GUCCI AİLESİ

Gucci Ailesi, İtalyan moda imparatorluğunun arkasındaki adamın şaşırtıcı hikayesinden esinlenmiştir. Mütevazı başlangıçlardan gelen bir yabancı olan Patrizia Reggiani (Lady Gaga) evlenerek Gucci ailesine girince dizginlenemeyen hırsı, ailenin mirasını bitirmeye başlar ve ihanet, çöküş, intikam ve sonunda cinayetle tetiklenen pervasız bir döngüyü başlatır.

YÖNETMEN: Ridley Scott
SENARYO: Becky Johnston ve Roberto Bentivegna
HİKAYE: Becky Johnston
UYARLANAN KİTAP: “The House of Gucci”, yazan Sara Gay Forden
YAPIMCILAR: Ridley Scott, p.g.a., Giannina Scott, p.g.a., Kevin J. Walsh, p.g.a., Mark Huffam, p.g.a.
İDARİ YAPIMCILAR: Kevin Ulrich, Megan Ellison, Aidan Elliott, Marco Valerio Pugini,
Aaron L. Gilbert, Jason Cloth
OYUNCULAR: Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston ile Salma Hayek ve Al Pacino
TÜR: Dram
KATEGORİ: Dil, cinsellik, çıplaklık ve şiddet

Vizyoner yönetmen yapımcı Ridlet Scott’tan (Yaratık, Gladyatör, Marslı) gerçek hayattan hanedan destanı, lüks moda ve lüks finansın parıltılı sahnesinde geçen sürükleyici bir hırs, açgözlülük, ihanet ve cinayet hikayesi olan Gucci Ailesi geliyor.
Görsel açıdan da şık olan film, Gucci ailesi imparatorluğunun çalkantılı otuz yılını konu alıyor. Yıldızlarla dolu oyuncu kadrosunda Oscar adayları Lady Gaga (Bir Yıldız Doğuyor) ve Adam Driver (Marriage Story), Oscar ödüllü Al Pacino (Baba, Kadın Kokusu), Jared Leto (Sınırsızlar Kulübü) ve Jeremy Irons (Talihin Dönüşü) yer alıyor.
Oscar adayı Salma Hayek (Frida) ve Jack Huston (Düzenbaz) güçlü kadroyu tamamlıyor.
Metro Goldwyn Mayer Pictures sunar. Bron Creative iş birliğiyle. Bir Scott Free Yapımı. Bir Ridley Scott Filmi “Gucci Ailesi” Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek ve Al Pacino ile. Müzik Harry-Gregson Williams. Kostüm Tasarımcı Janty Yates. Editör Claire Simpson. Yapım Tasarımcı Arthur Marx. Görüntü Yönetmeni Dariusz Wolski, ASC. İdari Yapımcılar Kevin Ulrich, Megan Ellison, Aidan Elliott, Marco Valerio Pugini, Aaron, L. Gilbert, Jason Cloth. Yapımcılar Ridley Scott, p.g.a., Giannina Scott, p.g.a., Kevin J. Walsh, p.g.a., Mark Huffam, p.g.a. Uyarlanan Kitap, “The House of Gucci”nin yazarı Sara Gay Forden. Hikaye Becky Johnston. Senaryo Becky Johnston ve Roberto Bentivegna. Yönetmen Ridley Scott. Dağıtım United Artists Releasing. © 2021 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. Tüm Hakları Saklıdır.

