HER BİRİ BİRE BİR, HARUN TÜMER MAKETLERİ BOAT SHOW 2015’TE.

Boat Show, bu sene olağanın dışında bir misafiri ağırlıyor.

Dünyanın en büyük ikinci tekne fuarı Boat Show’da, dev yatların arasında tüm zarifliğiyle boy gösterecek olan, aslına bire bir uygun ve planlarına sadık kalınarak, her bir parçası tek tek elde yapılan tekne maketleri, daha önce rastlamadığınız şaşırtıcı detaylarıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Daha önce yapıl(a)mayanları yapmayı tercih ederek yola çıkan ahşap ustası Harun Tümer, sabrı ve titizliği sayesinde çeyrek yüzyıldır kusursuz ölçeklerde eserler ortaya çıkarıyor.

Maket yapımı dışında Harun Tümer’in klasik ya da antika eser restorasyonları da mevcut.
Rahmi Koç Müzesi’ndeki Kadıköy – Moda Tramvayı ve Güneri Civaoğlu’ndan, Levent Penso’ya kadar birçok tanınmış simanın klasik arabalarını da aslına uygun restore eden Harun Tümer, planı olan herhangi bir şeyin maketini aslına uygun olarak, tüm detaylarıyla restore edebiliyor ya da yeniden yapabiliyor.

Harun Tümer’in, her biri bire bir el yapımı ahşap maketleri arasında, çok yüksek rakamlara alıcı bulan ve şu an hala Taksim – Tünel arasında hizmet veren Elektrikli Nostaljik Tramvay ve Cumhuriyet tarihinde çok önemli bir yeri olan, Savarona yatının da maketi bulunuyor. Elektrikli Nostaljik Tramvay maketi, 6 yıl içerisinde sadece 3 adet yapılmış olup dünyada başka bir örneği bulunmuyor. Şu an Cumhurbaşkanlığı yatı olarak kullanılacak Savarona’nın ise sadece 2 adet maketi bulunuyor.

Harun Tümer’in maketlerine sahip olmak mümkün, fakat sadece paranız olması yetmiyor. Harun Tümer müşterilerini de kendi belirlediği kriterlere göre titizlikle seçiyor.

Bunların dışında Fenerbahçe ve Paşabahçe gibi İstanbul Şehir Hatları’nın efsane vapurları ve İngiliz Buharlı yatı Greta gibi tasarlandıkları dönemde ses getiren teknelerin maketleri de, aynı  göz alıcılıklarıyla ziyaretçilerle buluşuyor.

Harun Tümer Maketleri, 13 Şubat’ta açılış galası ve 14 – 22 Şubat 2015 tarihleri arasında tüm ziyaretçilere açık olmak üzere CNR Avrasya Boat Show’da.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ruhlar Evi - Ghost House (2017) Ant-Man ve Wasp (2018) Adam mısın! (2016) Bu da Nereden Çıktı? - Why Him? (2017) Can (2012) Baba Parası (2019)

Leave a comment