İstanbul Kalkınma Ajansı Kültür Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri’nin ‘İstanbul Kültürel Mirasını Koruyor, İstanbul’un Müzeleri 3 Boyutla Canlanıyor’ isimli projesi desteklenmeye hak kazandı. 900 bin TL bütçeli dev proje, 12 ay boyunca Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından yürütülecek.

Tarihi ve kültürel yapısı itibari ile birçok değerli tarihi ve kültürel binayı barındıran İstanbul, bu dev proje ile çağ atlamaya hazırlanıyor. İstanbul Kalkınma Ajansı Kültür Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan bu dev proje, tarihi binalar ve müze eserleri için 3 boyutlu dijital modelleme teknoloji alt yapısını İstanbul’da oluşturmayı ve bu teknolojinin uygulamaları olan interaktif 3 boyutlu görsel uygulamalarla tarihi ve kültürel mirasımızı korumayı ve daha etkin ve yaygın bir şekilde tanıtmayı amaçlıyor.

Dolmabahçe Sarayı, Saray Koleksiyonları Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde uygulanacak olan proje kapsamında, Tokyo Üniversitesi ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TBMM Milli Saraylar ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri ile birlikte çalışılacak. 17 Ekim 2012 Çarşamba günü Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek açılış seminerinde ise İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Abdülmecit Karataş, Tokyo Üniversitesi’nden Prof. Katsushi Ikeuchi ve TBMM Milli Saraylar Müzecilik ve Tanıtım Daire Başkanı  Dr. Bülent Arı ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nden Sn. Zeynep Kızıltan birer konuşma yapacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gençlik - Youth (2016) Bas Gaza Bas - Manta manta II (2023) Dehşetin Gözleri - Zwart Water - Two Eyes Staring (2011) Gece ve Gündüz - Knight and Day (2010) Oyunun Sonu - Margin Call (2011) Bay Evet / Yes Man (2009)

Leave a comment