Kıyamet Gösterisi

Dünya Fantazi En İyi Roman Ödülü Adayı

Locus En İyi Fantastik Roman Ödülü Adayı

İNANMAK KIYAMET YALNIZCA BİR KERE KOPAR. SEN YANLIŞ YAPMAYI BIRAKANA KADAR TEKRAR TEKRAR DENEMENE İZİN VERMEZLER.

Havada Kıyamet kokusu var. 1655 yılında yazılmış ve şimdiye kadarki en
doğru kehanet kitabı olan Cadı Agnes Çatlak’ın Kat’î ve İsabetli Kehanetleri’ne göre, cumartesi günü dünyanın sonu. Önümüzdeki cumartesi.
Akşam yemeğinden hemen önce.

İyilik ve Kötülük orduları toplanıyor. Atlantis yükseliyor. Kurbağalar yağıyor.
Öfke artıyor. Deccal uyanıyor. Kısacası, her şey Büyük Plan’a uygun ilerliyor gibi. Yalnız ufak bir pürüz var. Binlerce yıldır insanların arasında yaşayan ve onların hayatına uyum sağlayan, birazcık müşkülpesent bir melek ile sefahat düşkünü bir iblis bu coşku dolu ânın gelişini hiç de iple çekmiyor.

Melek Aziraphale ve İblis Crowley, Kıyamet’i durdurmak istiyorlarsa Deccal’i (kendisi gayet tatlı bir oğlan çocuğu, tanısanız seversiniz) ortadan kaldırmak zorunda. Ama görünen o ki, birileri Deccal’i yanlış yere göndermiş.

“Neil Gaiman hikâyelerle dolu bir hazine sandığı ve elini hangi işe atsa biz kârlı çıkıyoruz.” – Stephen King

“Gaiman, zengin bir hayal gücüne ve büyük konuları ustalıkla anlatma yeteneğine sahip.” – Philip Pullman

“Kıyamet daha önce hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı.” – Clive Barker

Çevirmen: Niran Elçi

Houston, Houston Duyuyor musun?

“İnsanlığın hayatta kalabilmesi için farklı bir dünya tahayyül eden, eşsiz bir feminist masal.” – Michael Swanwick

Hugo En İyi Novella Ödülü / Nebula En İyi Novella Ödülü

Alice B. Sheldon 1967 yılında James Tiptree, Jr. adıyla bilimkurgu yazmaya başladığında kimse onun bir kadın olduğunu bilmiyordu. Gerçek ortaya çıktığında ise insanlar ne şaşkınlıklarını gizleyebilmiş ne de yazarı takdir etmekten kendilerini alabilmişti. Ötekilikten cinsiyete, gerçeğin yanıltıcılığından insanın evrendeki yerine kadar pek çok konudaki eseri arasında muhtemelen en önemlisi olan Houston, Houston Duyuyor Musun?’da Tiptree feminist ütopyanın temel metinlerinden birine imza atıyor.

İnsanlık tarihinde Güneş’e gerçekleşen ilk sefer. Bu seferden başarıyla dönen Güneşkuşu ve üç kişilik mürettebatı. Beklenmedik şekilde uzayan bir rota. Telsizin diğer ucunda tüm iletişim girişimlerini yanıtsız bırakan Houston. Sinyallerini yakalayıp iletişime geçen başka bir uzay aracı.

Erkeklerden oluşan ve araçları hasar aldığı için tahmini bir rotayla Dünya’ya dönmeye çalışan astronotlar, mürettebatı kadınlardan oluşan bir uzay gemisiyle derin uzayda karşılaştığında dehşet ve umut karışımı bir hisse kapılır.

Bu yabancı gemidekiler, Güneşkuşu’nun yüzyıllar önce kaybolduğunu söyler. Belli ki karşılarında onları kandırmak isteyen başka astronotlar ya da uzaylılar vardır. Ama ya söyledikleri doğruysa ve geride bıraktıkları hayat artık tarih olduysa?

Birkaç yüzyılda Dünya ne kadar değişebilir? Değişime uyum sağlanabilir mi?

Houston, Houston Duyuyor Musun?, bakış açılarının kırılganlığına dair
sert bir kanıt.

Robert Silverberg’ün önsözüyle

Çevirmen: Begüm Kovulmaz

Sandman 11: Sonsuz Geceler

Bram Stoker En İyi Resimli Anlatı Ödülü

Locus En İyi Resimli Kitap Ödülü

Will Eisner Çizgi Roman Endüstrisi En İyi Öykü Derlemesi Ödülü

Will Eisner Çizgi Roman Endüstrisi En İyi Kısa Öykü Ödülü (Ölüm)

SONSUZ GECELER, hem SANDMAN hayranları için muazzam bir devam cildi hem de seriye yeni başlayacaklar için ideal bir öykü kitabı. Sonsuzlardan her biri için akıldan çıkmayan, acıklı ve eğlenceli, erotik ve kâbus gibi yedi öykü tuhaf sırları ve şaşırtıcı gerçekleri ortaya seriyor. Yedi öyküyü çizgi roman dünyasının yedi büyük çizeri resmediyor. SONSUZ GECELER aynı zamanda New York Times çoksatanlar listesine giren ilk çizgi roman.

Çevirmen: Elif Ersavcı

Gül Rengini

2016 Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülü

kendime dönmek için günah yüzüme
geçtim tütünlü bir ağrının arasından
tuza âşık sular, gölgesiz yeşillikler
sandım ki münkir kılacak beni suskunluğum,
öfkeyi bende biriktirecek soyunduğum yalnızlığım.

yanıldım
kanadı her şeyim.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Türkler Çıldırmış Olmalı: Görev Afrika (2009) Genç Deniz Canavarı Ruby - Ruby Gillman, Teenage Kraken (2023) Copacabana: Düğün Hediyesi - Copacabana (2011) Çaylaklar Çetesi - Quien Mato a Bambi? (2014) Sevimli Kedi İş Başında  (2012) Rüzgargülü (2022)