Tarihi Yarımada Fatih, James Bond ‘Skyfall’ ekibini ağırlıyor…

James Bond ‘Skyfall’ çekimleri başlıyor

007 James Bond serisinin son filmi ‘Skyfall’ın en önemli sahneleri Eminönü Meydanı ve Kapalıçarşı’da çekilecek.
Son aylarda önemli Hollywood yapımlarına ev sahipliği yapan Fatih, bu sefer de James Bond ekibini ağırlayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından da desteklenen yapıma Fatih Belediyesi çekim öncesi yapılan dekor ve stant alanlarının hazırlanması, esnaf görüşmeleri gibi tüm hazırlıklarda önemli ölçüde destek veriyor.

Başrolünü Daniel Craig’in oynadığı James Bond ‘Skyfall’ için Eminönü Meydanı, Mısır Çarşısı önü ve çevresi pazar alanına dönüştürülecek. Burada motosiklet kovalama sahneleri, araç patlatma sahneleri gibi aksiyon dozu yüksek sahneler çekilecek. Çekimler süresince Bankacılar Caddesi, Sultanhamam Caddesi, Büyük Postane Caddesi, Arpacılar Caddesi belirli günlerde Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (Ukome) kararıyla trafiğe kapatılacak. Çekimlerin devam edeceği üç hafta boyunca Mısır Çarşısı’nda ve girişlerinde herhangi bir kapatma olmayacak. Yerli ve yabancı ziyaretçiler Mısır Çarşısı’nı çekimler boyunca gezebilecek.
Çekimlerin bir diğer ayağı ise Kapalıçarşı’da yapılacak. Özellikle çatıda gerçekleştirilecek kovalamaca sahneleri için Anıtlar Kurulu’ndan da izin alındı. Ekibin çatıya daha rahat ulaşması ve ekipman çıkarılırken zarar vermemesi amacıyla Kapalıçarşı’nın Beyazıt Kapısı önüne bir asansör kuruldu.

Çekimler 16 Nisan haftasında başlayacak ve 10 Mayıs’a kadar devam edecek. Filmin başrol oyuncuları Nisan sonu itibariyle Fatih’e gelecek. Çekimler Eminönü Meydanı, Kapalıçarşı ve Balat’ta yapılacak. Filmin bu alanlar haricinde İstanbul’da başka bir seti bulunmuyor.
Çekim yapılacak alanda bulunan esnafla ilgili de uzun zamandır çalışma yapılıyor. Yapımcılar çekim nedeniyle işleri aksayacak esnafla anlaşarak ödeme yapıyor ve sözleşme imzalıyor. Ancak kimi esnafın yapımcılardan astronomik ücretler istemesi de söz konusu. Fatih Belediyesi yetkilileri hem esnafa, hem de yapımcılara çözüm bulma ve uzlaşma anlamında yardımcı oluyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sivas (2014) Şeytan-ı Racim 2: İfrit (2015) Karagöz: Yar Bana Bir Eğlence (2022) Casus - The Operative (2019) Oblivion (2013) Behzat Ç.: Seni Kalbime Gömdüm (2011)

Leave a comment