Halkalı ile Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezleri, birbirinden güzel iki resim sergisine ev sahipliği yaptı. “Köy yaşamından sahneler” ve daha çok doğa temalarının hakim olduğu, iki farklı karma resim sergisinin açılışını Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay yaptı.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde, İSMEK resim eğitmen ve kursiyerlerin resim sergisinin açılışını yaptı. Başkan Yeniay daha sonra Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde Küçükçekmece Belediyesi’nin sanat merkezlerinde eğitim gören eğitmen ve kursiyerlerinin eserlerinden oluşan karma resim sergisini açtı. Küçükçekmecelilerin yoğun katılım gösterdiği açılışa Başkan Yardımcısı Levent Uslu da katıldı.

KÜÇÜKÇEKMECE’DE İKİ SERGİ BİRDEN

Küçükçekmece Belediyesi’nin açmış olduğu kurslarda eğitim gören öğrenci ve kursiyerler büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Bu başarıların bir örneği olarak, Sefaköy ile Cennet Kültür ve Sanat Merkezleri’nin resim eğitmen ve kursiyerleri, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde karma resim sergisi açtı. Kurslarda eğitmen olarak görev yapan Afife Bekret, Semra Kurt ve Neslihan Temizel’in eğitiminden geçerek, 50 kursiyerin oluşturduğu 65 resim çalışmasının yer aldığı sergide, özellikle doğa temaları dikkat çekti.

EVLATLARIN MÜRVETİNİ GÖRMEK

Serginin açılışını yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay “Bu eserler bir annenin ve babanın evladının mürvetini görmesi kadar mutluluk verici. Çünkü burada büyük emekler var. Profesyonel bir resim sergisi açmıyoruz. Ancak biliyoruz ki her bireyin gönlünde farklı bir ruh güzelliği yatmakta ve bunun tuvalle buluşması farklı bir duygu olsa gerek. Biz bu kursları çok fazla faaliyet yapma imkanı olmayan insanlar için sosyal aktivite alanı olarak düşünüyoruz. Ben emeği geçen herkese, bu eserleri ortaya çıkaranlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Sergide eseri bulunan kursiyerlerde, bizler kültür merkezlerinde açılan kurslarla hem kendimizi geliştirme fırsatı buluyoruz, hem de evde oturmak yerine sosyal aktivitelere katılma imkanına sahip oluyoruz” diyerek, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a teşekkür etti. Sergi, 10 Mayıs 2011 tarihine kadar, ziyaretçilerini bekliyor.

Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde de Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay tarafından açılan İSMEK resim eğitmen ve kursiyerlerinin, “Köy Yaşamından Sahneler” temalı yağlıboya sergisi de, 8 Mayıs 2011 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Amy (2015) Vampir Cehennemi: İstila - The Stakelander (2017) ADI AŞK (2018) Yolsuzlar Çetesi (2016) Arkadaştan Öte - Friends With Benefits (2011) John Wick 2 (2017)

Leave a comment