BU YIL BÜYÜK USTALARI VE BİNLERCE GENCİ AĞIRLAYACAK OLAN PERA PİYANO FESTİVALİNDE AÇILIŞI ÜNLÜ PİYANİST İDİL BİRET YAPIYOR!

Pera Güzel Sanatlar’ın 8.sini düzenleyeceği Pera Uluslararası Piyano Festivali, 06-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival, ünlü piyanist İdil Biret’in konseriyle başlayıp, bir hafta boyunca yurt içi ve yurt dışından yüzlerce genç piyanisti ve dünyaca ünlü müzik ustalarını ağırlayacak.

2006 yılından itibaren her yıl gerçekleştirilen Pera Uluslararası Piyano Festivali, bu yıl daha büyük bir katılımcı kitlesini ve farklı ülkelerden ustaları bir araya getirerek bir ilke imza atmayı planlıyor. Çağdaş sanatçı adaylarının birbirleriyle etkileşimde bulunabilmelerini ve sanatsal tecrübelerini yaşıtları ile paylaşabilmelerini sağlamayı, gençlerin klasik müziğe ilgi ve sevgilerini arttırabilmeyi, gençlere farklı piyano tekniklerini tanıma fırsatı sağlamayı ve kendilerini ve ülkemizi ulusal ve uluslararası benzer müzik platformlarında temsil edebilmelerini sağlayacak tecrübeler kazandırmayı amaçlayan Piyano Festivali, 4 – 22 yaş arası bini aşkın gence performans sunma imkânı sağlayacak.

Gençlerin sahne aldığı Festival Programında farklı aktiviteler de yer alıyor. “12 yaşa kadar”, “13-16 yaş” ve “17-21 yaş ve üzeri” kategorilerinde düzenlenecek üç ayrı yarışma ile gençleri teşvik etmek ve onlara uluslararası bir jüri karşısında performans sunma imkânı tanımak amaçlanıyor.

Bunun yanı sıra Festival kapsamında;

·         İtalya’dan piyanist Aldo RAGONE’nin masterclass ve piyano resitali,

·         Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Profesör Metin ÜLKÜ’nün piyano resitali ve masterclassı,

·         Türk piyanist Alper MARAL’ın “Oyuncak (değil) Piyano” başlıklı semineri,

·         Kuzey Kıbrıs’tan ünlü piyanist Rauf KASİMOV’un masterclass ve piyano resitali,

·         Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Yuriy SAYUTKİN’nin piyano resitali,

·         Anadolu Üniversitesi Piyano Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Ferid ADIGÜZELZADE’nin masterclassı,

·         Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Samir MİRZAYEV ve Bulgaristan’dan ünlü piyanist Anto Bayram KARAMENDERES’in piyano resitali,

·         Amerika Birleşik Devletleri’nden Long Island Konservatuarı, Albertson, NY’de Profesör Tamara PODDUBNAYA’nın masterclass ve piyano resitali,

·         Ünlü piyanist Leyla Pınar TANSEVER’ın “Barok’tan Günümüze Çocuklar için Klavye Müziği” konulu semineri gerçekleşecek.

Festival, 06 Mayıs 2013 tarihinde İş Sanat Kültür Merkezi Konser Salonu / İş Kuleleri’nde saat 20.00’de yapılacak ünlü piyanist İDİL BİRET’in solist olarak katıldığı konserle başlayıp, çeşitli aktivitelerle Pera Güzel Sanatlar’ın Taksim binasında 12 Mayıs 2013 tarihine kadar devam edecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hani Meral (2012) Zorlu Görev - Get Him to the Greek (2010) Sihirli Ay Işığı - Magic in the Moonlight (2014) Düşler Fabrikası - Dreambuilders (2022) İki Gözüm Ahmet: Sürgün (2024) Hayat Sana Güzel (2014)

Leave a comment