TİYATRONUN DUAYENİ GENCO ERKAL
27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ’NÜ
SAHNELERDE KUTLUYOR!

Genco Erkal’ın, Aziz Nesin’in öykü, şiir, masal ve taşlamalarından uyarlayarak sahneye koyduğu tek kişilik oyunu “Nereye Gidiyoruz” ve 35 yıllık Nâzım Hikmet serüvenini; belgesel, tiyatro ve şiiri buluşturarak tiyatro sahnesine taşıdığı “Kerem Gibi” , 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında hafta boyunca seyirci karşısına çıkıyor!

Aziz Nesin’i tiyatro sanatı ile izleyiciye aktararak Nesin’in, genç kuşaklara da tanıtılmasını amaçlayan “Nereye Gidiyoruz?”, içinde yaşadığımız toplumun çelişkilerini ve çıkmazlarını vurucu bir dille yansıtıyor. Kendine has tarzıyla izleyenleri çok güldürecek olan bu çağdaş meddah gösterisi, bir yandan da sorunlara tuttuğu ışıkla düşündürecek. Aziz Nesin’in yıllar önce kaleme aldığı metinlerin güncelliği izleyenleri şaşırtırken, büyük yazarın gözlem ve değerlendirme başarısını bir kez daha ortaya koyuyor. “Nereye Gidiyoruz?”un yönetmenliğini ve sahne tasarımını Genco Erkal üstlenirken; oyunun müzikleri Türkiye’nin ilk özgün film müziği sanatçılarından, mimar, müzisyen, tiyatro-sinema oyuncusu Arif Erkin tarafından hazırlanıyor. Özlem Kaya’nın giysi tasarımını, Hakan Özipek’in ışık tasarımını üstlendiği oyunda Karagöz tasvirleri Haluk Yüce tarafından yapılıyor.

Türkiye’den New York’a, Sydney’den Toronto’ya, Selanik’ten Berlin’e ve Paris’e uzanan Nâzım çalışmalarının bir ürünü olan “Kerem Gibi”nin uyarlaması ve yönetmenliği Genco Erkal’a, müzikleri ise başarılı müzisyen Fazıl Say’a ait. Oyunda; Nâzım Hikmet’in gençlik yılları, mahkumiyeti, hapishane yılları, açlık grevi, zorunlu sürgünlüğü, vatan hasreti, tüm dünyayı kucaklayan insan sevgisi, dünya barışı için mücadelesi, Kurtuluş Savaşı izlenimleri, belgesel bir filmle bütünleşerek şiirsel bir destana dönüşüyor.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konan, Genco Erkal’ın tek kişilik oyunu “Nereye Gidiyoruz?”; 20 ve 21 Mart tarihlerinde saat 20:00’de, Ataşehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde, 24 Mart 2012, Cumartesi günü saat 20:00’de, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, 25 Mart Pazar günü saat 20:00’de, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde, yine aynı kapsamda oynanan Erkal’ın tek kişilik oyunu “Kerem Gibi” ise 27 Mart 2012, Salı günü saat 20:00’de, Bahçeşehir Kültür Merkezi’nde izlenebilecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sevgili John - Dear John (2010) Renksiz Rüya - Hewno Bêreng (2018) Ayın Karanlık Yüzü: Hitler'in Çocukları - Iron Sky: The Coming Race (2019) Masum - The Innocent (2023) ParaNormaN (2012) Labirent: Alev Deneyleri - Maze Runner: The Scorch Trials (2015)

Leave a comment