JURASSIC PARK 3D

Özet:    Universal Pictures, Steven Spielberg’ün çığır açan başyapıtı Jurassic Park’ı bu kez üç boyutlu olarak yeniden beyazperdeye getiriyor. Bu destanı son teknolojiyi kullanarak 3 boyutlu hale getiren Spielberg, üç kez Oscar® kazanan, gişe rekortmeni bu filmi yeni nesil sinema izleyicisiyle buluşturuyor ve filmin eski hayranlarına filmdeki dünyayı ilk kez vizyona girdiği yıllarda hayal edilemeyeceği bir biçimde izleme fırsatı sunuyor. Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Samuel L. Jackson ve Richard Attenborough’nun başrollerini paylaştığı filmin konusu Michael Crichton’un romanına dayanıyor. Filmin yapımcılığını Kathleen Kennedy ve Gerald R. Molen üstleniyor.

Yönetmen: Steven Spielberg
Esinlenilen Romanın Yazarı: Michael Crichton
Yapımcılar :Kathleen Kennedy and Gerald R. Molen
Oyuncu Kadrosu: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Samuel L. Jackson ve Richard Attenborough
Tür: Aksiyon – Macera
Gösterim Tarihi: 9 Ağustos 2013

JURASSIC PARK 3D PRODUKSIYON NOTLARI

Jurassic Park’a tekrar hoşgeldiniz.

Universal Pictures’ın en kalıcı hitinin 20. yıldönümü yaklaşınca, stüdyo filmi tüm dünya genelinde tekrar gösterime sunmaya karar verdi ve sinema sahiplerine, Universal’ın bu favori macerasının göz kamaştırıcı 4K çözünürlüğünde 3D’ye uyarlanmış bir versiyonunu yapma fikriyle gidildi.

Teknoloji, sinemacıların hikaye anlatma şekillerini değiştiriyor ve geliştiriyor. Burada da 3D izleyicilerin STEVEN SPIELBERG’in bilinçaltında çektiği Jurassic Park’a adım atmalarını sağlıyor. Bu tarz bir tasarım 1993 yılında filmi izleyip beğenenlere beklenmedik nostaljik bir yolculuk sunarken yeni izleyenlere de STAN WINSTON’ın ve INDUSTRIAL LIGHT AND MAGIC’in (ILM) mükemmel çalışmaları sayesinde yine beklenmedik bir deneyim sunuyor.

Bir kuşak, Lex ve Tim’in Velociraptörleri alt etmeye çalışmasını ve Dr. Sattler ve Dr. Grant’in kendilerini zararsız bir Brachiosaurs sürüsünün içinde buldukları sahneyi küçük ekranda seyretti fakat MICHAEL CRICHTON ve DAVID KOEPP’in hayal ettikleri ölümcül ve vahşi Nublar adasının seslerini ve görüntülerini tam hissedememişlerdi. Şimdiye kadar….

Amaç Jurassic Park’ın geçen onca zamana rağmen hala keyifle izlenebilmesini sağlamaktı.  Gerçekten, iyi yapıldığında, 3D filmi bütünüyle salona taşıyor. İzleyiciler evlerine dönerlerken, “O sahnede çok iyi 3D efektler vardı!” dememeliydiler, onun yerine filmin tamamı güçlü görsellerle, yükselen müzikle ve surround deneyimiyle algılanmalıydı. Bunun gerçekleştirildiğinden emin olmak için filmyapımcıları bir soruya odaklandılar: Bir orkestranın ortasında oturmak nasıl bir histir?

Spielberg Titanic filminin 3D uyarlamasını gerçekleştiren ekip STEREO D ile birlikte çalışmaya başladı. Onlar da filmin gelişiminin nasıl olması gerektiğini ve yeni bir boyut içerisinde izleyicinin hislerinin nasıl artırılabileceğini anlamak için Jurassic Park’taki tüm çekimleri tek tek incelediler. Şimdi, T.rex’in ayak seslerini duyduğunuz ve bardaktaki suyun titrediğini gördüğünüz anlarda ya da bebek raptorun yumurtadan çıktığı an Jurassic Park’a ilk kez giriyormuş gibi hissedecksiniz.

Universal, izleyicilerin Jurassic Park’ın 3D versiyonunu 700’den fazla kişiden oluşan film ekibi kadar beğenmelerini umuyor. Macera arayanlar ve fahri paleontologlar olarak, sizlere tekrar yeryüzünde dolaşan dinazorları takdim ediyoruz…ve onları karşılayan insanoğlunun korkularını.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157634989403289″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
4N1K (2017) Dehşet Kapanı - The Cabin in the Woods (2012) Karanlık Sular - Dark Waters (2020) 44. Çocuk - Child 44 (2015) Senna (2011) Göster Gününü 2 - Kick Ass 2 (2013)

Leave a comment