İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, mart ayının son haftasında İstanbulluları farklı kültürlerin müzikal esintileri ile buluşturmaya devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), mart ayının son haftasında dopdolu bir programla İstanbullu müzikseverlerin karşısında olacak.
İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu Yücel Paşmakçı, Erol Parlak, Erdal Erzincan, Güray Hafiftaş, Çetin Akdeniz ve Cengiz Özkan gibi birbirinden değerli bağlama üstatlarının katılacağı “Bağlama Günleri”ni düzenleyecek. Ustalık sınıfları, paneller ve konserlerle dolu bu özel program, 23 Mart Pazartesi ve 24 Mart Salı günlerinde gerçekleştirilecek. Programın ilk gününde Türk Halk Müziği’nin en üretken saz sanatçılarından olan Özkan, önemli müzik ustalarının eserlerini icra ederek dinleyicilere müzik ziyafeti verecek. “Bağlama Günleri”, yaşayan en büyük bağlama virtüözlerinden Erdal Erzincan’ın bağlama orkestrasıyla birlikte vereceği eşsiz konserle son bulacak.
Dünyaca ünlü piyano virtüözlerinden  Ivo Pogorelich, 26 Mart Perşembe günü 20.00’de müziğinin uçsuz bucaksız derinliğiyle dinleyicilere unutulmaz bir resital sunacak. Konserde Pogorelich; Franz Liszt, Robert Schumann, Igor Stravinsky ve Johannes Brahms gibi önemli klasik müzik bestecilerinin eserleriyle müzikseverleri büyülü bir yolculuğa çıkaracak.

Yaşayan en ünlü mandolin sanatçısı olarak değerlendirilen ve 2010 yılında Grammy Ödüllerine aday gösterilen Avi Avital, Türkiye’deki ilk konserinde 29 Mart Pazar günü 20.00’de CRR’ye konuk olacak. Seçkin bir repertuvarla izleyicilerin karşısına çıkacak olan Avital’a konserde Almanya’nın son yıllarda yıldızı gittikçe yükselen topluluklarından biri olan Kammerakademie Potsdam eşlik edecek. CRR Senfoni Orkestrası 20 yaşında  İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, CRR Senfoni Orkestrası’nın kuruluşunun 20. yıldönümünü özel bir konserle kutluyor. Şef Rengim Gökmen yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası, “20. Kuruluş Yıldönümü Konseri”nde günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden biri olan Tasmin Little ile birlikte sahne alacak. Dinleyicilerin keyifle takip edeceği program, 28 Mart Cumartesi günü 20.00’de başlayacak. Keman repertuvarının en önemli eserleri arasında yer alan Sibelius Keman Konçertosu’nu seslendirecek olan Tasmin Little, ilk kez CRR’de müzikseverlerle buluşacak. Programda
ayrıca Cemal Reşit Rey’in eserlerinden senfonik izlenimler de sunulacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Başlangıç - Inception (2010) Müttefik - Allied (2016) Pirana - Piranha (2010) San Andreas Fayı - San Andreas (2015) Fırtına / Bahoz (2008) Cebimdeki Yabancı (2018)

Leave a comment