İSMAİL GEZGİN’LE
“GÜNDELİK YAŞAMIN ARKEOLOJİSİ”!

“İsmail Gezgin’le Arkeoloji Dersleri”nin üçüncüsü; “Gündelik Yaşamın Arkeolojisi” başlığıyla, 22 – 23 Şubat’ta Gümüşlük Akademisi Arnavutköy’de gerçekleşiyor!

Kapılarını bir kez daha arkeoloji meraklıları için açan Gümüşlük Akademisi Arnavutköy; “İsmail Gezgin’le Arkeoloji Dersleri”ne ev sahipliği yapıyor. 22 – 23 Şubat tarihlerinde 2 gün boyunca devam edecek olan dersler; bu kez “Gündelik Yaşamın Arkeoloji” başlığıyla gerçekleşecek.

Gündelik yaşamımızın temelinde uygarlık süreci yatar; bir sözün, bir eylemin en azından binlerce yıllık bir geçmişi olduğu söylenebilir. İçinde bulunduğu toplumda hem nesne hem de özne olan insan, diğerleri ile diyalektik ilişkide davranışlarını şekillendirmek zorunda kalmıştır. Toplumsal yaşamda asgari müşterekte birleşip “biz” olabilmek için birey; kendi doğasıyla bütünleşmiş arzularının tatminini yalnızlığa mahkûm etmiştir. Kültürün ve dilin harmonik hareketleriyle değişen ve şekillenen gündelik yaşamda insan, kendi biyolojik gerçeğini karanlığa hapsetmiştir. Hiç kimse yalnız değildir ve yalnızlık bir varoluş değildir. Varlığını diğerine borçlu özne, uygarlaşma yolunda en fazla kendi bedeninden uzaklaştı. Ve birey, türün yaşamını tekrar eder hale geldi. Kalabalıklar tarafından oluşturulan ortak anlamlar ve değerler; dilin, imgenin, simgenin, gösterenlerin yardımıyla yeniden ve yeniden üretilir oldu.

Doç. Dr. İsmail Gezgin, “Gündelik Yaşamın Arkeolojisi”nde katılımcılara; arkeolojik, epigrafik, mitolojik ve sanatsal veriler ışığında doğumdan ölüme, hastalıktan tedaviye, kıyafetten bedene tarihsel bir yolculuk sunacak. Kadın, çocuk, evlilik, oyun, eğitim gibi konuların örnekleriyle ele alınacağı çalışma; arkeolojik ve mitolojik veriler ışığında gündelik yaşamın inşasına ve gündelik yaşamda kadın ve çocuk olmak konularına odaklanacak.

“İsmail Gezgin’le Arkeoloji Dersleri”nin üçüncüsü; 22- 23 Şubat 2014 tarihlerinde, 12:00-16:30 saatleri arasında Gümüşlük Akademisi Arnavutköy’de gerçekleşecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Timbuktu (2015) Babil - Babylon (2023) Nergis Hanım (2014) Saint Laurent (2015) JUDY 3 Ocak'ta Sinemalarda (2020) İmkansızın Şarkısı - Noruwei No Mori - Norweigan Wood (2011)

Leave a comment