TÜRK EDEBİYATI’NIN İKİ USTA KALEMİ
HÜSEYİN RAHMİ GÜRPINAR ve
HALİD ZİYA UŞAKLIGİL’İN
UNUTULMAZ ESERLERİ,
GÜNÜMÜZ TÜRKÇESİYLE İNKILÂP KİTABEVİ’NDE!

İnkılâp Kitabevi, Türk Edebiyatı’nın iki büyük isminin; ilhamını sokaktan alan usta kalem Hüseyin Rahmi Gürpınar ve en kusursuz nesirlerin ustası Halid Ziya Uşaklıgil’in yüzyıl öncesinde kaleme aldığı unutulmaz eserlerini günümüz Türkçesi ve yeni kapak tasarımlarıyla yeniden okurlarla buluşturuyor. Gürpınar’ın bugün hâlâ güncelliğini koruyan konuları işlediği Şık, Gönül Ticareti, Melek Sanmıştım Şeytanı ve Şıpsevdi adlı kitapları ile Uşaklıgil’in Ferdi ve Şürekâsı ile Aşka Dair eserleri İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda yerini aldı.

Eşsiz gözlem yeteneğiyle halkın içinden halkı anlatan Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın şark kurnazlığını, dalkavukluğu, erkek egemen yapıyı ve sömürü düzenini keskin kalemiyle hicvettiği en cesur eserleri İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlandı. Gürpınar’ın, Kurtuluş Güran tarafından sadeleştirilen Şık, Gönül Ticareti, Melek Sanmıştım Şeytanı ve Şıpsevdi adlı unutulmaz kitaplarının yeni kapak tasarımları ise Gilas Coşkun’a ait.

İlk eseri Şık ile yazı hayatına başlayan Hüseyin Rahmi Gürpınar, 79 yıllık yaşamı boyunca pek çok kült esere imza attı. Mizahi bakış açısı ve öykülerindeki karakterleri tahlil edişiyle hayranlık uyandırırken, günümüzde yeni yeni fikir dünyamızı işgal eden konuları da korkusuzca ele aldı. Kadının toplumdaki yeri, emek-sermaye çelişkisi, gelir eşitsizliği gibi konulara döneminin çok ötesinde bir perspektiften bakmayı başardı. Sivri dili başına birçok kez bela olsa da yazmaktan hiç vazgeçmeyen Gürpınar bugün hâlâ karanlığa ışık tutuyor.

Eserlerinde insan ruhunun en karanlık dehlizlerine inen, insan psikolojisini derinlemesine tahlil eden usta kalem Halid Ziya Uşaklıgil’in ise Ferdi ve Şürekâsı ile Aşka Dair adlı romanları İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. Kurtuluş Güran tarafından günümüz Türkçesine sadeleştirilen eserlerin kapak tasarımları yine Gilas Coşkun’un imzasını taşıyor.

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Şık, Gönül Ticareti, Melek Sanmıştım Şeytanı ve Şıpsevdi; Halid Ziya Uşaklıgil’in Ferdi ve Şürekâsı ile Aşka Dair adlı kitapları, İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda, inkilap.com, dr.com.tr ve kitapyurdu.com adreslerinde!

Türk Edebiyatı’nın en büyük nesir ustası Halid Ziya Uşaklıgil, yüz yıl öncesinde kaleme aldığı eserleriyle bugün hâlâ okurları, bireyin iç dünyasına gerçekleştirecekleri eşsiz bir yolculuğa davet ediyor. Ağdalı dili ve sanatkâr üslubuyla baş döndüren büyük usta, her bir satırıyla da hayatı sorgulatıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Pablo Escobar’ı Sevmek - Loving Pablo (2018) Uzun Aşkın Kısası - Long Story Short (2021) Galaktik Tayfa (2023) Teklif - The Proposal (2009) Kutsal Damacana 2: İtmen (2010) İnsanlıktan Uzakta - Loin Des Hommes – Far From Men (2015)