Yönetmen Mahsun Kırmızıgül, son filminde dünyaca ünlü oyuncu Danny Glower’i Amerikalı zenci müslüman bir lider olarak sinema izleyicisinin karşısına çıkaracak!!!

Mahsun Kırmızıgül’ün yazıp yönettiği son filmi ‘New York’ta Beş Minare’de dünyaca ünlü oyuncu Danny Glover’i Amerikalı zenci müslüman bir lider olarak sinema izleyicisinin karşısına çıkarmaya hazırlanıyor. Hem konusuyla hem de oyuncu kadrosuyla Türk Sinema tarihine geçecek olan filmde Glover, Hacı karakterine hayat veren Haluk Bilginer’in yakın arkadaşını canlandırıyor. Oyuncu ve yönetmen olarak sağlam bir kariyere sahip olan Danny Glover, ilk kez ‘müslüman’ bir karakteri oynadı. Başında takkesi ve namaz kılarken peyazperdeye yansıyacak olan Glover, hem şaşırtacak hem de oyunculuğuyla akıllarda kalacak. Ünlü oyuncu Glover, filmin Ayasofya Camiin’deki  çekimlerinde ve semazenlerin yer aldığı sahnelerde adeta büyülendi. Toplam altı hafta sette kalan Glover, hem New York’ta hem de Türkiye’de kamera karşısına geçti ve mütevazi kişiliği ile tüm ekibin kalbini kazandı.
Ülkemizde daha çok Cehennem Silahı, Testere, Tetikçi, Av, Körlük, Rüya Kızlar, Mor Yıllar,  ve son olarak da 2012 adlı sinema filmleriyle bilinen Danny Glover, ilk kez bir Türk yönetmenin filmi için kamera karşısına geçti. Hem oyuncu hem de yönetmen olarak sayısız ödüle sahip olan Glover, aynı zamanda Birleşmiş Milletler Geliştirme Programı İyi niyet Elçisi.
Bu günlerde Amerika’daki ikiz kulelerin yerine cami yapılsın mı?, yapılmasın mı? tartışmaları yaşanırken, Boyut Film / Murat Tokat’ın yapımcılığındaki New York’ta Beş Minare filmi, vizyona gireceği 5 Kasım 2010’dan itibaren islama olan  bakışı ile dünyada çok ses getirileceğe benziyor..

New York’ta Beş Minare filminin kadrosunda Danny Glover’in yanı sıra, Gina Gershon, Robert Patrick, Haluk Bilginer, Ali Sürmeli, Zafer Ergin, Suna Selen, Hüseyin Avni Danyal, Salih Kalyon, Murat Ünalmış, Onur Ünsal, Mahsun Kırmızıgül, Mustafa Sandal ve Eşref Kolçak rol alıyor.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Üç Bin Yıllık Bekleyiş - Three Thousand Years of Longing (2022) Yüzündeki Sır- Phoenix (2015) Paranormal Hikayeler - Asylum: Twisted Horror and Fantasy Tales (2021) Kar (2018) The Beekeper / Arıcı: Ölüm Kovanı (2024) Yıldız Haritası - Maps to the Stars (2015)

Leave a comment