Yönetmen, senarist ve müzisyen Gülten Taranç, yeni klibiyle dijital platformlarda yerini aldı.

Ön hazırlık aşamasındaki ikinci uzun metraj filmiyle bu yıl Köprüde Buluşmalar Ödülü’nü yapımcısı Eylem Atakav ile alan Taranç, önümüzdeki yıl “Salyangozlar”ın çekimi için yönetmen koltuğuna oturmaya hazırlanıyor.

4.Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin 1 Mart-30 Haziran 2021 tarihleri arasında direktörlüğünü üstlenerek adından söz ettiren Taranç, “Belki Geçerdi” klibinde renklerle, ışığın harmonisini iyi bir sinemacının diliyle kurguluyor.

“Belki Geçerdi” de Söz- Müzik: Gülten Taranç, Gitar: Erkan Şahin, Trompet: Gökhan Par, Bas Gitar: Hasan Zandovski Cajon, Synthsizer, Kayıt: Umut Utku, Miks, Master: Yağız Polat imzasını taşırken klibin yönetmen koltuğunda yine Gülten Taranç var.

Klipte yer alan isimlerse şöyle: Görüntü Yönetmeni: Mustafa Akçilpunar, Kurgu: Ece Kahraman& Mustafa Akçilpunar, Sanat Yönetmeni: NRRl, Saç- makyaj: Hidayet Pehlivan, Reji Asistanı: Kemal Can Akçe, Oyuncu: Ege Küntay.

T.C Kültür Bakanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü’nün “Müzik Susmasın” desteğini alan “Gülten Taranç/ Elbet Sevilir” albümünün ilk klibi “BELKİ GEÇERDİ” nin linki yayımlandı:

Gülten Taranç, önümüzdeki yıl Salyangozlar filminin çekimlerine başlayacak.

1990 yılında İzmir’de doğan Gülten Taranç’ın müzik serüveni 9 yaşında annesinin gitarını bulmasıyla başladı. 2009 yılında Meksika’da Latin Dansları ve İspanyolca eğitimi aldıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Sinema-Tv Bölümü Yönetmenlik Anasanat dalından mezun oldu. 2010 yılından beri yönetmenlik yapan Taranç, 2015 yılında çektiği ilk uzun metraj filmi “Yağmurlarda Yıkansam”ın soundtrack şarkılarını besteleyerek müzik kariyerine adım attı. Marmara Üniversitesi Sinema-Tv bölümünde yüksek lisansını tamamladıktan sonra 2017 yılında Umut Utku ile düet yaptığı ilk teklisi “Dejavu”yu yayınladı. Otuzun üstünde bestesi bulunan Taranç, 2018 yılında “Özür Dilerim”, 2019 yılında “Senin Yüzünden” ve 2020 yılında “Sobe” isimli teklilerini Taranç&Taranç Müzik etiketiyle piyasaya sürdü. Eftın’ın ilk teklisi “İlk Melodi”nin söz ve bestesini yapmıştır. 2019 yılında Urla 4. Tanju Okan Beste Yarışması’nda mansiyon ödülü alan Taranç’ın, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü Müzik Susmasın desteğiyle gerçekleştirdiği “Elbet Sevilir” Akustik Ep Albümü 3 Haziranda tüm dijital platformlarda olacak. Albümde yer alan akustik şarkılar, ikinci uzun metraj film projesi Salyangozlar’da geçecek şarkılardan oluşmaktadır. Salyangozlar filmi ile bu yıl Köprüde Buluşmalar Ödülü’nü alan yönetmen Gülten Taranç ve yapımcı Eylem Atakav önümüzdeki yıl filmin çekimlerine başlayacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hanna (2011) Kickboxer: Misilleme - Kickboxer: Retaliation (2018) Adanış Kutsal Kavga (2022) Yemekteydik ve Karar Verdim (2016) Memlekette Demokrasi Var (2010) Tay 2: Ebabil Takımı (2024)