ITS’FF, filmin genç hali…
Sınır yok, kural yok!

İstanbul bu kez gençler için fuaye alanına dönüyor. Genç yönetmenler kırmızı halı provasını İstiklal Caddesi’nde yapıyor.

ITS’FF (International Teen Shorts Film Festival), eğlencenin ve yaratıcılığın kuralsızca yaşandığı bir film festivalidir. Harita sınırları da dahil olmak üzere tüm kısıtlamaları kaldırıp, genç beyinleri İstanbul’da biraraya getirir. Böylece bu beyinler kıvrımlarını parlatır, kıvrım kıvrım kıvranır, biribirlerine dolanır ve sonunda bir yıldız daha patlatabilirler.

Sınır yok, kural yok! Kurgusu olan her kaydı film olarak kabul eden festival, herkesin birden fazla filmle katılmasına olanak sağlıyor. Ayrıca yarışmaya hak kazanan filmlerin yönetmenleri festival süresince İstanbul’da misafir ediliyor. Festival süresi boyunca İstanbul bu kez gençler için fuaye alanına dönüyor. Genç yönetmenler kırmızı halı provasını İstiklal Caddesi’nde yapıyor.

24 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festival, film gösterimlernin yanı sıra, bünyesinde düzenlenen yan etkinliklerle 1 hafta boyunca sinemayla dolup taşacak.  Gösterimler 3 başlık altında Beyoğlu Sineması’nda gerçekleştirilecek. Tüm dünyadan 13-19 yaş arası gençlerin gönderdiği filmler arasından seçilen 60 filmin yönetmenleri konuk edilecek.
Yarışmaya alınamayan filmler yarışma dışı bölümde gösterilecek. Genç yönetmen adaylarının ufkunu açıp, sınırsızlığı görmelerine imkan sağlayacak olan “İlham Yönetmenleri” bölümünde ünlü yönetmenlerin gençlik dönemlerinde çektikleri kısa filmler yer alacak.
Jüri üyeleri başta olmak üzere  bir çok film profesyoneli, yan etkinlikler kapsamında gençlere tecrübelerini aktarma fırsatı bulacak. Hayallerin gerçekleşmesi için büyük bir adım olan workshoplarda tecrübe alışverişi sel olup akacak. Bir bölümü Akademi Istanbul’da düzenlenecek olan etkinliklere, yarışmaya katılanların haricinde, sinemaya ilgi duyan gençler de katılabilecek. Ayrıca düzenlenecek olan seminerler herkese açık. Genç ve aynı zamanda kısa filmi olanların kaçırmaması gereken şölen tadında bir sinema festivali.

Festivale Avrupa sinemasının beşiği Fransa’ dan Luc Besson da onur konuğu olarak katılacak. Besson’ un genç bir yönetmen adayı olduğu zamanlarında çektiği, kısa filmlerinden oluşan seans, festival izleyicilerini şimdiden heyecanlandırmaya yetiyor. Ünlü senarist, yapımcı, yönetmen Luc Besson, festival süresince Istanbul’da konuk edilecek.

24 Eylül’de başlayacak olan festival 30 Eylül’de son gösterimini yapacak. Perdeyi 1 Ekim’de Küçükçiftlik Park’ta yapılacak büyük bir partiyle kapatacak.

Detaylı bilgi için http://www.itsff.org adresi ziyaret edilebilir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
JUDY 3 Ocak'ta Sinemalarda (2020) Metruk (2023) Asasız Musa (2014) Aşkın Büyüsü - Water For Elephants (2011) Parazit - Parasite - Gisaengchung (2019) Kaptan Porsuk Kayıp Hazinenin Peşinde - Two Buddies and a Badger (2023)

Leave a comment