Gökten İnen Dadı Mary Poppins,

2012 Londra Olimpiyatları’ndan önce Türkiye’deydi!

MARY POPPINS

Eğer günün birinde Kiraz Ağacı Sokağı’nı bulmak isterseniz, tek yapmanız gereken, kavşaktaki trafik polisine sormak olacaktır.

Avustralyalı yazar P. L. Travers’in 1934’te okuyucularıyla buluşmuş ve artık ikonlaşmış karakteri Mary Poppins’in maceraları işte bu cümleyle başlar… Ve Bay ve Bayan Banks’in bir türlü kalıcı bir dadı bulamadıkları çocukları Jane, Michael, John ve Barbara’nın sıradan hayatları, işte bu kadar kolay bulunabilecek evlerine, doğu rüzgârının savurduğu şemsiyesiyle “adeta uçarak” ve “kendi kendine” gelen büyülü Mary Poppins ile tamamen değişir. Mary Poppins, hayvanların, güneşin, rüzgârın dilini konuşabilen, kahkaha gazına gerek kalmadan havada asılı kalabilen, rüzgârın yönüne göre seyahat eden, sıra dışı ve büyülü dostlara sahip,yıldızların bile sevdiği, son derece garip, biraz sert ama bir o kadar da eğlenceli bir dadıdır. Jane ve Michael onunla yaşadıkları her maceranın sonunda hep aynı şeyi sorgularlar: Tüm bu olanlar rüya mıdır, aynı rüyayı görmek mümkün müdür ve daha da önemlisi, Mary Poppins söylediği gibi rüzgârın yönü değiştiğinde onları bırakıp giderse ne yapacaklardır?

Neyse ki,Mary Poppins: Gökten İnen Dadı, altı kitaplık Mary Poppins serisinin ilk kitabı ve bizim için macera yeni başlıyor. Hollywood filmlerine uyarlanan, Broadway’de sahnelenen, ona bürünen oyunculara Oscar gibi birçok ödül kazandıran Mary Poppins, tüm maceralarıyla Türk okuyucuyla ilk kez Kelime Yayınları sayesinde buluşuyor. Büyünün, mizahın, eğlencenin, beklenmedik maceraların adresi Kiraz Ağacı Sokağı’na tüm çocuklar davetli!

MARY POPPINS GERİ DÖNÜYOR

Ülkemizde ilk kez bir seri mantığıyla yayımlanan Mary Poppins’in ikinci kitabı Mary Poppins Geri Dönüyor,Mary Poppins – Gökten İnen Dadı’da tanıştığımız bu sihirli dadıyı Banks ailesine tekrar kazandırıyor! Doğu rüzgârının yönünün değişmesiyle geldiği gibi pat diye ortadan kaybolan Mary Poppins, yine okuyucularını -ve tabii ki Jane ve Michael’ı çok şaşırtacak- bir şekilde geri dönüyor ve macera kaldığı yerden devam ediyor! Jane abla olmanın sorumluluklarından yakınırken kendini odasındaki bir vazonun içine hapsolmuş bir şekilde buluyor. Bay Banks’in eski bakıcısı Bayan Lark, birden ortaya çıkıp Banks ailesinin düzenini bozmaya çalışınca Mary Poppins’in gazabına uğruyor. Çocuklar Mary Poppins’in kuzeni Bay Turvy ile tepetaklak bir gün geçiriyor ve üstlerinde isimleri yazan gizemli balonlarla gökyüzünde bir yolculuğa çıkıyor! Mary Poppins ile macera tam gaz tam şemsiye devam ediyor!

Birçok jenerasyonu büyütmüş Mary Poppins, bu sefer de Türk okuyucusu için gökten iniyor, ikinci macerasını sizlerle birlikte yaşamak için geri dönüyor! Üstelik bu sefer, Banks ailesine bir ufaklık daha katılıyor. Bakalım Mary Poppins bu sefer Banks ailesini nasıl maceralara sürükleyecek?

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157630919156842″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kutsal Geyiğin Ölümü - The Killing of a Sacred Deer (2017) Üç Harfliler: Marid (2010) Vahşet Gecesi - Bound To Vengeance (2016) Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar - Women on the Verge of a Nervous Breakdown (2022) LORO (2019) Lübnan Semaları - Sous le Ciel d’Alice – Skies of Lebanon (2021)

Leave a comment