İBB ŞEHİR TİYATROLARI ADAPAZARI TURNESİNDE
TÜRKİYE KAYASI VE KARAGÖZ TATLICI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2012-2013 tiyatro sezonunda, turnelerine bir yenisini daha ekliyor. Fehime Seven’in yazdığı Şükrü Türen’in yönettiği Türkiye Kayası ve Caner Bilginer’in yazıp yönettiği Karagöz Tatlıcı adlı çocuk oyunu 30 Nisan 2013 tarihinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Adapazarı seyircisinin karşısına çıkıyor.

Türkiye Kayası adlı oyun, 30 Nisan 2013 Salı günü Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de sahnelenirken Karagöz Tatlıcı adlı çocuk oyunu yine aynı tarih ve sahnede saat 13.00’te küçük tiyatroseverlerle buluşacak.  

“Türkiye Kayası”, Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan bir ailenin öyküsünü anlatıyor. Geçmişlerini, anılarını ve hayallerini yaşadıkları yerde bırakıp yeni ümitlerle yola çıkan aileyi, Türkiye sınırında kötü bir sürpriz beklemektedir.

Dramaturgluğunu Gökhan Aktemur’un, sahne tasarımını Barış Dinçel’in, kostüm tasarımını Ayşen Aktengiz Bayraşlı’nın, müziğini Muammer Ketencoğlu’nun, ışık tasarımını Murat Özdemir’in, efekt tasarımını Metin Taşkıran’ın yaptığı oyunda; Hikmet Körmükçü, Nevzat Çankara, Sevtap Çapan, Selim Can Yalçın, Hakan Yavaş, Kubilay Penbeklioğlu rol alıyor.

“Karagöz Tatlıcı” oyununda, Karagöz, tatlıcı dükkânı’nda çalışırken tulumba tatlısının kazanına düşüyor. Tatlıyı yaparken sağlıklı malzeme kullanmadığından ustası onu uyarmak için yaptığı tatlıları ona yediriyor. Karagöz uykuya dalıyor. Rüyasında tulumba tatlısı kazanına düşüyor. Kazandaki tulumbalar Karagöz’le arkadaş olup bir dahaki sefere sağlıklı malzeme kullanması için onu ikna ediyorlar. Uyanınca ustasından özür diliyor ve sonuçta arkadaşlarımızın sağlığı için en doğru şeyi, sağlıklı malzeme kullanması gerektiğini öğreniyor. Dramaturgisini Hatice Yurtduru’nun, söz ve müziğini Uskan Çelebi’nin, sahne-kostüm tasarımını Zuhal Soy’un, ışık tasarımını Zilkifli Özdemir’in, efekt tasarımını Ersin Aşar’ın, tasvirlerini Caner Bilginer’in yaptığı oyunda; Caner Bilginer ve Zeynep Ceren Gedikali rol alıyor. Oyunu 5 yaş ve üzeri çocuklar izleyebilir…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ölümüne Kaçış - Essential Killing (2011) DC Süperevciller Takımı - DC League of Super Pets (2022) Zalo (2021) İtalyanca Dersleri - Italian Studies (2022) Kara Gün - Patriots Day (2017) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024)

Leave a comment