Külün Kalbi

“Ruhumun derinliklerini görmüştü.
Dönüşeceğim şeyi.
Ve bu, onu korkutmuştu.”

Ash, Quivira’dan canlı çıkmayı başarmış olabilirdi ama her şeyini kaybetmişti. Annesi ölmüş, kardeşi kaybolmuş, sevdiği adamsa şeytani atalarından biri tarafından ele geçirilmişti. Avrupa’nın en tehlikeli ölümsüzleri, Dane’in liderliğinde toplanıp Ash’le kardeşinin sonunu planlıyorlardı. Fakat kan bağı, sandıklarından çok daha güçlüydü. Herkes kan ve tuza bulandığında, kendilerini karanlığa mı kurban edeceklerdi yoksa ışığa ulaşmak için her şeyi ateşe mi vereceklerdi?

“Kasvet ve tutku dolu, Gotik esintili bir aşk hikâyesi.”
— School Library Journal

“Tekinsizliğin sınırlarında geziniyor. Okurları kalbinden yakalayacak ve romantizmin doruklarına çıkaracak.”
— Booklist

Çevirmen: Ece Yücesoy

Sevginin Çağrısı

“Bazı insanların sırf normal olabilmek için olağanüstü bir çaba sarf ettiklerini kimse bilmez.”

Portia Kane, kadın düşmanı filmler çeken kocasını genç bir kadınla bastığında, içinde kalan son iyi parçasının da öldüğünü hissetmişti. Kendini düştüğü bu dip noktadan kurtarmak zorunda olduğunu biliyordu ve bunu da korkunç bir skandaldan sonra emekli olmuş eski İngilizce öğretmenini yeniden hayata döndürerek yapmayı planlıyordu.

Lüks Florida yaşantısını ardında bırakmak için uçağa bindiğinde, akıl almaz mucizelere sebep olan bir olaylar zincirini tetiklediğinin farkında bile değildi. O andan sonra kendi hikâyesi hazırcevap bir rahibe, eski bir uyuşturucu bağımlısı ve metal müzik hayranı küçük bir çocuğunkiyle iç içe geçecekti.

“Quick’in kitaplarında umut etmek için her zaman bir sebep var.”
— New York Daily News

“Matthew Quick kalbinizi kırmak yerine onu çalıyor ve güçlendirip size geri veriyor.” —Winnipeg Free

“İlham verici. Matthew Quick’in yaralı karakterleri işleyiş şekli eşsiz.”
— Boston Globe

“Quick bildiği şeyleri yazmakta ve okurların karakterlerle derin bir bağ kurmasını sağlamakta çok büyük bir ustalık gösteriyor. Sevginin çağrısı aynı zamanda, öfkeli bir bayağılıkla işlenmiş espritüel diyaloglar yaratmadaki maharetini de gözler önüne seriyor.” — Wall Street Journal

“İster kendi arzusuyla olsun ister zorla, en kırık insanların bile bazen tamir edilebileceğiyle alakalı, ustalıkla yazılmış bir hikâye.” — Philadelphia Inquirer

“Quick, garip ama hasarlı karakterleri ve cesur gerçek hayat hikâyeleriyle tekrar büyük bir başarı yakalıyor – bu sefer hem eğlendirip hem de yoğun duygular uyandıranlar, sadakatsiz bir pornocunun eski karısı, onun istifçi annesi ve eski bir lise ingilizce öğretmeni…” — Glamour.com

“Sıradışı bir yolculuk.” — Parade

“Elimden bırakamadım.” — Pittsburg Post-Gazette

Çevirmen: Seda Yuvarlak

Warcross Serisi Kutulu Set

  1. Warcross
  2. Wildcardd

Bir Sanal Gerçeklik Oyunu

“Açlık Oyunları ile World of Warcraft’ın birleşimi.”
— Publishers Weekly, starred review

“Görsel olarak güçlü, hareketli ve inanılmaz sürükleyici.”
— The New York Times

“Sizi yepyeni bir dünyanın içine alacak.” — New York Magazine

“Canlı, aksiyon dolu bir adrenalin bombası. Lu karakterlere kalp ve kararlılık verip akıllıca tasarlanmış bir sınırsız olasılıklar dünyasına salıyor.”
— LEIGH BARDUGO

“Planlarınızı iptal edin çünkü Warcross’u, bitirene kadar elinizden düşüremeyeceksiniz. Bağımlılık yapıyor, hızla ilerliyor ve sizi tamamen içine çekiyor.” — AMIE KAUFMAN

Çevirmen: Onur Kınacı Birler

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
John Wick (2014) Canavar - Beast (2018) Yar1m - Yarım (2016) Ah Yalan Dünyada: Neşet Ertaş (2016) Katil Joe - Killer Joe (2012) Sevmek Yüzünden (2024)