İstanbul’un Zirvesinde Piyano Sesi

Bir Sonbahar Gecesinde Gökyüzünden İstanbul

TULUYHAN UĞURLU’DAN SAPPHİRE KAPALI SEYİR TERASINDA KONSER

Piyanist Tuluyhan Uğurlu’nun zirvedeki yolculuğu sürüyor: Geçtiğimiz Ağustos ayında İstanbul’un en yüksek binası Sapphire’de 236 metrede sahneye çıkan Tuluyhan Uğurlu,büyük ilgi gören konserlerini aynı mekanda tekrar ediyor.  Konserler 14 Ekim Cuma ve 15 Ekim 2011 Cumartesi akşamları saat 20.30’da, Sapphire Seyir Terası’nın bir üst katında (55. Kat) 360 derece İstanbul manzaralı etkinlik salonunda gerçekleşecek. Tuluyhan Uğurlu konserde “Sonsuza Kadar İstanbul” isimli eserini seslendirecek. Eser İstanbul üzerine hazırlanmış özel bir görsel gösteri eşliğinde sunuluyor.

Sonsuza Kadar İstanbul Bölümler: Tuluyhan Uğurlu’nun “Dünya Başkenti İstanbul ”un ardından İstanbul için yazdığı ikinci eser “Sonsuza Kadar İstanbul ”da İstanbul’un geçmişi kadar geleceğine da bakarak, dünden bugüne ve yarına bağlar kuruyor. Konserin bölümleri şöyle: Asya ve Avrupa’nın Büyülü Buluşması/Aşkın ve Aşıkların Şehri/Sinan Göklere Yükseliyor/İstanbul’da Sonbahar/Sana Dün Bir Tepeden Baktım/İstanbul Esaretle Tanışıyor/Kurtuluşa Doğru/24 Saat İstanbul.

Tuluyhan Uğurlu konseri solo piyano ile seslendiriyor.

“Birlikte düşlerimizle İstanbul’u geleceğe hazırlıyoruz” 2003’den beri konserlerini konser salonlarının dışına taşıyan ve müziği ile mekânın enerjisini birleştiren Tuluyhan Uğurlu ilk kez teknoloji ve bilimin muhteşem beraberliği ile göklere yükselen çağdaş bir başyapıtın zirvesinde çalıyor. 261 metre anten yüksekliği ile Avrupa’nın en yüksek binası olan Sapphire İstanbul’da konser vermesinin nedenini Tuluyhan Uğurlu şöyle anlatıyor:
“Yaşam sizin dünyaya ve hatta kâinata nereden baktığınıza bağlı olarak gelişiyor. 2006’dan beri dinleyicimi Dünya Başkenti’nin tarihi mekanlarında gezdirmeye, yaşadığımız bu muhteşem kenti farklı bir bakışla görmeye  ve  düşündürmeye çalıştım. Şimdi hep birlikte insanın yapabileceği en ileri teknoloji ile imar edilen bir çağdaş başyapıta,İstanbul’un zirvesine çıkıyoruz ve kente bir de yukardan bakıyoruz. Günlük karmaşadan uzak, güzellikleri ve eksikleriyle İstanbul’u izliyoruz. Ve zirve noktasında kendimize soruyoruz: ‘Ben bugüne kadar türlü güzelliklerini yaşadığım, o büyük enerjisini paylaştığım bu kent için ne yapabilirim, ne düşler kurabilirim’. Birlikte düşlerimizde İstanbul’u geleceğe hazırlıyoruz. Düşlerimizin sınırı yok, düşlerimize kimse karışamıyor. Ve şunu çok iyi biliyoruz ki, her şey düşlerle başlıyor ve dünya geleceğe hazırlanıyor.”

İstanbul göklerinde uçmaya hazır mısınız? 14 Ekim Cuma ya da 15 Ekim 2011 Cumartesi akşamları saat 20.30’da  İstanbul’un 8. Tepesi’nde Sapphire’de, yaşadığımız ve belki de farkına varmadığımız bu muhteşem kenti  hiç görmediğimiz açılardan içimize çekmeye hazırlanıyoruz. Tuluyhan’ın piyanosu bize yeni mutluluklar sunmaya, dünü, bugünü ve yarını tek bir günde yaşatmaya hazırlanıyor. Sapphire teras katında çay ya da kahvenizi yudumlayıp, tümüyle üzeri açık 56. Katta fotoğraflarınızı çekip, ardından muhteşem bir konserde bu ortak mutluluğu yaşamak ister misiniz?

TULUYHAN UĞURLU İSTANBUL’UN ZİRVESİNDE ÇALIYOR
14 Ekim Cuma- 15 Ekim Cumartesi Saat 20.30
Sapphire İstanbul Seyir Terası Etkinlik Salonu
Biletler: Biletix (0216 556 98 00) www.biletix.com
Bilet almak için şu linke tıklayınız: http://web03.biletix.com/search/TURKIYE/tr#tuluyhan

ÖNEMLİ NOTLAR: Bilet alanlardan ayrıca Seyir Terası ücreti alınmayacaktır.
Seyir Terası asansörlerinde yoğunluk yaşandığı için en geç saat 20.00’a kadar asansörlerin önünde olunması gerekmektedir.
Binanın altında AVM’ye ait kapalı ücretsiz otopark mevcuttur.
Toplu ulaşım araçlarını kullanacaklar 4. Levent istasyonunda inerek, Sapphire AVM içinden geçerek mekâna ulaşabilirler.
Araçla gelecek olanların 4. Levent’te 360° Seyir Terası Tabelalarını izlemeleri gerekmektedir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sahtekar / Changeling (2009) Sen Kiminle Dans Ediyorsun (2017) Çoğunluk (2011) Bourne’un Mirası - The Bourne Legacy (2012) 2:22 (2017) Şeker Kız ve Arkadaşları Macera Adasında - Tarsilinha (2022)

Leave a comment