İnkılâp Kitabevi #evdekalkitaplakal etiketiyle, küresel COVID-19 salgınına karşı alınan sağlık önlemleri nedeniyle evlerine kapanan okurlara yazarlarının eserlerinden öneriler sunmaya devam ediyor. Zafer Algöz, İnkılâp Kitabevi’nden çıkan Haşırt Dı Bilekbord ve Keş On Dı Teybıl kitaplarında Kemal Sunal’dan Sadri Alışık’a, Öztürk Serengil’den Fatma Girik’e, Erkan Can’dan Cem Yılmaz’a, Süleyman Seba’dan Can Yılmaz’a birçok ünlü isimle setlerde, sahnede ve dost meclislerinde yaşadıklarını anlatıyor.

Birbirinden renkli anılarla kahkaha tufanı yaratırken bir yandan da şaşırtan Haşırt Dı Bilekbord ve Keş On Dı Teybıl, inkilap.com’un yanı sıra dr.com.tr ve kitapyurdu.com adreslerinde!

Usta oyuncu Zafer Algöz, satış rekorları kıran ilk kitabı Haşırt Dı Bilekbord’da yıllar içinde pek çok sanatçıyla biriktirdiği anılarını anlatıyor.

Sanatçının yakın dostu Cem Yılmaz, kitabı “Zafer Abimin bu yazılarını okurken gerçekten çok güldüm. Mal güzel. Müthiş bir zamanlama ile yazılmış performanslar gibiler. Bazen bu performanslara canlı tanıklık da ettim, çok şanslıyım. Hem esnek hem beton gibi sağlam öyküler. Peki, hiç düşündünüz mü nedir bunun sebebi? Ben düşündüm. İyi şeyleri ancak iyi çocuklar yapar. Zafer Abim de hiç yaşlanmayan o iyi çocuklardandır.” sözleriyle anlatıyor.

Algöz’ün Kemal Sunal’dan Sadri Alışık’a, Öztürk Serengil’den Fatma Girik’e, Erkan Can’dan Cem Yılmaz’a birçok ünlü isimle anılarının yer aldığı Haşırt Dı Bilekbord hem güldürüyor hem hüzünlendiriyor hem de sanat dünyasının önemli isimlerini daha yakından tanıma fırsatı sağlıyor.

Zafer Algöz’ün hem çok güldüren hem de çok şaşırtan ilk kitabıyla başlayan kahkaha tufanı, ikinci kitabı Keş On Dı Teybıl’da da sürüyor. Algöz, Keş On Dı Teybıl’da bu defa okurlarını Ertuğrul İlgin, Cüneyt Gökçer, Fikret Hakan, Öztürk Serengil, Nur Subaşı (ve elbette kedisi Siyami Bey), Süleyman Seba, Kamran Usluer, Cem Yılmaz, Can Yılmaz ve daha birçok önemli isimle yaşadığı ilginç anılara davet ediyor. Keş On Dı Teybıl, sinema ve tiyatro dünyasında yaşanan komik, hüzünlü, daima şaşırtıcı maceralara yeni bir kapı açıyor.

Candaş Tolga Işık’ın “Artık sadece Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük aktörlerden biri değil, o aynı zamanda kalemi eline aldığında okuyucusuna eşi benzeri olmayan ziyafetler sunan müthiş bir yazar” diyerek anlattığı Zafer Algöz’ün Haşırt Dı Bilekbord ve Keş On Dı Teybıl kitapları, İnkılâp Kitabevi etiketiyle inkilap.com, dr.com.tr ve kitapyurdu.com adreslerinde!

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Albüm (2016) Oregon (2023) Rüzgar Yükseliyor - The Wind Rises (2014) Şeytanın Gecesi - Exeter (2015) Aile Arasında (2017) Mavzer (2022)