Geveze Kitap ile siz de sohbet etmek ister misiniz?

Sayfalarında gezinen gözlerin her hareketini hissedebilen Geveze Kitap okuruyla konuşuyor! Meraklı olduğu kadar da sabırsız olan Geveze Kitap, okurunun kendisini sevip sevmeyeceğinden endişe duyuyor, bu yüzden her okuruyla farklı ilişkiler kurmak istiyor. Kapağını araladığınız ilk andan itibaren sizinle konuşmaya başlayan bu kitap yeni arkadaşınız olacak. Onunla eğlenceli maceralara atılmaya hazır mısınız?

Geveze Kitap
Attilâ Şenkon

Sizden önce bu kitabı okuyan Serkan, Hazal, Efe, Gülnaz ve Barkın’ın maceralı hikâyelerini keşfederken kendi serüveninize atılmanın keyfini çıkarın. Kim bilir, belki sizden sonra bu kitabı aralayanlar da sizin hikâyenize tanık olur…

Attilâ Şenkon – Geveze Kitap
Yaş Düzeyi: 8+ Sayfa: 80 Resimleyen: Deniz Avcıer Kapak Tasarımı: Burak Akbay Dizi Editörü: Tuğba Çelik Basım Tarihi: Ocak 2024

Başkalarının fikirleri ve kendi bildikleriyle yetinmeyenler için: Görevimiz Felsefe

Bilge olmaya mı çalışmalıyız yoksa sadece bilgi sevgisi duyduğumuz için mi öğrenmeliyiz? Doğru yaşamak mümkün mü? Bir sorunun birden fazla cevabı olabilir mi? Eğer öyleyse bunun anlamı nedir? Görevimiz Felsefe ile soru sormanın değerini, felsefenin kapsamını, amacını ve önemini öğreniyoruz. Kimdir bu filozoflar? Onlara göre soru sormak neden cevap almaktan daha değerlidir?

Görevimiz Felsefe
Sara Gomel

Rehberimiz Artemisa Arke-Omega’yı takip edelim. Bize sanattan bilime, matematikten dilbilgisine kadar öğreteceği çok şey var. Onunla çıktığımız bu yolculukta önemli filozofların düşüncelerini oyunlar ve deneylerle öğreneceğiz.
“Göreceğiniz gibi filozofları her şey ilgilendirir.”

Sara Gomel – Görevimiz Felsefe
Yaş Düzeyi: 10+ Sayfa: 176 Çevirmen: Burcu Yıldız Resimleyen: Elena Triolo Kapak Uygulama: Yavuz Karakaş Dizi Editörü: Tuğba Çelik Basım Tarihi: Ocak 2024

Dee ve Holt gezegenlerini kurtarmak için yola çıkıyor: Mars Uyanıyor

Mars Uyanıyor
HM Waugh

Belirsiz bir cismin Mars’a düşmesi üzerine düşman koloni çocukları Dee ve Holt kaderlerini birleştirecek bir yolculuğa çıkıyor. Kendilerine söylenen yalanları fark eden kahramanlarımız her şeye rağmen arkadaş olacaklar. Peki aralarındaki bağ, Mars’taki yaşamı tehdit eden gizemli istilacıyı alt etmeleri için yeterli mi? Dee ve Holt’un gezegenlerini kurtarma serüvenine siz de katılın!

“Ben bize yalan söylendiğini söyleyecek kadar ileri gitmeyeceğim…” dedi Holt.
“Neden?”
Dee dudağını ısırdı, “Ama size gerçekten yalan söyledilerse, bunu neden yaptılar?”
Chayse, Holt’a baktı. “En büyük soru bu, öyle değil mi?”

HM Waugh – Mars Uyanıyor
Yaş Düzeyi: 10+ Sayfa: 256 Çevirmen: Sibel Alaş Kapak Tasarımı: Asmin Ayşe Gündoğdu Dizi Editörü: Tuğba Çelik Basım Tarihi: Ocak 2024

Otto kendine yeni bir ev bulmalı! Onun ilginç hikâyesini okumaya var mısınız?

