Çakallarla Dans, ilk önce bu ismi duyunca   önce filmin yabancı olduğunu sanıyorsunuz ama  halis mulis  Türk yapımı bir komedi filmi. İlk filmiyle büyük bir izleyici kitlesine ulaşan “Çakallarla Dans’ın ikinci filminde işler çok değişiyor… 4 Çakal karakterin çılgın ve komik hikayesi  bu filmde de devam ediyor.  7 Aralık Cuma günü vizyona girecek olan filmin fragmanı  ise internette milyonlarca kez izlendi. Daha şimdiden  büyük beğeni    topladı.
Yapımcılığını Sugarworkz’ün yaptığı, senaryo ve yönetmenliğini   Murat Şeker’in  üstlendiği  “Çakallarla Dans 2 Hastasıyız Dede”   bana göre ilkinden çok daha komedi, çok daha temposu yüksek bir film. Hele hele  müzikleri bir harika..  Filmin yönetmeni  Murat Şeker, filmle ilgili; “ Çakallarla Dans’ı çekerken mizahın rüzgarına kendimizi bırakıp sokaklardan yer altına iniyorduk… Dip dalgası oluşturarak  izleyiciye ulaştık. Yeni bir tarz denemesiydi  Çakallarla Dans ve dalga, dalga  yayıldı… Sinema, televizyon ya da internet; gösterildiği her mecrada büyük ilgi gördü. Fanatikleri oluştu hatta. “Hastasıyız Dede” repliği gündelik hayata ve dilimize girdi. Bir fenomen  oldu  diyebiliriz belki de.
Bu nedenlerle Çakallarla Dans 2’yi çekerken sorumluluğumuz artmıştı. Devam filmlerinin tipik sığlığına düşmemek için acele etmedik, bekledik. İlk filmin başarısına sırtımızı dayamadan, uzun uzun çalıştık” diyor. .  Tüm çabalarına rağmen dürüst kalabilecekler mi? Beladan uzak durmaya çalıştıkça belanın tam ortasında kendilerini bulan 4 ana karakter “çakal” mı yoksa “çakallarla dans eden  4 masum mu?”… “Çakallarla Dans 2 Hastasıyız Dede” filminde bu kez bir deneyin kobayları olarak karşımıza çıkacak kahramanlarımızın hikayesi  yine çok güldürecek.
“Çakallarla Dans 2 Hastasıyız Dede” nin  çekimleri 5 hafta sürdü.  Komedi türündeki  filmde; ŞEVKET ÇORUH (GÖKHAN), İLKER AYRIK (SERVET), TİMUR ACAR (NECMİ), MURAT AKKOYUNLU (HİKMET), DİDEM BALÇIN (FATMA), CEYHUN YILMAZ (ADEM ABİ), HAKAN BİLGİN (BERBER HÜSEYİN) gibi ilk filmde de yer alan oyuncuların yanı sıra DOĞA RUTKAY, ALTAN GÖRDÜM, ÖMÜR GEDİK, NAZENİN TOKUŞOĞLU, NİHAT SIRDAR, KENAN ECE VE SİMGE FISTIKOĞLU konuk oyuncu olarak rol aldı.
İnsanlar sinemaya neden giderler?.. yoğun geçen bir haftanın ardından eğlenip, yorgunluk  atmak için. İşte iyi bir hafta sonu geçirmek isteyenlere bu fırsat kaçmaz  diyorum ve  Çakallarla Dans Hastasıyız Dede 2” yi kaçırmayın diyorum.  Hepinize iyi haftalar ,  iyi seyirler.

YÖNETMEN GÖRÜŞÜ / MURAT ŞEKER

Çakallarla Dans’ı çekerken mizahın rüzgarına kendimizi bırakıp sokaklardan yer altına iniyorduk… Dip dalgası oluşturarak  izleyiciye ulaştık. Yeni bir tarz denemesiydi Çakallarla Dans ve dalga dalga yayıldı… Sinema, televizyon ya da internet; gösterildiği her mecrada büyük ilgi gördü. Fanatikleri oluştu hatta. “Hastasıyız Dede” repliği gündelik hayata ve dilimize girdi. Bir fenomen oldu diyebiliriz belki de.

Bu nedenlerle Çakallarla Dans 2’yi çekerken sorumluluğumuz artmıştı. Devam filmlerinin tipik sığlığına düşmemek için acele etmedik, bekledik. Senaryonun oluşması 8 ay kadar sürdü.  Oyuncularla birlikte çekimlerden 5 ay önce okuma provalarına başladık. İlk filmin başarısına sırtımızı dayamadan, uzun uzun çalıştık.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Büyük_Kumar - Runner Runner (2013) Barbarları Beklerken - Waiting For The Barbarians (2020) X-Men: Geçmiş Günler Gelecek - X-Men: Days of Future Past (2014) Katil Joe - Killer Joe (2012) Kanıma Gir - Let Me In (2011) Maşa ile Koca Ayı: Yepyeni Maceralar - Masha i Medved 3 (2019)

Leave a comment