HER KABİLENİN BİR ENDİŞESİ

Günümüz öykücülüğü için ışıltı ve gelecek vaat eden gençlerden biri olan ve öykülerini dergilerden takip ettiğimiz Emirhan Burak Aydın’ın ilk öykü kitabı Everest Yayınları’nda…

Emirhan Burak Aydın, Her Kabilenin Bir Endişesi’nde rutinin farkında olup bu rutinden bile isteye sıyrılmayan, bazen de tekdüzelik ve klişelerle tortop hale gelerek biriciğini seven, kuşatan kimselerle tanıştırıyor bizi. Absürdün, kara mizahın, trajikomiğin ve göndermelerin işgal ettiği öyküler bir olumlamanın, bir “kafa içi”nin bayrağını dikiyor kent köşe bucaklarına.

Her Kabilenin Bir Endişesi, öfkenin ve denetimli saykoluğun, kendi vücutlarına sığamamış arkadaşların karşılaşma geçidi.

Kan bağının ne kadar mühim olduğunu bazı hadiseler yaşandıktan sonra idrak ediyoruz. Kendi başınıza kazandığınızı ya da hakkıyla mağlup edildiğinizi düşündüğünüz kavgaların neticesinin damarlarınızda akan sıvıya ne kadar bağlı olduğunu kavramak, kişiyi çocukluktan yetişkinliğe taşıyan köprülerden biri sanırım.
“Papatya çayını içerken uzun uzun birbirinizi izlediniz. Aynaya bakmak, telefonda görüntünüzü izlemek, bunlar güzel şeylerdi ama insanın kopyasını, karşısında kanlı canlı otururken görmesi bambaşkaydı. Yine de çabuk sıkıldınız tabi.”
Emirhan Burak Aydın
Her Kabilenin Bir Endişesi
112 Sayfa, Eylül 2020
Türkçe Edebiyat
Öykü

EVEREST YAYINLARI

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sürgün İnek (2014) Film (2012) Yabani - Stray (2020) Prenses ve Kurbağa: Ajanlar İş Başında - The Swan Princess Royally Undercover (2017) Bir Şans Daha - Last Christmas (2019) Borsa: Para Asla Uyumaz - Wall Street: Money Never Sleeps (2010)