HAYATIN KIYISINDA      

Oscar ödüllü Angelina Jolie Pitt tarafından yazılan ve yönetilen Hayatın Kıyısında filmi, Angelina Jolie Pitt’in Universal Pictures’ın destansı Boyun Eğmez (Unbroken) filminden sonraki ikinci yönetmenlik denemesi. Dram filminin ustaları Brad Pitt ile Jolie Pitt’e Mélanie Laurent, Melvil Poupaud, Niels Arestrup ve Richard Bohringer gibi uluslararası yıldızlardan oluşan bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor.

Hayatın Kıyısında, 1970’lerin Fransa’sında sakin ve pitoresk bir sahil yerine gelen ve evlilikleri krizde olan Roland (Pitt) adlı Amerikalı bir yazarla karısı Vanessa’yı (Jolie Pitt) konu alıyor. Yeni evli çift Lea (Laurent) ve François’la (Poupaud) ve köyün sakinlerinden Michel (Arestrup) ve Patrice (Bohringer) ile zaman geçiren çift kendi hayatlarındaki çözülmeyen sorunlarda anlaşmaya varmaya başlarlar.

Hayatın Kıyısında, insan deneyimi temalarının işlenişi konularında 60’ların ve 70’lerin Avrupa sineması ile tiyatrosundan ilham almış.

Jolie Pitt’e kamera arkasında filmi çekmek için Cine Reflect Işıklandırma Sistemi’ni kullanan görüntü yönetmeni Christian Berger (The White Ribbon), yapım tasarımcı Jon Hutman (Unbroken), editör Patricia Rommel (The Lives of Others) ve kostüm tasarımcı Ellen Mirojnick (Wall Street:
Money Never Sleeps) eşlik ediyor. Yapım hizmetinde kendisine Pitt eşlik ederken, Chris Brigham (Inception), Holly Goline-Sadowski (Unbroken) ve Michael Vieira (Unbroken) sorumlu yapımcılar olarak görev alıyor.

Tür: Dram
Oyuncular: Brad Pitt, Angelina Jolie Pitt, Mélanie Laurent,
Melvil Poupaud, Niels Arestrup ve Richard Bohringer
Yazar ve Yönetmen: Angelina Jolie Pitt
Yapımcılar: Brad Pitt, Angelina Jolie Pitt
Sorumlu Yapımcılar:Chris Brigham, Michael Vieira, Holly Goline-Sadowski

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Telekinezi - Dark Touch (2014) Delil.com - Alibi.com (2017) Betondaki Çatlaklar - Cracks in Concrete (2014) Suspiria (2018) Masum - The Innocent (2023) İntikam Peşinde - Ablations (2015)

Leave a comment