İNKILÂP KİTABEVİ’NDEN ÇOCUKLARA
EVDE KALMAYI ÇEKİCİ KILACAK ÖNERİLER!

İnkılâp Kitabevi ve bünyesindeki çocuk kitapları markası Mandolin Yayınları, COVID-19 salgını nedeniyle eğitimlerine evden devam eden çocuklara birbirinden renkli kitap önerileri sunuyor!

Rüzgar Olmak İsteyen Çocuk
Başak Sayan

Milo’nun en büyük hayali tıpkı bir rüzgâr gibi uçmak ve dünyanın her yanına gidebilmektir. Ancak Milo’nun bu isteği büyükler ve hatta, belki inanmayacaksınız ama, okuldaki arkadaşları tarafından bile kabul görmez. Olacak iş midir, rüzgâr olup uçmak görülmüş şey midir? Bir gün Milo ormana doğru kısa bir yürüyüşe çıkar. Bu yürüyüşte karşılaştığı kurt, Milo ile konuşmaya başlar ve ona yaşayan her canlının bir hayali olduğunu, herkesin hayallerini gerçekleştirebileceğini söyler!

Elbette ki etrafındaki hiç kimse Milo’nun bir kurtla konuşabildiğine de inanmaz. Neye inanacağını şaşıran Milo, şüpheye düştükçe yeni dostları da hayatından bir bir çıkar. Neredeyse hayallerini bile gerçekleştiremeyeceğini düşünür.

Gölgesini Arayan Çocuk
Başak Sayan

Ares’in en büyük isteği herkes tarafından sevilen, bütün herkesin arkadaş olmak istediği, mükemmel biri olmaktır. Tıpkı havalı sınıf arkadaşı Leo gibi. Ve bunun yolunun güzel kıyafetler ile pahalı eşyalardan geçtiğine inanmaktadır. Ancak ne yaparsa yapsın annesini bu pahalı şeyleri almaya ikna edemez. Bu nedenle çok mutsuz hisseder kendisini. Hiçbir zaman mükemmel, havalı, popüler biri olamayacağını düşünür. Üstelik arkadaş olmak için can attığı Ela’nın da dikkatini çekemeyecektir bu durumda.

Bir gece beklenmedik biriyle tanışır. Ve ondan, hayal ettiği gibi biri olmasının sırrının gölgesini bulmaktan geçtiğini öğrenir. Ancak bunu nasıl yapacağını bilemez. Tam bu esnada ailesiyle çıkmak zorunda kaldığı bir yolculuk onun tüm yaşamını değiştirir. Bu yolculukta hayatına giren yeni arkadaşları ona, sahip olduklarının değerini, sevilmek için hiçbir nedene ihtiyacı olmadığını, olduğu haliyle mükemmel olduğunu ve yaşamın en büyük sırlarından birini öğretirler: Kendini sevmek ve olduğu haliyle kabul etmek.

Başak Sayan’dan Rüzgar Olmak İsteyen Çocuk kitabının ardından, bir çocuğun gözünden hayata, gerçek sevgiye ve arkadaşlığa dair büyüleyici bir hikâye.

Duygu Navigasyonu
Sefa Ceran Öztürk

Milaşoki dostlar!
Yanlış okumadınız. Evet, mikaşoki. Duyguca dilinde “Merhaba” demek. Duyguca, kitabımın kahramanı Duygu’nun kendince uydurduğu, kimsenin anlamadığı ama onu çok eğlendiren bir dil. Duygu, çoğu zaman insanlarla konuşmak istemiyor. Konuştuğunda da içinden kendi dilinde bir şeyler söylüyor. Mesela çok kızınca “surikita” diyor. Sevinince “kirasitomba”, durum komikse “bukiriştok” demek onu rahatlatıyor. Çünkü Duygu’nun kafası duygular konusunda biraz karışık… Ama artık değişim zamanı. Duygu’nun dedesi bir mucit ve torunu için bir çözüm üretiyor: Duygu Navigasyonu. Navigasyon konuşuyor ve Duygu’yu yönlendiriyor. İşte komik ve şaşırtıcı olaylar da bu şekilde başlıyor.
Bakalım Duygu, duygu navigasyonu ile neler yapacak?

