İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ödüllerle buluşmaya devam ediyor. Yakın zamanda 30. İsmail Dümbüllü Ödülleri’nde En İyi Oyuncu Ödülü’ne Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye oyunundaki rolüyle, usta oyuncu Naşit Özcan değer görülmüştü. Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (IATC) Türkiye Merkezi tarafından iki ödül birden verilen İ.B.B. Şehir Tiyatroları’nda, Mefisto adlı oyun En İyi Oyun Ödülü’nü, Çağlar Yiğitoğulları ise “Genç Yetenek” ödülünü kazanmıştı.

İ.B.B. Şehir Tiyatroları ödüllere geçtiğimiz hafta yenilerini ekledi. 20 Nisan 2010 tarihinde MKM Attila İlhan Salonu’nda gerçekleştirilen 15. Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri’nde, Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Ödülü’nü Kafes adlı oyundaki rolüyle Caner Çandarlı, Yılın En İyi Yapımının Yönetmeni Ödülü’nü Kabare ile Yücel Erten, Efes Pilsen Gençlik Özel Ödülü’nü Bozuk Düzen oyunundaki rolüyle  Gün Koper aldı. Yılın Onur Ödülü ise usta sanatçı Erol Keskin’e verildi.

14. Afife Tiyatro Ödülleri’nde ise İ.B.B. Şehir Tiyatroları, önemli ödüller kazandı. 26 Nisan 2010 tarihinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ödül töreninde, Yılın En Başarılı Prodüksiyonu Dalı’nda Mario Fratti’nin yazdığı Ali Gökmen Altuğ’un yönettiği Kafes adlı oyun ödül kazandı. Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu Ödülü’nü Kabare oyunundaki rolüyle Mert Turak aldı.

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Ödülü’ne Mefisto adlı oyundaki rolüyle Çağlar Yiğitoğulları layık görülürken, Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülü Kafes adlı oyundaki rolüyle Senan Kara’ya verildi. Nisa Serezli Aşkıner Özel Ödülü’ne ise usta oyuncu Toron Karacaoğlu layık görüldü.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bir Mafya Hikayesi - Les Lyonnais - A Gang Story (2012) Paramparça (2010) Jackie (2017) Düğüm Salonu (2018) 4N1K (2017)

Leave a comment