inİstanbul keşfedilmeyenleri keşfetti
İSTANBUL TARİHİNE ‘inİstanbul’ İLE HAYAL GİBİ YOLCULUK
Dünyanın güçlü şehir portallarından www.istanbul.com’un aylık yayını inİstanbul’un 27 Ekim Salı günü gerçekleştirilen lansmanında İstanbul’un “unutulanları” ve “bilinmeyenleri”ne tarihi bir yolculuk yapıldı. Tarihi dolmuşlarla 1960’lara dönülen gezide, İstanbul’un çok önemli sembollerinden olan tarihi surlar yeniden keşfedildi. www.istanbul.com Genel Müdürü Canan Erdoğan inİstanbul dergisi ile İstanbul tarihine, kültürüne ve tüm değerlerine sahip çıktıklarını dile getirdi. Geziye katılan Murat Belge de İstanbul tarihi ile ilgili ilginç anekdotları paylaştı.

28.10.2009, İstanbul
Her zaman keşfetmek için bakmak gerekir… Etrafını kendi gözleriyle görmek, bir toplumu özne yapmanın en önemli gereklerinden biri olduğu için keşfetme arzusunu ortaya çıkarmanın vakti de geldi artık. Her ne kadar keşifler çağı yaşamasak da, İstanbul’un Balat’ı, Yeni Kapısı, Sur’ları öylesine gizemli ki… Ve bu yerlerde gözden uzak, el değmemiş ve bizi şaşırtan birbirinden o kadar farklı yaşanmışlık var ki… Merak edilenler hayal edilenin de ötesinde. Türkiye’nin yaşayan şehir portalı www.istanbul.com, yeni aylık yayını inİstanbul dergisi için İstanbul’un kıyıda köşede kalmış, neredeyse tamamen unutulmuş tarihine 27 Ekim Salı günü keyifli bir yolculuk düzenledi. www.istanbul.com ve inİstanbul Genel Müdürü Canan Erdoğan ve yazar, çevirmen, öğretim üyesi Murat Belge’nin “İstanbul çevresinde tarih ve Pseudo Tarih” üzerine sohbetin de olduğu gezide, nostaljik dolmuşlarla ve Antonina Turizm’in sahibi Atilla Tuna’nın eşsiz anlatımı ile İstanbul yeniden fethedildi.  İstanbullular’a ve İstanbul severlere keyifli bir şehir rotası çizecek olan inİstanbul dergisi, İstanbul’u gecesiyle gündüzüyle, partisi, konseri, alışverişi, sergileri ile doyasıya yaşamak isteyenlere rehberlik edecek. 2010 Avrupa Kültür Başkenti hazırlığında olan İstanbul için unutulan tarihi değerlerini tekrar hatırlatmak adına harekete geçen www.istanbul.com, yeni aylık dergisi inİstanbul dergi içeriği ve portal aracılığıyla da İstanbul’un dünya şehri olması için aracılık etmeye devam ediyor.  Tarihi mirasımıza sahip çıkalım www.istanbul.com, inİstanbul dergi tanıtım etkinliğinde basın mensupları aracılığıyla unutulan tarihi mirasa sahip çıkılması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. inİstanbul dergisinin tanıtımı için yazar aynı zamanda öğretim üyesi Murat Belge’nin de katılımıyla düzenlenen etkinlikte, Belge, “Nostaljiden Gerçekliğe” konseptinde bir konuşma gerçekleştirdi. “Nostalji”nin olmasını istediğimiz bazı özelliklerin,  gerçekten öyle olup olmadığına yeterince dikkat etmeden geçmişe atfetmek olduğuna dikkat çeken Belge, böyle yaparak insanların kendisine olmayan bir tarih icat edilebildiğinin altını çizdi. Böyle yapma tarihlerle bir süre mutlu yaşanabileceğini de belirten Belge, sonradan gerçekliğin bir yerden zuhur ettiğini, bütün o hayali dünyayı yıktığını ve bu nedenle tarihin olması istenen gibi değil, olduğu gibi kavramak zorundalığını da sözlerine ekledi.
www.istanbul.com’un İstanbul’un prestijli bir dünya şehri olmasına büyük katkıları olduğunun altını çizen www.istanbul.com Genel Müdürü Canan Erdoğan da konu ile ilgili olarak, “400 bini aşkın üyesiyle İstanbulluların yaşam portalı olan www.istanbul.com İstanbullulara ve İstanbulseverlere yıllardır şehir rotası çizmek için çalışmaları sürdürüyor. Bundan böyle internet ortamının yanında İstanbulluların yanlarında bulundurabilecekleri bir dergi oluşturma fikri de ortaya çıktı. Derginin birinci sayısı Aralık ayında çıkacak. inİstanbul, İstanbul’u doyasıya yaşamak isteyenlerin rehberi olacaktır diye düşünüyoruz. Tarihi yapıları, eşsiz boğazı, kendine has dokusuyla medeniyetler beşiği olan İstanbul, sadece Avrupa’nın değil Dünya’nın da sayılı şehirleri arasında. Biz www.istanbul.com ekibi olarak, çalışmalarımızı yazılı bir yayına da aktararak yedi tepeli şehir İstanbul’un güzelliklerinin ve etkinliklerinin arşivlenmesi gerektiğini de düşünüyoruz. Bugün, tarihi surlara yaptığımız bu eşsiz yürüyüş ve nostaljik dolmuşlar eşliğinde Haliç Kıyısı’ndan Ayvansaray’a uzanan bu gezimiz ile İstanbul tarihi kültürüne sahip çıkıyoruz” açıklamalarında bulundu.

