İLK KİTAPLAR (3-8 YAŞ) • ÖYKÜ
Hayal Kız
Leyla Ruhan Okyay
Editör: Müren Beykan
Resimleyen: Özge Ekmekçioğlu

Çocukluğun sınırsız dünyasında bin bir renkli hayal oyunları…
Gençler için yazdığı Leylek Havada romanı Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği (ÇGYD) 2012 Yılın En İyi Gençlik Romanı seçilen Leyla Ruhan Okyay, bu kez küçük okurlara hayal oyunlarıyla renklenen bir öykü sunuyor. Çocukların sınırsız hayal gücünü gözler önüne seren kitap, özellikle okumayı yaratıcı yollarla öğrenme sürecini, bir çocuğun iç sesiyle anlatıyor. Öykü; hayatı hayaller ve oyunlarla keşfeden çocukların, yetişkine çılgınca gelen düşüncelerini sıradışı, komik sahnelerle ve diyaloglarla aktarırken, Özge Ekmekçioğlu’nun öykü kadar naif çizgileriyle düş gücünü kışkırtıyor. Okumayı yeni öğrenen çocuklar ile çocuklarla öğrenme ve keşfetme süreçlerini paylaşan yetişkinler için birlikte okuma şansı sunan özel bir kitap.

Konusu
Mavi, hayallerinde sınır tanımayan bir çocuktur. Ona göre, sütannesinin içinde bir süt denizi vardır, doğmamış kardeşinin orada canı sıkılıyordur… neden olmasın? Okumayı öğrenebilmesi için annesinin yarattığı oyunlar da Mavi’nin hayal gücünü harekete geçirmektedir. Okulla birlikte genişleyen yaşamına, ailenin sürprizi de eklenince Mavi’nin yaşamında heyecanlı günler başlar…

Leylek Havada
Etiket fiyatı: 130,00 TL 5. baskı

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Pinokyo: Sihirli Yolculuk - Pinocchio: A True Story (2023) Temizlikçi - The Cleaning (2019) Kendinden Kaçak (2022) Oz Efsanesi: Dorothy’nin Dönüşü - Legends of Oz: Dorothy’s Return (2014) Ters Yüz - Inside Out (2015) Kırmızı Başlıklı Kız: Kötülere Karşı -Hoodwinked Too Hood vs. Evil (2011)