The Accountant
Gavin O’Conner’ın (“Miracle,” “Pride and Glory,” “Warrior”) yönettiği ‘The Accountant’ filminde Oscarlı aktör Ben Affleck (“Argo” “Batman v Superman: Dawn of Justice”) baş rolde yer alıyor.

Christian Wolff (Affleck) sayılara insanlardan çok daha yakın olan bir matematik dahisidir. Küçük bir kasabada bulunan muhasebe ofisinin arkasına gizlenen Christian, dünyanın en tehlikeli suç örgütlerinden bazıları için serbest zamanlı bir muhasebeci olarak çalışmaktadır. Hazine Bakanlığı’na bağlı olarak Ray King (J.K. Simmons) tarafından yönetilen Suç İnfaz Birimi’nin küçülmeye gittiği sırada, Christian da, robot teknolojileri üreten son sistem bir şirket şile çalışmaya başlar. Şirketteki muhasebe memuru (Anna Kendrick) hesaplarda milyon dolarlık bir açık bulmuştur. Öte yandan, Christian muhasebe kayıtlarını inceledikçe ve gerçeğe yaklaştıkça, ölenlerin sayısı da artmaya başlar.

“The Accountant”  filminin diğer rollerinde yer alan oyuncular : Oscar adayı Anna Kendrick (“Up in the Air,” “Into the Woods”), Oscar ödüllü J.K. Simmons (“Whiplash,” “Spider-Man” filmleri), Jon Bernthal (“Fury,” “The Wolf of Wall Street”), Jean Smart (TV dizisi “Fargo,” “24”), Cynthia Addai-Robinson (“Star Trek: Into Darkness”), Jeffrey Tambor (TV dizisi “Transparent,” “The Hangover” filmleri) ve iki kez Oscar adayı John Lithgow (“Interstellar,” “Terms of Endearment,”“The World According to Garp”).

Gavin O’Connor’ın yönettiği filmin senaryosu Bill Dubuque’e (“The Judge”) ait. Filmin  yapımcılığını Mark Williams ve Lynette Howell , yönetici yapımcılığını ise Mark Williams ve  Lynette Howell ile Gavin O’Connor, Jamie Patricof ve Marty Ewing gerçekleştirdi.
Kamera arkası yaratıcı ekibi ise; iki kez Oscar adayı görüntü yönetmeni Seamus McGarvey (“Anna Karenina,” “Atonement,” “Pan”), yapım tasarımıcısı Keith Cunningham, Oscar adayı kurgu ustası Richard Pearson (“United 93”), kostüm tasarımcısı Nancy Steiner, ve Oscar adayı besteci Mark Isham’dan  (“Warrior,” “A River Runs Through It”) oluşuyor.

Warner Bros. Pictures, Electric City Entertainment/Zero Gravity Management yapımı olan
Gavin O’Connor filmi, “The Accountant”ı sunar.  Film, 7 Ekim 2016’dan itibarn tüm dünyada gösterime girecek. Filmin Türkiye vizyon tarihi ise 28 Ekim 2016.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aklımı Oynatacağım - Los Amantes Pasajeros (2013) Ağustos Böcekleri ve Karıncalar (2017) İlk Öpücük (2017) Jurassic World: Yıkılmış Krallık - Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) Hayalet Suikastçı - Assassin (2023) Felaket Henry - Horrid Henry The Movie (2011)

Leave a comment