Yönetmen Harun Özakıncı, “Hadigari Cumhur” filminin devamı niteliğinde çekeceği “Yetti Gari İbram” ile, mavi yolculuğun gözde merkezlerinden Gökova’da kapsamlı bir temizlik kampanyası da başlatacak

Harun Özakıncı’nın yazıp yönettiği ve çevre kirliliğini mizahi bir dille anlatıldığı ”Yetti Gari İbraham” filmin prova çekimlerine Bodrum’da başlandı. Filmin ilk provası, Bitez beldesi açıklarındaki Çelebi Adası yakınlarında bir teknenin içinde yapıldı.

Yönetmen Özakıncı, prova sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, filmin sloganının ”son mavi yolculuk seyir defteri” olduğunu söyledi. Filmde, ”Halikarnas Balıkçısı” olarak tanınan Cevat Şakir Kabaağaçlı’ya göndermelerin yapıldığını belirten Özakıncı, ”Gökova, mavi yolculuk, biraz amacının dışına mı çıktı? Fazla mı popüler oldu? Ne olduysa oldu ama Gökova kirleniyor, deniz kirleniyor. Filmlerin bir sözü, mesajı, bir göndermesi vardır. Biz de mavi yolculukta Gökova’yı hoyratça kullanan yolculara ve yeni turizm yatırımcılarına mesaj göndermek istiyoruz” dedi.

Filmin çekimlerinin, 15 Eylül–15 Ekim tarihleri arasında Gökova’da yapılacağını ifade eden Özakıncı, ”Filmde ucuz olan teknik ekip ve ekipmanla çalışılacağını,sualtını gösterebilmek için su altı kameraları kullanılacağını,Gökova’nın dünyadaki nadide yerlerden biri olduğunu belirten Özakıncı, Denizin dibini de çok güzel göstermeyi düşünüyoruz. Sanat grubuna çok iş düşecek, çok geniş kapsamlı bir deniz dibi temizliği yapacağız. Profesyonel dalgıçlarla ve film ekibiyle denizin dibinden çıkaracağımız çöp yığınıyla bir şey yazacağız, bu da filmin sözü zaten”dedi.

Filmde ”İbraham” rolünü oynayan Serhat Saylan ise Ege insanının Karadeniz insanı gibi çok keyifli, neşeli insanlar olduğunu ifade eden Saylan,”Aslen buralı sayılırım, burada büyüdük, burada okuduk. İçlerinde büyüdüğümüz için hep bu keyifli kişileri, bu olayları yansıtmak istemiştik. Böyle bir fırsat çıkınca niye olmasın dedik. İbraham deli dolu, kara cahil, hokkabaz bir adam. Paranın verdiği bir şımarıklık. Bu şımarıklığın dışında keyifli, çapkın. Ama asıl bu filmde değinmek istediğimiz; çevre kirliliği” şeklinde konuştu.
Yönetmen Harun Özakıncı, “Hadigari Cumhur” filminin devamı niteliğinde çekeceği “Yetti Gari

İbram” ile, mavi yolculuğun gözde merkezlerinden Gökova’da kapsamlı bir temizlik kampanyası da başlatacak

MESAJ VERECEK
Tamamen yöresel sanatçıların rol alacağı film için yönetmen Özakıncı filmin çekimlerinde Bodrum Ticaret Odası, Bodrum ve Bitez Belediyelerinin maddi ve manevi olarak çok büyük destek sağladığını da söyledi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Takip 3: Son Karşılaşma - Taken 3: It End Here (2015) Öğrenci İşleri (2015) Suç Ortağı (2013) Güzelliğin On Par' Etmez (2013) Saplantı - Unforgettable (2017) Godzilla (2014)

Leave a comment