YÜKSEL AKSU’DAN DÜNYADA BİR İLK;
“GÖRÜNMEZ KONUK OYUNCU”
 MUSTAFA ALABORA!

Vizyona girdiği günden beri gündemden düşmeyen, kahkaha fırtınası yaratırken düşündüren organik Anadolu komedisi “Entelköy Efeköy’e Karşı”nın sevilen yönetmeni Yüksel Aksu; dünyada bir ilke imza atarak filminde “görünmez konuk oyuncu”ya yer verdi! Aksu’nun jenerikte açıkladığı bu özel ve şaşırtıcı rolü, usta oyuncu Mustafa Alabora üstleniyor!

Birbirinden komik diyalogları ve renkli karakterleriyle izleyiciyi kahkaha nöbetine sokan “Entelköy Efeköy’e Karşı” filminin jeneriğinde; Mustafa Alabora’nın isminin, “görünmez konuk oyuncu” açıklaması ile yer alması, izleyicilerde büyük şaşkınlık ve merak uyandırıyor. Dünya sinemasında bir ilk olan bu oyunculuk biçiminin, herkesin kafasında soru işareti yarattığını gören Aksu konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Aksu açıklamasında, senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği 2. sinema filminin oyun tasarımını usta oyuncu Mustafa Alabora’nın oğlu Memet Ali Alabora’nın gerçekleştirdiğini de belirterek; Mustafa Alabora’yı, hem oğlu, hem kendisi üzerindeki etkisinin yanı sıra, bugüne dek birçok oyuncuyu yetiştirmiş olmasından ve genç oyunculara sağladığı katkılardan dolayı, filmin “görünmeyen oyuncusu” olarak gördüğünü, bu sebeple sanatçının ismine jenerikte yer verdiğini vurguladı.

Fıkır fıkır, fikir fikir bir organik komedi olan “Entelköy Efeköy’e Karşı”; köyden şehre değil, şehirden köye, tersine bir göçün komik hikayesini anlatıyor. Muğla halkının dokusunu en doğal haliyle yansıtan film, bu özelliğiyle de “organik” olma iddiasını ortaya koyuyor. 2 Aralık Cuma günü vizyona giren film, sosyal medyada ve kamuoyunda büyük yankı uyandırıyor.

“ENTELKÖY EFEKÖY’E KARŞI” HAKKINDA:

GalataFilm yapımı olan film, şehir yaşamından bıkarak yeni bir yaşam kurmak için bir Ege köyüne yerleşen ekolojik aktivistlerin, köyde kurulacak termik santrali engelleme çabaları sırasında köylülerle aralarında geçen komik olayları anlatıyor. Filmin kadrosunda, Şahin Irmak (Muhtar Ali), Ayşe Bosse (Katrin), Emin Gürsoy (Aşırı Mustafa), Recep Yener (İmam Adem), Ayla Arslancan (Kocana), Ümit Olcay (Enes), Hamit Demir (Alper), Engin Akın (Gülnihal), Coco Erdinç (Kahveci), Sarı Sadettin (Aza) ve Ali Sinan Demirkale yer alıyor. Filmin sürpriz ismi ise Bulutsuzluk Özlemi grubunun solisti Nejat Yavaşoğulları.

Aksu’nun ilk filmi “Dondurmam Gaymak”ta olduğu gibi, köy halkı da filmde birçok farklı rolde sinemaseverlerin karşısına çıkarak oldukça başarılı performanslar sergiliyor. Çekimleri sırasında birçok sürpriz konuğu da ağırlayan filmde; Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Devlet Eski Bakanı Yüksel Yalova ve Bulutsuzluk Özlemi gibi isimler konuk oyuncu olarak rol aldı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Penguen Kral - The Penguin King (2013) Hop Dedik: Deli Dumrul (2011) Testere 6 - Saw VI (2009) Türk Pasaportu  (2011) Çılgın Ofis Partisi - Office Christmas Party (2016) Hadi Be Oğlum (2018)

Leave a comment