Altmış yıldır her yaştan okuru büyülemeye devam eden “Harold ve Mor Tebeşir” dizisi artık Türkçede!
Dünya çapında geniş okur kitlelerine ulaşmış Harold ve Mor Tebeşir, altmış yıldır her yaştan okuru büyülemeye devam ediyor. Altı kitaptan oluşan dizinin kitapları, Mahir Ünsal Eriş’in İngilizce aslından çevirisiyle Can Çocuk raflarında!

”Harold bir başyapıt.” – Maurice Sendak Harold bir akşam ay ışığında yürüyüşe çıkmaya karar verir. Yanında yalnızca mor tebeşiri olan küçük Harold, kendine heyecan dolu, sihirli bir macera çizer. Harold ile sadık mor tebeşiri, güvenli bir biçimde yatağa dönüp uykuya dalmadan önce ormanlarda gezinir, denizleri aşar ve ejderhaların arasından geçer. Sürprizlerle dolu bu büyüleyici hikâye, hayal gücümüzün bizleri ne kadar uzağa götürebileceğinin en güzel örneği! Crockett Johnson’ın yazdığı ve resimlediği Harold ve Mor Tebeşir her çocuğun kitaplığında olması gereken, eskimeyen bir klasik!
“Bir akşam, biraz düşündükten sonra, Harold ay ışığında bir yürüyüş yapmaya karar verdi.

Gökte Ay yoktu. Ve Harold’ın ay ışığında yürüyüş yapabilmesi için Ay gerekliydi.
Ve üzerinde yürüyüş yapılacak bir yer.
Upuzun ve dümdüz bir yol çizdi, böylece kaybolmayacaktı.
Ve büyük mor tebeşirini alıp yola koyuldu.”
Crockett Johnson 1906’da New York’ta dünyaya gelen Amerikalı karikatürist ve çocuk kitapları illüstratörü Crockett Johnson’ın asıl adı David Johnson Leisk’tir. Yaşamı boyunca yirmiden fazla çocuk kitabı yazıp resimledi. Küçük Harold’ın maceralarını konu alan altı kitaplık dizinin ilk kitabı Harold ve Mor Tebeşir’le çok ses getirdi. Yirminci yüzyılın en etkileyici bant karikatürlerinden Barnaby’nin de yaratıcısıdır.

Birinci kitap: Harold ve Mor Tebeşir
İkinci kitap: Harold’ın Göğe Yolculuğu
Üçüncü kitap: Harold’ın Masalı
Yazan ve Resimleyen: Crockett Johnson

Çeviren: Mahir Ünsal Eriş
Yaş aralığı: 4, 5, 6, 7 +

Sayfa: 64
Fiyat: 21,50 TL

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yunus Emre: Aşkın Sesi (2014) Aylak Takımı (2021) Mumya - The Mummy (2017) Olaylar Olaylar (2016) Nuh'un Gemisi Cudi'de 2 (2022)