İstanbul, kültür sanatla dolu yeni sezona “merhaba” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 2015-2016 kültür-sanat sezonunun açılışı yapıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 2015-2016 kültür-sanat sezonu Çırağan Sarayı’nda gerçekleşti. Açılış töreni siyaset, sanat ve medya dünyasından ünlü isimleri buluşturdu.

Görkemli açılış töreni, Kültür Daire Başkanlığına bağlı müdürlüklerin düzenlediği etkinlikleri içeren belgesel film gösterisiyle başladı. Geçen sezondaki kültür-sanat etkinliklerine ait video ve fotoğraflardan oluşan zengin içerikli barkovizyon gösterisi, misafirlerin beğenisini topladı.

Sanat camiası sezon açılışında bir arada

Siyaset, sanat, edebiyat ve medya dünyasından seçkin kişileri buluşturan açılış davetine, İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, Zeliha Berksoy, Zihni Göktay, Serkan Çağrı, Muazzez Ersoy, Müşerref Akay, Mine Koşan, Mustafa Keser, Çoşkun Sabah, Hüner Çoşkuner, Ömür Gedik, Süha Uygur, Hazım Körmükçü ve Suat Suna dâhil birçok sanatçı katıldı.

Programda konuşma yapan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren, yoğun programları sebebiyle davete katılamayan İBB Başkanı Kadir Topbaş ve İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı adına yeni kültür-sanat sezonun başarılı geçmesi temennilerini ileterek yeni sezonda şimdiden emeği geçen yönetici ve ülkemizin güzide sanatçılarını tebrik etti.

İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, açılış konuşmasına kültür ve sanatın en önemli tarafının insanları besleyen, yücelten, destekleyen bir araç olduğuna ve hatta en kötü günde bile bir türkü, bir şarkıyla yaralarının ilacı olup insanları ayağa kaldırdığına dikkat çekerek başladı. Daire Başkanı Abdurrahman Şen, böylesi kutsal bir göreve vesile olduklarından dolayı mutlu olduklarını belirtse de İBB kültür birimi olarak vazifelerinin ne denli zor olduğu bilinciyle yeni sezona hazırlandıklarını ifade etti.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Attila Marcel (2014) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Çanakkale Yolun Sonu (2013)  Kıyamet Melekleri - Legion (2010) Aybüke; Öğretmen Oldum Ben! (2023) Uyumsuz Serisinden: Yandaş - The Divergent Series: Allegian (2016)

Leave a comment