Cesaret gerektiren bazı kararlar vardır.

2 Oscar adaylığı olan “Son Kalan” 28 Şubat’ta bu kararları almakta tereddüt etmeyenlerin hikâyesini anlatacak.Birbirleri için ölmeyi göze alabilen ve birbirlerini korumak için ellerinden geleni yapan 4 Seal’ın ve onları ana merkezden destekleyen takım liderlerinin öyküsü.

eric mark ben TAYLOR  emile ERIC BANA, MARK WAHLBERG, BEN FOSTER, TAYLOR KITSCH EMILE HITSCH (Star Trek, Hulk, Münih)(The Departed, The Fighter, Ted)(Contraband, 3:10 to Yuma)(Battleship, Savages)(Milk, Savages)

Daha önce Black Hawk Down (Kara Şahin Düştü) gibi klasikleşmiş filmlerle karşımıza çıkan Eric Bana yine klasik olacak Son Kalan’da takım lideri Erik Kristensen’ı canlandırıyor. Askerleri için kritik kararlar almakla görevli Kristensen onları korumak için de elinden gelini yapıyor.
Askeri filmlerde rol alan Mark Wahlberg bu filmin diğerlerinden farklı olduğunu çünkü yaşanmış bir hikâyeyi canlandırmanın sorumluluğu olduğunu belirtiyor. Filmde bu operasyondan kurtulan tek kişi olan Marcus Luttrell’i canlandırıyor.

Birçok farklı rolü canlandırmış olan Ben Foster bu sefer karşımıza astsubay Matt ‘Axe’ Axelson olarak karşımıza çıkıyor. Gittikleri bölgeyi avcunun içi gibi bilen asker bölgenin içine ilerledikçe durumlarının daha da kötüye gittiğini biliyordu.
Askeri rollere alışkın Kitsch Son Kalan”da karşımıza Michael Patrick “Murph” olarak çıkıyor. Operasyon sırasında ana karargâhla iletişimleri kesilince saha lideri olarak son söz onun olur ve vermesi gereken büyük bir kararla yüz yüze kalır.
Ekibin iletişiminden sorumlu üyesi Danny Dietz’i canlandıran Hitsch daha önce birçok farklı rollerde karşımıza çıkıyor. Dietz’in babası ile tanışan ve konuşma fırsatı bulan Hisch bu rolün sorumluluğun çok başka olduğunu belirtiyor.

28 ŞUBAT’TA SİNEMALARDA

Aksiyon sahneleri ile dolu gerçek savaş hikâyesinde kazanan taraf olmadığını göreceksiniz. Bu hikâyenin yaşayan tek savaşçısı Marcus Luttrell savaşın hiçbir iyi yanı olmadığını söylüyor: “Bu film Seal takımımız ve birbirleri için ölmeye razı bir kardeşliğin öyküsü.” Aynı zamanda onu kurtaran Afgan köylüyü ima ederek: “İyi insanlar her yerde.” diyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bu Aşk Fazla Sürmez - I Give It a Year (2013) Vortex (2022) Creed II: Efsane Yükseliyor - Creed II (2019) Düş Peşine (2022) Yesterday (2019) Hannah Montana: The Movie  (2009)

Leave a comment