İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları perdelerini 1 Ekim 2009 Perşembe günü açıtı. Ekim ayı boyunca 8’i yeni, 18 oyun sahneleyecek olan İ.B.B. Şehir Tiyatroları, 1-11 Ekim’de beş yeni oyunla seyircisiyle buluşacak. 1-11 Ekim tarihleri arasında seyirciyle buluşacak oyunlar ve konuları şöyle:

Çıkmaz Sokak

1-11 Ekim tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde; 21 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde seyredilebilir.
Çıkmaz Sokak, Yunanistan’daki “Albaylar Cuntası” döneminde görülen toplumsal çatışmayı ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan darbe süreçlerini ele alıyor. Yine bu darbe döneminde işkenceci bir polis, zulmettiği bir kadın tarafından yıllar sonra sorguya çekiliyor.
Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı Mazlum Kiper’in yönettiği oyunda Hümay Güldağ, Erhan Özçelik, Aslı Narcı rol alıyor.

Mecbur Adam

1-11 Ekim tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde; 28 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında ise Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde seyredilebilir.

Mecbur Adam’da Dede Korkut’un zengin mirası arasında yer alan Deli Dumrul hikâyesi Ragıp Yavuz tarafından farklı bir bakışla işleniyor. Deli Dumrul kuru bir çayın üstüne köprü yaptırmıştır. Geçenden 30, geçmeyenden döve döve 40 akçe alır, derken konaklayan bir yiğit ölür. Buna içerleyen Deli Dumrul Azrail’e meydan okur…
Ragıp Yavuz’un yazdığı Erol Keskin’in yönettiği oyunda Erhan Abir, Yeliz Gerçek, Ersin Sanver, Özge Borak Şakrak, Burak Davutoğlu, Ali Mert Yavuzcan, Gül Akelli, Metin Çoban rol alıyor.

Tarla Kuşuydu Juliet

1-11 Ekim tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde; 21 Ekim -1 Kasım tarihleri arasında ise Ümraniye Sahnesi’nde seyredilebilir.

Tarla Kuşuydu Juliet’te, Shakespeare’in yüzyıllardır insanları gözyaşına boğan karakterleri Romeo ve Juliet, Ephrahim Kishon’un yeni kurgusunda günlük yaşantı ve çığrından çıkmış bir evlilik içinde ele alıyor.

Ephrahim Kishon’nun yazdığı Engin Alkan’ın yönettiği oyunun müziği Poldi Schatzmann imzasını taşıyor. Oyunda Engin Alkan, Özlem Türkad, Çağlar Çorumlu ve Murat Bavli rol alıyor.

Bozuk Düzen

1-11 Ekim tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde seyredilebilir.

Bozuk Düzen, yaşadıkları kasabadaki depremden zarar görerek, İstanbul’a yerleşmek zorunda kalan orta halli bir ailenin, büyük şehrin karmaşası içinde yaşama tutunabilme çabalarını anlatıyor. Birbirinden uzak yaşayan ve hiçbir ortak paylaşımları bulunmayan kardeşler, içine düştükleri yalnızlıktan, yine birbirlerine tutunarak kurtulmaya çalışırlar.
Güner Sümer’in yazdığı Burteçin Zoga’nın yönettiği oyunda Gün Koper, Gürol Güngör, Demet Bozyaka, Berrin Koper, Aziz Sarvan, Selin İşcan, Perihan Savaş, Uğurtan Atakan, Ahmet Özarslan, Çağlar Polat, Yılmaz Meydaneri, Enes Mazak rol alıyor.

Gizli Oturum

1-11 Ekim tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde; 21 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında ise Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde seyredilebilir.

Gizli Oturum, insanın özgür iradesiyle seçtiği varoluşun başkası karşısında
değiştirilemeyeceğini işliyor. Garcin, Etselle ve Ines ölümün döngüsü içinde, hayatlarında olan biten her şeyi önce eksik bir biçimde, sonrasında ise içtenlikle birbirleriyle paylaşırken; aslında geçmişteki hatalarını ve gerçek kişiliklerini ortaya koyuyorlar.
Jean Paul Sartre’ın yazdığı oyunu Ergün Işıldar yönetiyor. Oyunda Ece Okay, Özge Özder, Emre Narcı, Osman Gidişoğlu rol alıyor.

İyi seyirler…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları - The Hobbit: The Desolation Of Smaug (2013) Hızlı ve Tüylü - Manou The Swift (2019) UGLY DOLLS (2019) Yedinci Oğul - Seventh Son (2015) Kanlı Hesaplaşma - Shinjuku Incident (2009) Senarist (2016)

Leave a comment