Geçtiğimiz günlerde verilen 2023 Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’nde yazarı Zeynep Kaçar’ın “En iyi oyun yazarı” kategorisinde aday gösterildiği, oyuncusu Olcay Tanberken’in de “Seçici Kurul Özel Ödülü” kazandığı oyunumuz “İzlanda’nın Başkenti?” sezonun son oyunlarıyla Asmalı Sahne’de.. Oyunumuzu davetli olarak izlemek isterseniz bize yazabilirsiniz.

6 MAYIS CUMARTESİ 20:30
25 MAYIS PERŞEMBE 20:30

İZLANDA’NIN BAŞKENTİ?

“Yaşlanmayan bir kadın, eve dönmeyen bir adam, büyümeyen bir bebek, ergen bir bakkal çırağı, yoksa iki mi? Çıkışı olmayan bir ev, hep aynı şehir, hep aynı sokaklar. Geçmek bilmeyen zaman nasıl hızla akıp gidiyor… Her şey tastamam. Yemeklerimiz çok lezzetli, sevişmelerimiz çok düzenli, eğlencemiz çok çılgın, paramız bol. Nasıl mutluyuz, nasıl da iyi ezberlerimiz… Kuşkusuz burası cennet! Peki İzlanda’nın başkenti?” -Zeynep Kaçar

Oyunları beş kitap halinde yayımlanıp çeşitli dillere çevrilerek Türkiye, ABD, Tayvan ve İsveç gibi ülkelerde sahnelenen, Tiyatro Boyalı Kuş ve Bab-ı Tiyatro isimli tiyatro topluluklarının kurucularından, Kabuk ve Yalnız adlı romanların yazarı oyuncu Zeynep Kaçar’ın kaleme aldığı “İzlandanın Başkenti?”, absürd yapısı ve eğlenceli diyaloglarıyla izleyiciyi baştan sona yakalamayı başaran sıradışı bir anlatıma sahip.

Oyuncu ve yönetmen Muharrem Uğurlu’nun rejisi ile Asmalı Sahne ve 1 Oda 1 Tiyatro ortak yapımı olarak sahnelenen oyunda, metnin absürd yapısına paralel olarak günlük hayatımızda hemen her gün kullandığımız eşyalara insanoğlunun simgesel olarak yüklediği anlamlar da bozuntuya uğratıldı. Oyunun “Kadın” ve “Erkek” olarak yazılmış iki ana karakterine ek olarak “Bakkal Çırağı” da seyirciyi sürprizli bir finale doğru taşıyor.

Biletler, tiyatrolar.com.tr sitesinde ve Asmalı Sahne gişesinde.

Konusu: Sıradan bir çift, bu dünyaya çok benzer bir dünyada günlük hayatlarını yaşamaktadırlar. Bütün kurallar önceden bellidir. Zaman, evden çıkmayan kadın için çok yavaş, emekli olup eve dönmek İstemeyen erkek için hızla akar. Her şeyin farkına varmaları ve döngüyü kırmaları için ihtiyaçları olan şeyi yapmaları çok vakit almayacaktır.

YAZAR : ZEYNEP KAÇAR
YÖNETMEN : MUHARREM UĞURLU
YÖNETMEN YARDIMCISI : SERAP CAN
OYNAYANLAR : SELENA DEMİRLİ, OLCAY TANBERKEN, EREN SÜLOĞLU, EKREM BÖNCÜ
PRODÜKSİYON : ASMALI SAHNE & 1ODA1TİYATRO
MÜZİK : EKREM BÖNCÜ
SES-IŞIK : EZGİ ÇATALKAYA
FOTOĞRAF : VOLKAN ERKAN

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
4N1K (2017) Zarafa (2013) Silahlar Fora - Guns Akimbo (2020) Matrix - The Matrix (2021) Tam Sana Göreyim - I’m Your Man (2021) Kral İçin Hologram - A Hologram for the King (2016)