“HÜSEYİN KÖROĞLU İLE IŞIĞA YÜRÜTEN ADAM”
HARBİYE MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİ’NDE

İBB Şehir Tiyatroları sanatçılarından Hüseyin Köroğlu’nun “Hüseyin Köroğlu ile Işığa Yürüten Adam” adlı gösterisi 22 Ocak 2013 tarihinde saat 20.00’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.

İBB Şehir Tiyatroları sanatçılarından Hüseyin Köroğlu’nun KKTC’de kuruluşu gerçekleşen “TİYATRO AŞHK” bünyesinde gerçekleştirdiği “Hüseyin Köroğlu ile Işığa Yürüten Adam” adlı gösterisi Türkiye’de ilk kez İBB Şehir Tiyatroları Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gösteriliyor. Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şubesi ile birlikte düzenlenen ortak etkinlik, 22 Ocak 2013 tarihinde seyirci karşısında olacak.

Hüseyin Köroğlu’nun kurguladığı, orijinal metinler hariç yazdığı, yönettiği ve aynı zamanda oynadığı “Hüseyin Köroğlu ile Işığa Yürüten Adam” projesinin en önemli amaçlarından biri; izleyenlerde bir iç hesaplaşma yaşatarak, insanın kendi içinde özü ile yüzleşmesini sağlamaktır. Gösteride, Hüseyin Köroğlu’nun bu güne kadar başarı ile sahnede can verdiği ve tiyatro dalında birçok ödüle layık görüldüğü önemli karakterler geçidini; modern bir meddah olarak oynarken izleyeceksiniz.

Shakespeare’in “Othello”su, Turan Oflazoğlu’nun “IV. Murad”ı, Yılmaz Karakoyunlu’nun “II. Abdülhamid”i ve Taner Barlas’ın kurguladığı “Aydınlanma Ateşi” oyunundan Mustafa Kemal Atatürk’ü Hüseyin Köroğlu’nun bedeninden gözlerinizin önünde hayat bulmasına tanıklık edeceksiniz. Karakterlerin, yaşadıkları zorluklar karşısında nasıl kararlar vermeye çalıştıklarına, çaresizliklerine ve isyanlarına siz de bizzat şahitlik edeceksiniz.

Gösteride, Hüseyin Köroğlu’nun bedeninde özellikle tiyatro sahnesinde can bulan karakterlerin bir kısmından yola çıkarak, İKTİDAR’ın sorgulanması amaçlanıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
İlk Kurşun - First Kill (2017) Senden Başka - Anyone But You (2024) Yola Çıkmak (2015) Annemi Öldürdüm - I Killed My Mother (2010) Labirent: Alev Deneyleri - Maze Runner: The Scorch Trials (2015) Paw Patrol: Süper Film - Paw Patrol: The Mighty Movie (2023)

Leave a comment