GÜVENÇ DAĞÜSTÜN’ÜN KONSERİNDE
“KEŞKE HİÇ BİTMESEYDİ” FISILTILARI YÜKSELDİ!

Güçlü yorumcu Güvenç Dağüstün, “Evde Yoklar” albümünde bulunan 9 parçayı ilk kez 29 Mart 2012, Perşembe akşamı Beyoğlu Mayotte’da gerçekleşen konser ile canlı seslendirdi. Konsere “Bu akşam burada daha da kalabalık olurduk, ama arkadaşlarımın yarısı Silivri’de” sözleriyle başlayan Dağüstün, kalabalık izleyici kitlesinden büyük alkış aldı. Gecede, ilk kez bu konserde gösterilen, albümün 2. klibi “Sevdanın Yolları”nda rol alan Selçuk Yöntem, Tuna Kiremitçi ve Ebru Güzel’in yanı sıra Can Dündar, Nebil Özgentürk, Barış Yağcı, Levent Erim, Nazlıcan Özkan ve albümün isim annesi Zeynep Altıok Dağüstün’ü dinleyenler arasındaydı.

Fazıl Say’ın bestelediği “Nazım Oratoryosu”nda solist olarak görev alan ve müzik severlerin hayranlığını kazanan Güvenç Dağüstün’ün, tekniği ve sesiyle hayranlarını heyecanlandıran “Evde Yoklar” albümünün tanıtım konseri dolu dizgin bir şekilde gerçekleşti. Dağüstün’ün ilk solo albümünün prodüktörlüğünü kendisiyle birlikte,Cihan Sezer üstleniyor. İsmini 1993 yılında Sivas Katliamı’nda kaybettiğimiz şair Metin Altıok’un şiirinden alan albümde, aynı adlı eserin de aralarında bulunduğu toplam 9 şarkı yer alıyor. Cihan Sezer Müzik Prodüksiyon etiketiyle piyasaya çıkarılan albümdeki sekiz şarkının düzenlemesi Cihan Sezer’e, bir şarkınınki ise Nurkan Renda’ya ait. “Mix”ini İlker Yetimaslan’ın gerçekleştirdiği albümün “mastering”i Analog Dimensions (Slovakya) tarafından yapıldı.

Konser ile beraber aynı zamanda; sözü ve müziği Zafer Cımbıl’a, düzenlemesi Cihan Sezer’e ait olan “Sevdanın Yolları” klibi de konserde gösterildi. 2010 yılında bir motosiklet kazasında hayatını kaybeden oyuncu Onur Bayraktar’ın anısına adanan, Selçuk Yöntem, Pascal Nouma, Derya Alabora, Yetkin Dikinciler, Levent Can, Mehmet Esen, Tuna Kiremitçi, Ebru Güzel, Zeynep Altıok Akatlı, Tuğçe Kadıoğlu, Nedim Çığıraç, Ferah Aydın, Tülay Bediz, Gülsün Sami, Zihni Şardağ, Cengizhan Yeldan, Eti Motola, Ercan Doğan ve Eyüphan Erkul gibi ünlü isimlerin rol aldığı, bir kısmı Hayat Cihangir ‘de bir kısmı da Burgazada’da çekilen ve merakla beklenen klip Dağüstün’ün sevenleri tarafından büyük beğeni topladı. Genel yönetmenliğinde Uğur Yağcıoğlu’nun olduğu klip Galatasaray İTM öğrencileri Özgür Yersüren,Çağrı Ulaş Erdemir, Büşra Hilal Çağçağoğlu, Erdem Akyer ve Esra Ermiş tarafından çekildi.
Kontrtenordan baritona uzanan ses aralığıyla operadan caza, birçok eseri seslendiren yetenekli sanatçı Güvenç Dağüstün; opera sanatçısı kimliğinin dışına çıkarak oluşturduğu, 9 şarkının yer aldığı albümünün konseri ve ikinci klibi “Sevdanın Yolları” ile konseri izlemeye gelenlere keyifli anlar yaşattı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kutu Cüceleri: Yaratıklar Aramızda - The Boxtrolls (2014) Korkusuzlar - Only The Brave (2017) Aşk Uğruna - Anything For Her (2009) Tehlikeli Aşk - Kites (2011) Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2 - How to Train Your Dragon 2 (2014) The Spirit (2009)

Leave a comment