İstanbul.com Hakkında
1995 yılından bu yana İstanbul’u dünyaya tanıtan www.istanbul.com’un, bugün 400.000’i aşkın üyesi bulunuyor. İstanbul’a dair her şeyi sunan bir veri tabanı özelliği taşıyan www.istanbul.com, aynı zamanda bir topluluk portalı olma özelliği taşıyor. İstanbullular için bir yaşam portalı olan www.istanbul.com, İngilizce ve Türkçe olmak üzere 2 farklı yüz ile hizmet veriyor. İngilizce arayüzü, İstanbul hakkında bilgi almak isteyen her milletten insanın ilk ve tek başvuru kaynağı özelliğini taşıyor. Türkçe arayüz ise İstanbulluların ihtiyaç duyabileceği şehre dair her türlü güncel bilgi ve etkinliği barındıran yepyeni bir İstanbul’lu platformu konumunda. Kullanıcılarının ilgi alanları doğrultusunda onları her türlü etkinlikten onları haberdar eden www.istanbul.com, aktif birer katılımcı olmalarını teşvik etmek için de çeşitli anketler sunuyor. Microsoft’un .NET teknolojileri ile interaktif olarak hazırlanan www.istanbul.com’da kullanıcılardan alınan görüşler dâhilinde yenilikler yapılıyor. Ayrıca çeşitli mekân ve organizasyonlara ücretsiz giriş davetiyesi kazanma şansı sunan site, İstanbul sevdalılarına paylaşımcı bir ortam sağlıyor. Dünyanın güçlü şehir portallarından biri olan www.istanbul.com, Google ile ortak bir proje kapsamında @istanbul.com uzantılı mail adresini İstanbul tutkunlarına ücretsiz veriyor.  İstanbul’da neler olup bittiğini takip etmek ve daha fazla bilgi almak için www.istanbul.com adresine başvurulabilir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Masal Şatosu: Gizemli Misafir (2022) Üç - Drei - Three (2011) Aşka Dair - A Case of You (2014) Maymunlar Cehennemi: Savaş - War For The Planet of the Apes (2017) Uçsuz Bucaksız - L'immensità (2023) Zafere Hücum - Rush (2013)

Leave a comment