Otto, buzdolabındaki salyangoz doğanın sadece insanlara değil, hayvanlara da ait olduğunu anlatıyor. Doğa tutkunları bu kitabı çok sevecek!

Otto, buzdolabındaki salyangoz
Ingrid Thobois

Anna’nın babası evi tertemiz yapmaya kararlıdır. Buzdolabının küflendiğini görür ve onu da temizlemeden duramaz. Anna zarar görmesini istemediği salyangozu bahçeye çıkarınca salyangoz Otto biricik evini kaybeder. Dünya’nın büyüklüğü karşısında korkuya kapılan Otto ne yapacağını şaşırır. Neyse ki bahçe duvarının diğer tarafında terk edilmiş bir buzdolabı yeni evi olmak için onu beklemektedir.

Ingrid Thobois – Otto, buzdolabındaki salyangoz
Yaş Düzeyi: 3+ Sayfa: 40 Çevirmen: Süleyman Doğru Kapak Tasarımı: Gökhan Özmen Dizi Editörü: Tuğba Çelik Basım Tarihi: Aralık 2023

Gizemli bir macera: Okuldaki Yabancı

Yağız’ın annesi okulda temizlik görevlisi olduğundan tatil günlerinde bile okulda çalışıyor. Yağız’ın da evde yalnız kalması pek güvenli değil, bu yüzden arkadaşları tatildeyken annesinin yanında olmak zorunda. Bir gün annesine yardım ettikten sonra dinlenmek için bir köşeye çekiliyor ve de ne görsün? Bir karaltı! Bir çocuğun gölgesi bu. Arıyor, arıyor ama bir türlü bulamıyor o çocuğu. Peki kim olabilir bu gölgenin sahibi? Arkadaşı Kaan Efe ona bir oyun mu oynuyor yoksa? Küçük kahramanımız bu gizemi çözüp Okuldaki Yabancı’yı bulabilecek mi?

Okuldaki Yabancı
Abdullah Ataşçı

Yağız kendini okuduğu kitaplara kaptırmış, hayal gücü fazla gelişmiş bir çocuk mu? Yoksa hiç kimsenin görmediğini gözlemleyen bir zekâ küpü mü? Merakının peşine düşme cesareti göstererek çıktığı yolculukta yeni bir arkadaş bulan Yağız, farklı bir kültüre adım atacak ve pek çok şey öğrenecek. Onun bu macerasını okuyarak eğlenmeye ne dersiniz?

Abdullah Ataşçı – Okuldaki Yabancı
Yaş Düzeyi: 8+ Sayfa: 168 Kapak Tasarımı: Asmin Ayşe Gündoğdu Dizi Editörü: Tuğba Çelik Basım Tarihi: Ocak 2024

Bu Americka o Amerika değil!
Ayrılmaz ikizlerin maceralı yaşamlarını anlatan serinin ilk kitabı Pip & Zilver Americka’da Iris Boter’in çizimleriyle okuyucularının karşısında!

Pip & Zilver Americka’da
Remco Volkers

Pip ve Zilver Amerika’ya taşınacakları için çok heyecanlanırlar. Mutluluktan yerlerinde duramayan ikizler anneleriyle yola koyulurlar ancak kendilerini Hollanda’nın öbür ucundaki bir köyde, yani Americka’da bulduklarında sevinçlerinden eser kalmaz. Buradaki hayatları öncekinden oldukça farklı, beklenmedik bir hâl alır. Çok az kişinin yaşadığı bu köyde başlarına tuhaf olaylar gelecektir. Önyargıları kırmak ve paylaşımcı olmak temalarını merkezine alan bu kitap tam bir kardeşlik ve aile hikayesi.

Remco Volkers – Pip & Zilver Americka’da
Yaş Düzeyi: 10+ Sayfa: 160, Çevirmen: Çiler İlhan, Kapak Tasarımı: Asmin AyşeGündoğdu Dizi Editörü: Tuğba Çelik Basım Tarihi: Ocak 2024

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bloodshot: Durdurulamaz Güç - Bloodshot (2020) Dokunma Bana - Touch Me Not (2018) Şenlikname: Bir İstanbul Masalı (2010) Belfast (2022) Miraç (2017) Yanlış Kapı - Knock Knock (2015)