BÖCEK FİLM ve ENDEMOL SHINE TÜRKİYE’NİN İLK FİLMİ!

“KAÇMA BİRADER”;
KOMİK BİR TAKSİM MACERASI!

Sinema dünyasına yeni bir soluk getirmek için güçlerini birleştiren, dünyanın en büyük medya prodüksiyon şirketi Endemol Shine Türkiye ve ülkemizin en önemli yapım şirketlerinden Böcek Film’in ilk filmi “Kaçma Birader”in çekimleri Taksim’de devam ediyor! Ömer Faruk Sorak’ın süpervizörlüğünde çekilen ve Emrah-Murat Kaman kardeşlerin imzasını taşıyan “Kaçma Birader”in; set arasında düzenlenen basın toplantısı, 4 Kasım Çarşamba akşamı Soho House İstanbul’da gerçekleşti. Filmden ilk görüntülerin paylaşıldığı basın toplantısında; yönetmenler, oyuncular ve yapımcılar, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Dünyanın en büyük içerik üretim şirketi Endemol Shine Türkiye; TV şovları, yarışma programları ve dizilerden sonra, Böcek Film işbirliğiyle Türkiye’de sinema sektörüne de ilk adımını “Kaçma Birader” filmiyle attı. Çekimleri Taksim’de devam eden filmin basın toplantısına; oyuncular ve yönetmenlerin yanı sıra Ömer Faruk Sorak ile Endemol Shine Türkiye Genel Müdürü Gökhan Tatarer ve Ticari Direktörü Hakan Eren’in katılımlarıyla gerçekleşti. Üçlünün, bu yeni işbirliği hakkında yaptığı kısa açıklamanın ardından, filmden kısa görüntüler basınla paylaşıldı. Sonrasında ise tüm ekip basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ömer Faruk Sorak’ın süpervizörlüğünde çekilen “Kaçma Birader”in senaryosu; “Kardeş Payı”yla isimlerini duyuran ve dizinin çok sevilen senaristlerinden Emrah ve Murat Kaman kardeşlerin imzasını taşıyor.  Başrollerini Zafer Algöz, Melek Baykal, Emrah Kaman, Algı Eke, Cihan Ercan, Nejat Uygur, Alina Boz, Nursel Köse ve Necip Memili’nin paylaştığı filmin yönetmenliğini ise Murat Kaman ve Defne Deliormanlı üstleniyor.

“Kaçma Birader” aslında; sevdiği kız için Yozgat’tan İstanbul’a kaçan en küçük oğullarının peşinden İstanbul’a gelen, kendine has bir ailenin Taksim hikayesi… Taksim’in başrolde olduğu bu filmde, türkü barlardan “club”lara, fal kafelerden Tarlabaşı’na Taksim’in tüm aktörleri var.

“KAÇMA BİRADER”
KÜNYE

Muammer Kolçak : ZAFER ALGÖZ
Rambo / Ramazan Kolçak : MELEK BAYKAL
Erdinç Kolçak: EMRAH KAMAN
Esma Tunçbilek: ALGI EKE
Halil Tunçbilek: CİHAN ERCAN
Eren Kolçak: NEJAT UYGUR
Melis Kahveci: ALİNA BOZ
Züleyha: NURSEL KÖSE
Şişe Kadir: NECİP MEMİLİ
BOBBY
Konuk Oyuncular
Ayhan Sicimoğlu, Ali İhsan Varol, Meltem Yılmazkaya, Cemil Şahin, İlker Kızmaz, Muharrem Bayrak, Sadi Celil Cengiz, Ayhan Taş

Süpervizör: Ömer Faruk Sorak
Yönetmen: Murat Kaman – Defne Deliormanlı
Yapımcı: Endemol Shine Türkiye – Böcek Film
Senaryo: Emrah Kaman – Murat Kaman
Görüntü Yönetmeni: Olcay Oğuz
Sanat Yönetmeni: Atilla Yılmaz
Müzik: Atakan Ilgazdağ
Kurgu: Ersin Eker
Kostüm: Tuba Ataç
Makyaj: Neriman Eröz

“Kaçma Birader”
Yozgat’ta yaşayan bir aile onlar… Belediye otobüsü şoförü Muammer çocuklarından bıkmış bir aile babası… Lakabı Rambo olan bir anne… “Çalışmalara başlamış” abla ve enişte… Bütün kızların kendine yazdığını düşünen Erdinç… Bu aileye bakınca, Eren’in sevdiği kız için İstanbul-Taksim’e kaçmasını garipsememek gerek.
Asıl garipsenecek şey, ailenin çocuklarını bulmak için daha önce hiç gelmedikleri Taksim’e gelmeleri… Taksim bilenler için bile tehlikeliyken bizimkiler için çok daha fazlası…
Taksim’in başrolde olduğu bu filmde, Türkü Barlar, Clublar, sokak çalgıcıları, falcı cafeleri, Tarlabaşı… Taksim’in tüm aktörleri var. Kısacası bu hikaye, Orta Anadolu’dan gelen kendine has bir ailenin Taksim hikayesi…

Yapımcılığını Endemol Shine Türkiye ve Böcek Film’in üstlendiği “Kaçma Birader”; 4 Mart 2016’da vizyona girmeye hazırlanıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
İçimdeki Kahraman (2022) Zarafa (2013) Keşke Burada Olsam - Wish I Was Here (2014) Lanet II - Sinister II (2015) Kana Susadım - Jennifer's Body (2009) Maskeli Balo - Masquerade (2023)

Leave a comment