlar ardıç ağaçlarını paylaşamıyor, her biri bir ağaçtaki meyveleri tek başına yemek istiyordu. Bilge Kakadya, bu soruna da
bir çözüm bulabilir miydi?

Değerler Eğitimi Serisi’nin ikinci kitabı Kakadya ve Paylaşmayı Unutan Ardıç Kuşları, tatlı bir hikâyeyle paylaşmanın önemini hatırlatırken bazı kuş türleri hakkında da ilginç bilgiler içeriyor.

Ukraynaspor Kuş Gücü Forveti Civledo Radoşanu

İki kardeş olan Ali ve Elif’in evlerinin arka tarafında, içinde birbirinden güzel öten kuşların yaşadığı, etrafı tellerle kapatılmış bir “kuş bahçesi” vardı. Ali; çeşitli oyuncaklar, suluklar ve lezzetli yemlerle dolu bu telle çevrili alanda kuşların mutlu mesut yaşadığını düşünüyordu.

Son zamanlarda ilginç ötüşüyle aklından çıkmayan bir sakayı yolda kanadı kırık halde bulan Ali ve kardeşi, onu tedavi ettirdikten sonra “kuş bahçesi”ne koydular. Ama iyileştiğinde kuşu doğaya salma konusunda kararsızlardı.
“Ne de olsa kuş bahçesinde ihtiyaç duyduğu her şey var…
Burada arkadaşlarıyla oyun oynayıp gönlünce yiyip içebilir,” diye düşünmeden edemiyorlardı…

Acaba, ünlü bir futbolcunun ismini haykırır gibi öten güzel saka ve diğer kuşlar ne düşünüyordu? İşte bunu da kendi deneyimleriyle öğrenmek üzerelerdi! Serhan Kansu’nun sözcükleri ve Merve Uygan’ın çizimleriyle hayat bulan, özgürlük, sınırlar ve empati kurmak üzerine sorgulatan samimi ve eğlenceli bir hikâye…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bir Nefes - Ein Atem – One Breath (2017) Göç Mevsimi - Pajaros de Verano – Birds of Passage (2019)  Parti Tırtılları / Sunshine Barry and The Disco Worms (2009) Troller: Hep Beraber - Trolls Band Together (2023) Alborotadores: Belalılar (2017) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)