Emoji Güncesi
Sefa Ceran Öztürk

Ekin, güler yüzlü, en sevdiği harf “ğ” olan, ilginç deneyler yapan meraklı bir çocuk. Şimdi Ekin için yeni bir deney zamanı. Bu gizemli deneyinde seçtiği farklı bir emojinin duygusunu bir gün boyunca yaşayacak. Üzülecek, gülecek, şaşıracak, dans edecek, şarkı söyleyecek… Ama deneyinden hiç kimseye bahsetmeyecek. Zorlu, bir o kadar da komik bir macera seni bekliyor.
Bakalım, Ekin deneyini tamamlayabilecek mi? Ekin’in gizli deneyini fark edecekler mi? Ekin, emojilere göre duygularını planlayabilecek mi?

Sıkılma Listele
Sefa Ceran Öztürk

Nasılsın?
Yaz tatilin nasıl geçti?
Tatilde aynı şeyleri yapmaktan sıkıldın mı?
Yoksa durumdan memnun musun?
Tableti ve televizyonu çok mu seviyorsun?
Peki ya onlar yoksa ne olacak?
Bu kitapta tablete yapışık yaşayan çocukların hikayesi anlatılıyor.

Sıra Dışı Durumlar Serisi 1 – Ateşin Yaramaz Akrabası Yangın
Pedagog Ayşen Oy

Isı ve ışık kaynağı ateş, dikkatli kullanmadığımız zaman yaramaz akrabası yangına davetiye çıkarır. Bu kitapta; bir enerji kaynağı olan ateşin günlük hayatımıza kattığı faydaları ve yangından nasıl korunmamız gerektiğini öğreneceğiz. Sonra da öğrendiklerimizi büyüklere anlatacağız. Çünkü büyüklerin çocuklardan öğrenecekleri çok şey var!

Sıra Dışı Durumlar Serisi 2 – Depremde Kendimizi Nasıl Koruruz?
Pedagog Ayşen Oy

Doğa bize birçok güzellik yaşatırken zaman zaman da kötü sürprizler hazırlayabilir. Deprem de doğanın insanoğluna hazırladığı kötü sürprizlerden biridir. Bu kitapta, depremin nasıl oluştuğunu, deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında ne tür önlemler almamız gerektiğini öğreneceğiz. Sonra da öğrendiklerimizi çevremizdekilere de öğreteceğiz. Unutmayalım ki büyüklerin de küçüklerden öğreneceği çok şey var!

Sıra Dışı Durumlar Serisi 3 – Dikkat Elektrik Var!
Pedagog Ayşen Oy

Isı, ışık ve hareket enerjisi üreten elektrik, doğru kullanıldığı zaman günlük hayatımızı kolaylaştıran harika bir enerji kaynağıdır. Pekiyi elektriği kim icat etti? Şimşek ve yıldırım nedir? Elektrik bize nasıl zarar verir ve bu zararlardan nasıl korunuruz? Haydi, bu kitapla tüm bu bilgileri öğrenelim. Sonra da büyüklerimize anlatalım. Çünkü büyüklerin çocuklardan öğrenecekleri çok şey var!

Sıra Dışı Durumlar Serisi 4 – Ayrı Topraklarda Aynı Gökyüzü Altında
Pedagog Ayşen Oy

Fatma ve Abdullah savaşın karanlık yüzünden kaçan iki küçük kardeş… Ailece daha güvenli bir ülkeye göç edip yeni bir hayata başlıyorlar. Yuvalarından ayrıldıkları için üzgünler, ama neyse ki onlara ülkelerini hatırlatacak şeyler var; umut çiçekleri ve gökyüzü… Şimdi her yere çiçekler ekip sık sık yıldızlara bakıyorlar; bir gün evlerine dönebilmek umuduyla…

Temizlik Sağlıktır
Pedagog Ayşen Oy

Temizlik, Sağlıktır – Temizlik Üzerine Bir Hikâye: Çocuğunuz belli bir yaşa geldikten sonra kendi beden temizliğini yapabilmeli ve temizlik alışkanlıklarını edinebilmelidir. Bu onun ileriki hayatını da etkileyecek, sağlıklı bir birey olmasına yardım edecektir. Bu hikâye, çocuğunuzun temizlik alışkanlığını erken yaşlarda edinebilmesi için sizinle iş birliği yapıyor…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Roma’da Aşk Başkadır - All Roads Lead to Rome (2016) Yeni Baştan - La Belle Epoque (2020) Lanetli Çocuk - The Boy (2016) Uzun Kabus - Slender Man (2018) Chappie (2015) Son Şans - The Congress (2014)