ÖZET
Gucci Ailesi filmi, İtalyan moda evi Gucci’nin ardındaki aile imparatorluğunun şoke edici, gerçek hikayesinden esinlenmiş. Otuz yıla yayılan aşk, ihanet, çöküş, intikam ve sonunda cinayetle bir ismin ne anlama geldiğini, değerinin ne olduğu ve bir ailenin kontrol için ne kadar ileri gideceğini görüyoruz.
Skandallara dolu gerçek hayattan bir aile dramı olan Gucci Ailesi, Yaratık, Bıçak Sırtı, Gladyatör ile Thelma ve Louise gibi klasiklerin çok yönlü yönetmeni Ridley Scott’ın son filmi. Gucci ailesinin birkaç neslini içeren girift tarihinin 30 yılını kapsayan bir incelemesi, heyecan verici bir hırs, açgözlülük, ihanet ve cinayet hikayesi.
Ve moda.
Gucci, tüm dünyada tanınır ve hayranlık beslenir. Birinci kalite deri ürünleri mağazasını bundan tam yüzyıl önce Floransa, İtalya’da açan prestijli moda markasının kurucusu Guccio Gucci tarafından yaratılmıştır.
Hikaye, 190’lerin sonunda, ünlü İtalyan moda imparatorluğunun kritik bir döneminde başlıyor. Gucci ailesinin global erişiminin artmasıyla birlikte finansal yolsuzluk imaları, yeniliklerde tıkanmalar ve markanın ucuzlaması da artmıştır. Gucci şirketi, Guccio Gucci’nin iki oğlu tarafından denetlenmektedir. Renkli ve kurnaz Aldo (Oscar ödüllü Al Pacino) ile daha muhafazakar ve bağımsız kardeşi Rodolfo (Oscar ödüllü Jeremy Irons) tarafından.
Sebatkar Aldo’nun şirketi aileye devretmek gibi bir niyeti yoktur. Kesinlikle kıyafet tasarımcı olmakla daha ilgili görünen, hayalperest oğlu Paolo’ya devretmeyecektir. Kardeşi Rodolfo’nun çekingen ve aşırı korunan çocuğu Maurizio (Oscar adayı Adam Driver) global moda imparatorluğu yerine hukuk okumayı tercih etmiştir.
Daha sonra Maurizio, güzel ve hırslı Patrizia Reggiani (Oscar adayı Lady Gaga) ile tanışır ve aşık olur. Babasının isteklerine karşı gelerek onunla evlenir. Aldo amca, zeki Patrizia’yı akraba olarak görür ve birlikte Maurizio’nun hukuk arzularını bir kenara bırakıp şirkete katılması konusunda ikna ederler. Böylece tasarım hayalleri yeteneğinden büyük olan, beceriksiz Paolo’nun hoşuna gitmese de muhtemel varis olmuştur.
Kızgınlık kısa bir süre için durulur ve Gucci hanedanlığının çeşitli üyeleri bir arada kalabilir. Ama Armani, Versace ve Lagerfeld gibi rakipleri, Gucci’nin lüks moda hiyerarşisindeki yerini sarsmakla tehdit edince Patrizia, Maurizio’yu darbe yapması için kışkırtır. Şirkette babasının yerini aldıktan sonra çift, yavaş ve sinsi bir şekilde şirketin kontrolünü ele geçirir. Paolo’yu boş vaatlerle kandırarak hisselerini satması için kandırırlar. Ailenin finans danışmanı Domenico De Sole’un (Jack Huston) da yardımıyla Aldo, vergi kaçırmaktan girdiği hapisten çıktıktan kısa bir süre sonra onu da satın alırlar.
Bir zamanlar tereddütlü olan Maurizio, şirketin tek yöneticisi olarak ve dış yatırımcılardan gelen yeni bir destekle birlikte gücü ve sağladığı ayrıcalıklar içinde mest olur. Ailesine ihanet ettikten sonra şimdi Patrizia’yla da zıt düşer ve çocukluk arkadaşı Paola Franchie (Camille Cottin) ile bir ilişkiye başlar.
İhtirasları engellenmiş ve evliliği parçalanmış olan Patrizia, panik olur ve umutsuzluğa kapılır. Maurizio boşanma davası açınca yetenekli medyum Pina Auriemma (Oscar adayı Salma Hayek) ile tehlikeli bir iş birliği yapar.
Maurizio, Gucci adını ve şöhretini yeniden canlandırmak için hırslı bir plan yapar ve gelecek vaadeden Amerikalı tasarımcı Tom Ford’u (Reeve Carney) işe alır. Ölümcül bir iktidar mücadelesi başlar ve Maurizio iki taraftan birden kuşatılır. İnatçı Patrizia ile şirketin bir zamanlar güvenilir danışmanı De Sole tarafından moda imparatorluğunun kontrolünü Gucci ailesinin elinden alma çabasıyla kışkırtılan şirketin yatırımcıları tarafından.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Transformers: Kayıp Çağ - Transformers: Age of Extinction (2014) Başlangıç - Inception (2020) Cinayet Tezi - Thesis On a Homicide (2013) Durumunu Güncelle - Status Update (2018) Gökdelen - Skyscraper (2018) Gönlümü Çaldın - One Small Hitch (2013)