İşte Hayalet Avcıları: Ürperti’nin yaramaz hayaletleri!

80’li yılların ikonik filmlerinden Hayalet Avcıları geri dönüyor!

Hayranları tarafından heyecanla beklenen serinin son filmi Hayalet Avcıları: Ürperti’de bu kez eski ve yeni hayalet avcıları dünyayı ikinci bir Buzul Çağı’ndan kurtarmak için güçlerini birleştirecek. Şimdiye kadarki en korkunç, en komik ve en zor yakalanan hayaletlerle mücadele etmek için aşağı Manhattan’daki New York itfaiye binasına geri dönen Hayalet Avcıları’nın birbirinden yaramaz hayaletlerine göz atmaya ne dersiniz?

1984 yılında vizyona girdiği gibi tüm dünyada büyük yankı uyandıran ve kısa sürede kült haline gelen Hayalet Avcıları (Ghostbusters) filmi, hiç şüphesiz hem konusu hem oyunculuğuyla sinema tarihinin unutulmazları arasında yer alıyor. Tuhaf üç bilim adamının New York’taki bir üniversitede gizli çalışmalar yaptıkları için okuldan kovulmalarının ardından eski bir itfaiye binasında ‘Hayalet Avcıları’ adında bir dükkân açarak New York halkını rahatsız eden hayaletlerden kurtarmalarını konu alan ilk film, bugüne kadar çok az komedinin başarabildiğini yaptı. İkonik bir simge olan film sonrasında çok sayıda devam filmine ve uyarlamayla hayatımızda yer almaya devam etti. Serinin son filmi Hayalet Avcıları:Ürperti’de ekip yine çok sayıda hayaleti avlamaya çalışacak. İşte aralarında 1984 yılından bu yana yakalanmayan Slimer’dan, bir nesneden diğerine geçerek yakalanmamayı başaran Ele Geçirici Hayalet’e kadar yaramaz hayaletler ve hikayeleri…

Sewer Dragon / Lağım Ejderhası: Günümüz New York’unda Lağım Ejderhası bir belediye otobüsü büyüklüğündedir. Uzun bir kuyruğu ve ardında süzülen mavi bıyıkları olan parıldayan mavi bir hayalettir.

Slimer: 1984’te Hayalet Avcıları tarafından yakalanamayan Slimer hâlâ New York’ta yaşamaktadır, hatta itfaiye binasının tavan arasını kendine yuva yapmıştır.

The Library Ghost / Kütüphane Hayaleti: O geri döndü! Ve Ray, New York Şehir Kütüphanesi’nin koridorlarında bir kez daha Kütüphane Hayaleti’yle yüz yüze geliyor.

Mini-Pufts: Ray Stantz New York’a döndüğünde Mini-Puft’ları geride bırakamadı, o yüzden de birkaç tanesini yanında getirdi. Ancak yaramaz marşmelov yaratıkları çoğalıyor ve Ray’in kült Kitabevi’nin bodrum katının her köşesine dağılıyorlar.

Melody: Melody yıllar önce bir yangında ölmüş ve bu boyutta sıkışıp kalmıştır ancak Phoebe’yle arkadaş olduğunda, genç hayalet avcısı onun ne tür bir hortlak olduğunu tespit etmek zorunda kalacaktır.

Possessor Ghost / Ele Geçirici Hayalet: Bir nesneden diğerine geçerek bir sandalye yığınından bir çöp torbasına, bir süpürgeye ve hatta New York Şehir Kütüphanesi’nin merdivenlerini koruyan beton aslanlardan birine kadar her şeyi ele geçiren yaramaz bir hayalettir. Ray Stantz’a göre Ele Geçirici son derece tehlikeli ve yakalanması imkânsız bir hayalettir.

Pukey / Kusmuklu: Doğası kusmuklu olan bu sevimli ufaklık biraz patatese benziyor ancak alt çenesini açtığında dikkat edin.

Garraka: Garraka, yaşayan ölülerin lideri olan hayalet bir tanrıdır. Binlerce yıl önce, Garraka’nın Kusharit Umoti, diğer adıyla Ölüm Ürpertisi gücüyle insanlığın sonunu getireceğine dair bir kehanet ortaya çıkmıştır. Geniş boynuzları ve çukur yanaklarıyla grotesk, tehditkâr bir kara tanrı olan Garraka, hayaletlerden bir ordu kurmak için New York’a döndü ve onları nerede bulacağını çok iyi biliyor…

Filmin Künyesi:

Yönetmen: Gil Kenan
Oyuncular: Paul Rudd, Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Kumail Nanjiani, Patton Oswalt, Celeste O’Connor, Logan Kim, Dan Aykroyd, Ernie Hudsoni, Annie Potts
Senaryo: Jason Reitman & Gil Kenan
Yapımcı: Jason Reitman, Jason Blumenfeld
Uygulayıcı Yapımcı: Dan Aykroyd, JoAnn Perritano, Amie Karp, Eric Reich, Erica Mills

An Ivan Reitman’ın 1984 yapımı “Ghostbusters” filminden uyarlanmıştır Dan Aykroyd and Harold Ramis

Filmin fragmanı:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Louis & Luca: Büyük Peynir Yarışı - Louis & Luca: The Big Cheese Race (2018) Küçük Deniz Kızı Ponyo / Ponyo On The Cliff By The Sea (2009) Yüz - Mug (2018) Her Yerde Aşk - Manuale d’am3re - The Ages of Love (2011) Kanunsuzlar (2014) Amacı Olmayan Grup (2021)